z Kavanozdan Mumya Lamba Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

mumya lamba el yapımı
Bu hayatta çocukları mutlu görmekten daha keyifli ne olabilir ki? Gerçekten de küçücük bir sürpriz karşısında bile çocuklar sevinçlerini gizleyemez ve mutluluktan havalara uçarlar. Çocukların kendilerine yapılan jest karşısında yüzlerinde oluşan o harika tebessüme şahit olmak dünyalara değişilmez bir andır. Sizde bize katılıyor ve çocukları mutlu etmekten mutluluk duyan o iyi insanlardansanız, bu yazımız tam size göre! Küçük birkaç dokunuşla boş bir kavanozu sevimli bir Mumya’ya dönüştürmeye ne dersiniz? Evinizdeki boş kavanoz şişelerinden çocuklara sürpriz “Sevimli mumyalar” yapma fikri eminiz size de oldukça cazip gelmiştir. Yapım aşamaları oldukça kolay ve adeta sıfır maliyet ile evinizde yapabileceğiniz sevimli mumyalar ile çocukları mutlu etmek işte bu kadar kolay! Belki biz yetişkinler için pek bir anlamı olmayacak bu mumya kavanozları çocuklar çoook sevecekler! Bu fikir sizi de heyecanlandırdıysa ve sizde çocuklara harika bir sürpriz hazırlamak istiyorsanız yazımızın devamını okumanız gerekecek. Her zaman olduğu gibi bu proje için kullanacağımız malzemelerimizi sıralayalım.

Bu proje için gereken malzemeler:

  • Mod Podge Mat
  • Cam Kavanoz
  • Sargı Bezi veya ince tülbent
  • Siyah karton kâğıt
  • Sünger Fırça
  • LED Mum
mumya lamba el yapımı
Sitemizde yer alan el yapımı sürprizler ve el yapımı hediyeler yazılarımızın hiçbirinde bu kadar maliyeti düşük bir proje tanıtılması daha olmamıştır herhalde. Gördüğünüz gibi sadece birkaç boş kavanoz ve bir miktar sargı beziyle çocuklar için harika bir el yapımı sürpriz hazırlamış oluyorsunuz. Mod Podge yapıştırıcısı için internet üzerinden kolayca sipariş verebilirsiniz. Veya sanat malzemeleri satan mağazalardan yine satın alma şansınız var. 
el yapımı mumya lamba
Sargı bezi veya kavanoz üzerine sarılacak olan bez seçimini yaparken mümkün oldukça, nce kumaş tercih etmeye çalışın. İnce kumaş kavanoz içinde yanan mum ışığını daha fazla yansıtır. Bu küçük hatırlatmamızı yaptıktan sonra geçelim kumaş üzerinde yapacağınız işlemlere. Sargı bezi veya tülbendi eşit parçalar halinde şeritler halinde kesin. Boş kavanozun üzerine sünger fırça yardımı ile bir kat mod podge yapıştırıcı uygulayın. Sonra kavanozun üzerini şerit halinde kesilen ince kumaş parçaları ile dolayın. 
el yapımı mumya lamba
Çizgi filmlerde veya sinema filmlerinde bizlere sunulan Mumya tasvirlerini bilirisiniz. Mumyalar yüzlerce yıl vücutlarınıa sarılı kumaşlar ile kaldıkları için mumyayı çepeçevre saran kumaş iyice yıpranmış, eskimiş ve salaş bir hal almıştır. Sizde sevimli mumya kavanozunuzu ince kumaş ile sararken gelişi güzel bir şekilde sarmanız mumyanız daha orijinal bir havaya sokacaktır.
el yapımı mumya lamba
Şimdi yapacağımız işlem ise Sevimli Mumya mısın gözlerini yapmak. Bunun için siyah kartonun üzerine cetvel yardımıyla veya silindir biçimindeki herhangi bir şişe kapağının etrafını çizerek daire oluşturmak, daha sonra Çizimini yaptığımız daire şekilleri makas yardımıyla kesmek olacak. Sonra; gözbebeklerini oluşturmak için de yine siyah kartona, gözün büyüklüğüne uygun olarak göz bebekleri çizilir ve kesilir. Eğer, birden fazla Kavanozdan sevimli Mumya yapmayı düşünüyorsanız, bunların birbirinden farklı mumyalar gibi görünmesi için Örneğin, bazılarının göz bebeklerini farklı yönleri bakıyormuş gibi hazırlayabilir veya bazı mumyaların da gözlerini sanki sinirli bakıyormuş gibi çatık da yapabilirsiniz. Böylelikle mumyalarınız birbirinden farklı görünmüş olacak ve sanki birbirinden farklı karakterlermiş gibi Sevimli mumyalarınıza çeşitlilik katacaklardır.
el yapımı mumya lamba
Evet, şimdi ise sıra zevkinize göre hazırlamış olduğunuz kavanozdan sevimli mumyalarınızın içinde mum yanarken nasıl göründüğünü test etmeye geldi. Burada küçük bir uyarı yaparak devam edelim. İlk uyarımızı, bu yazımıza bir şekilde tesadüf eseri ulaşan minik ziyaretçilerimiz için olsun. Sevgili küçük kardeşlerimiz; yapımını anlatmakta olduğumuz Kavanozdan Sevimli Mumya yapımını lütfen evde tek başınıza yapmaya kalkışmayın. Mutlaka bu projeyi yaparken yanınızda yetişkin biri olsun. Bu uyarıyı yapmayı şunun için önemsiyoruz. Kavanozun etrafını ince sargı veya tül bezle kapladığımız için ve içine de yanıcı bir madde olan mum koyacağımız için tehlike arz etmektedir. Bu sebeple ciddi tehlikelere yol açabilecek bu projeyi lütfen evde tek başınıza yapmaya kalkışmayın. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Sevimli mumyalarımız uygun bir biçimde yapılmadığında yangın sebebi olabilir. Bizim tavsiyemiz kavanozların içine gerçek mum değil, gerçekçi mum efekti veren LED mumlar Kullanabilirsiniz. Hiçbir tehlikesi olmayan ve LED teknolojisi ile yapıldığı için pilinin uzunca süre dayanabildiği LED mumlar bu proje için en ideal seçim olacaktır. Ama illaki gerçek mum kullanmak istiyorsanız da mini mumları tercih edebilirsiniz. Küçük bir uyarı diye başladık ama yazımız kocaman bir paragrafa dönüştü. Ama olsun, bu uyarıyı yapmamız gerekiyordu.
el yapımı mumya lamba
Evet, sevgili ziyaretçilerimiz, Gördüğünüz gibi neredeyse sıfır maliyetle çocuklar için harika bir sürpriz veya harika bir hediye hazırlamış oldunuz. Bu yazımızın giriş bölümünde de belirttiğimiz gibi, bir çocuğu mutlu etmek kadar dünyada kolay başka bir şey yoktur. Kendi çocukluğunuzu hatırlayın ve bir zamanlar sizin için hazırlanan küçük şeylerden dolayı ne kadar mutlu olduğunuzu ve ayaklarınızın nasıl da yerlerden kesildiğini hatırlamaya çalışın. Yetişkin insanların anlam dünyasında hiçbir karşılığı olmayacak olan nesneler, objeler bir çocuğun anlam dünyasında çok fazla şey ifade edebiliyor. Örneğin bugün yapımını anlattığımız kavanozdan sevimli mumyalar Kim bilir kaç çocuğun odasında, Hayal dünyalarında büyük yer edineceklerdir. Tabii böylesi güzel bir çalışmayı çocuklarınız için sürpriz olarak hazırlayabileceğiniz gibi, onları da bu projeye dâhil ederek daha fazla keyif almalarını da sağlayabilirsiniz. Bu şekilde hem el becerileri gelişmiş olacak, hem de birlikte bir şey ortaya çıkarmanın keyfini beraberce yaşayacaksınız. Birlikte bu projeyi gerçekleştirmek daha harika bir fikir olabilir, tercih sizindir. Emin olduğumuz bir şey var ki; o da hazırlayacağınız bu sevimli mumyaların çocukları çok fazla mutlu edeceğidir. Umarız bu yazımızı sadece beğenmekle kalmayıp bu projeyi gerçekleştirmek için hareketede geçmişsiniz dır. Yazımızı okuyan, üşenmeyip bu projeyi gerçekleştirmek için harekete geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bir sonraki el yapımı hediye ve el yapımı sürpriz yazısında daha görüşmek dileğiyle… Kalın sağlıcakla…

Yorum Gönder

 
Top