z Evdeki Malzemelerden Kumbara Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

kumbara yapımı
İnsanlar el yapımı ile birçok ihtiyaçlarını giderebilecek yapıdadır. Birçok kişi el yapımı hediye ürünler ile hayatını geçirmekte ve hatta kendini geliştiren kişiler bunlar ile geçimlerini bile sağlamaktadırlar. El yapımı ile birçok malzeme elde edilebilir. Bunların içerisinde kumbaralarda vardır. Evinizde bulunan malzemeler ile kolaylıkla el yapımı kumbara yapabilirsiniz. 

Evdeki Malzemeleri Kullanarak Kumbara Yapmak

kumbara yapmak
Kumbaralar her evde olması gereken gereçlerdendir. Evde birikim yapmak için kumbaralar oldukça fazla tercih edilmektedir. Ayrıca el yapımı kumbara yapmak istenildiğinde ise basit şekilde evinizde yapabilirsiniz. Bunun için bazı gerekli malzemeler vardır. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bazı konularda bulunmaktadır. 

Kavanozdan Kumbara Yapımı

Kavanozdan Kumbara nasıl yapılır
Kavanozlar herkesin evinde rahatlıkla bulunan malzemelerdendir. Kavanozlar ile rahatlıkla kumbara yapabilir ve çok güzel tasarımlar oluşturabilirsiniz. Bunun için düşündüğünüz kumbara boyutlarında bir kavanoz elde ediniz. Bu kavanozun dışına daha sonra süs yaparak güzel bir hale dönüştürebilirsiniz. 
Evdeki Malzemelerden Kumbara Yapımı
Öncelikle kavanozu kumbara haline dönüştürmek için kapağına bozuk para girecek şekilde delik açın. Yalnız deliği ne çok ince nede çok kalın yapın. Bozuk paranın rahatlıkla girebileceği boyutlarda olması yeterlidir. Kâğıt para atmak isterseniz zaten oda rahatlıkla girecektir. Daha sonra kavanozun kapağının, kavanoza yapışması gerekmektedir. Kapağını tutkal vb. yapıştırıcılar ile çok sağlam bir şekilde yapıştırmanız gerekmektedir. Kumbaradan kesinlikle para almamanız gerekmektedir. Bu nedenle bu şekilde yapıştırmak gerekiyor. Dolduğu zaman ise içerisindeki paraları, kumbarayı kırarak almanız gerekecektir. 
Evdeki malzemeler ile kumbara yapımına devam ediyoruz. Kavanoz kullanarak kumbara yapmanın bir sonraki adımında ise süsleme işi vardır. Boya malzemeleri veya kaplama malzemeleri kullanarak oldukça güzel bir şekilde kavanozun dışını kaplayabilirsiniz. Bunun için size önerimiz sprey boyalar olabilir. Simli ve güzel renklerde sprey boyalar alarak kumbaranın dışını güzel bir şekilde boyayabilirsiniz.

Pet Şişeden Kumbara Yapımı

Şişeden Kumbara Yapımı
Evdeki malzemeler ile kumbara yapımı birçok farklı tasarımlarda gerçekleştirilebilir. Sıradaki tasarım örneğimiz pet şişedir. Pet şişeleri kullanarak çok güzel şekillerde kumbaralar elde edebilirsiniz. Size gerekli olan malzemeler pet şişe, makas, yapıştırıcı ve karton. 
kolay şekilde kumbara yapımı
Öncelikle güzel istediğiniz boyutlarda bir pet şişe elde edin. Bu pet şişeyi yukarıdaki gibi yatay bir şekilde tutun ve tepesinden para koymak için delik açın. Bu deliğin sadece bozuk para girebilecek kadar büyüklükte olmasına dikkat edin. Daha sonra ise pet şişenin kapağını yapıştırıcı ile yapıştırın. Açılmaması için çok güçlü yapıştırıcı kullanmanız gerekmektedir. Bu aşamalardan sonra sıra süslemeye geldi. Süsleme işlemi için malzeme bilgisi pek vermedik. Yukarıda resimde görüldüğü gibi bir süsleme yapabilirsiniz. Veya kendi düşüncelerinize göre boyayabilir farklı kaplamalar kullanabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize ve düşüncenize kalmış bir durumdur. Ancak yuvarlak bir yapıya sahip olduğundan, masada düz durabilmesi için ayak yapmanız gerekmektedir Resme bakarak aynı şekilde ayaklar yapabilirsiniz. 

Teneke Kaplardan Kumbara Yapımı

Teneke Kutudan Kumbara Yapımı
Evdeki malzemeler ile kumbara yapımı örneklerinin en sonuncusu tenekeden yapılan kumbaradır. Daha çok salça ve konserve yiyecekleri tenekelerde bulunur. Salça kapları kumbara yapımı için oldukça uygundur. Büyüklükleri ideal olduğundan aynı, mağazalarda satılan kumbara hissi vermektedir. 
kumbara nasıl yapılır
Öncelikle konserve kapının tepesinde bozuk paraya uygun bir biçimde delik açınız. Deliği açtıktan sonra bozuk para atarak test ediniz. Ayrıca konservede açılmış kısımları kapatarak yapıştırıcı ile yapıştırınız. Son olarak ise dışını kaplamak veya boyamak kalıyor. Sprey boya satın alarak kolayca dışını farklı bir renge boyayabilir ya da kaplama kâğıtları dışını güzel hale sokabilirsiniz. Dilerseniz resimdeki gibi kâğıt bir şerit çekerek isminizi de yazabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top