z Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilmelidir | En iyi Hediye Fikirleri

güneş gözlüğü nasıl seçilmelidir
Güneş gözlüğü seçimi yapmak çoğu kişilere oldukça zor bir durum gibi görünmektedir. Aksine doğru ve kaliteli güneş gözlüğü seçmek oldukça basit bir durumdur. Tek yapılması gereken bazı teknik ve bilgileri öğrenip ona göre sözlük seçiminin yapılması gerekiyor. Bu içeriğimizde sizlere bu teknik ve bilgilerden bahsedeceğiz. Siz de çok basit bir şekilde size uygun olan en kaliteli güneş gözlüğünü seçebileceksiniz. Genel itibari ile güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gereken ana konulara göz atarsak şu başlıkları elde edebiliriz:

1. Yüz şekli ve hatlarının önemi
2. Güneş gözlüğünün cam özellikleri
3. Güneş gözlüğünün markası
4. Güneş gözlüğünde CE işareti
5. Güneş gözlüğü sertifikası
6. Güneş gözlüğünün orijinalliğinin önemi 

Güneş Gözlüğü Seçiminde Yüz Şeklinin Önemi

yüze uygun güneş gözlüğü seçimi
Güneş gözlüğü seçiminde belki de en başta dikkat edilmesi gereken konulardan birisi güneş gözlüğünün yüz şekline uygun olmasıdır. Alacağınız güneş gözlüğü kesinlikle yüzünüzde ne büyük ne de küçük durmalıdır. Yüzünüze tam uymalıdır. Güneş gözlüğünün çerçevesi yanağınız ile temas etmemelidir. Kaş seviyeniz ile aynı seviyede olmamalıdır. 
kadınların güneş gözlüğü nasıl olmalıdır
Eğer ki aksi durumlar olursa güneş gözlüğü hem yüzünüzde uygun durmaz hem de kendinizi rahat hissedemezsiniz. Kullanacağınız güneş gözlüğünün rengi ve biçimi yüz hatları ve yüz renginiz ile uyumlu olmalıdır. Örnek vererek açıklamak gerekirse dar ve ince bir yüz hattına sahip iseniz geniş gözlükler yerine ince gözlükler tercih etmelisiniz. Ya da kemerli bir yapıda buruna sahip iseniz bu durumu kapatacak bir güneş gözlüğü seçmek sizin için mantıklı bir hareket olacaktır.

Güneş Gözlüğü Seçiminde Cam Özellikleri

güneş gözlüğü nasıl olmalıdır
Kaliteli bir güneş gözlüğünün en önemli özelliği tabi ki de güneş gözlüğünün cam kalitesidir. Kaliteli bir gözlük almak istiyorsanız kesinlikle ilk dikkat etmeniz gereken notlardan birisi güneş gözlüğünün camıdır. Daha detaylı bir şekilde inceleyelim bu konuyu. Güneş gözlüğünün camı kesinlikle UV ışınlarına karşı koruyucu özellikte olmalıdır. Eğer ki seçeceğiniz güneş gözlüğü UV ışınlarına karşı koruyucu özelliği yok ise bu sizin uzun süreçte bakıldığında ciddi zarar görebilme ihtimalinizi doğurmaktadır. Çünkü bu özellik güneşten gelen zararlı ışınların engellenmesinde ve azaltılmasında son derece etkilidir. 
güneş gözlüğü nasıl alınmalıdır
Güneş gözlüklerinde UV ışınlarını etkileme özelliği seviyeleri mevcuttur. UV 200, UV 400, UV 600 gibi seviyeler mevcuttur. UV seviyesi ne kadar artarsa güneş gözlüğünün güneşten gelen ışınları engelleme gücü o kadar fazla olacaktır. Bu sebepten dolayı güneş gözlüğü seçerken bu seviyenin yüksek olmasına dikkat edin. 
erkekler için güneş gözlüğü
Güneş gözlüğü seçiminde cam özellikleri konusundaki dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta camın rengidir. Örnek vererek anlatmak gerekirse trafikte otomobil kullanırken güneş gözlüğü takılacaksa bu güneş gözlüğünün rengi sarı ya da pembe tonda olmamalıdır. Çünkü sarı ve pembe renk tonuna sahip güneş gözlükleri trafik ışıklarında yer alan sarı, kırmızı, yeşil renklerin ayırt edilmesini zorlaştırabilir ve yanlış tercih yapmanıza neden olabilir. Bu nedenden kaynaklı olarak trafikte kullanılan güneş gözlüğü renkleri yeşil, gri ya da kahverengi renkte olmalıdır. Bu renk tonlarına sahip güneş gözlükleri trafik ışıklarının seçiminde herhangi bir zorluk yaratmayacaktır.

Güneş Gözlüğünde Markanın Önemi

marka gözlükler
Güneş gözlüğü piyasasında onlarca marka yer almaktadır. Her bir markanın kendi özellikleri ve kalitesi mevcuttur. Güneş gözlüğü seçiminde güvenilir ve kalitesini kanıtlamış bir markayı seçmeye dikkat edin. Daha önce adını dahi duymadığınız güneş gözlükleri size zarar verebilir. Göz hastalıklarına neden olabilir.
güzel güneş gözlükleri
Güneş gözlüğünde marka konusunda dikkat edilmesi gereken notlardan birisi de popüler markaya sahip güneş gözlüklerinin çok fazla pahalı olmasıdır. Piyasada yer alan ve çok fazla popüler olan markalardan bazıları aslında fiyatlarına göre hak ettiği kaliteye sahip değildir. Fiyatları aşırı derece artırılmıştır. Bu tür markaları tercih etmemenizi tavsiye ederiz. Onun yerine gerçekten parasının hakkını veren güneş gözlüklerini tercih ederek doğru ve mantıklı bir tercih yapmanızı tavsiye ederiz. 

Güneş Gözlüğünde Sertifika ve Orijinallik

kadınlar için güneş gözlüğü modelleri
Güneş gözlüğünü seçip almaya karar verdiğinizde ödeme işlemini yapmadan önce kesinlikle gözlüğün sertifika ve orijinalliğini kontrol etmelisiniz. Gerekli sertifikaya sahip olmayan gözlükleri tercih etmemelisiniz. Çünkü sertifikalı güneş gözlükleri belirli denetim ve kontrollerin ardından sertifika sahibi olmaktadırlar. Orijinallik konusu aldığınız güneş gözlüğünün kalitesi ile birebir ilgilidir. Orijinal olmayan güneş gözlükleri her ne kadar asıllarına çok fazla benzese hatta hiçbir şekilde ayırt edilmese de kalite farkı olacaktır. En başta UV ışınlarını engelleme özelliği farkı olacaktır. Orijinal olmayan fakat UV 600 seviyesinde bir özelliğe sahip olan güneş gözlüğü bu seviyede bir etkiye sahip olmayacaktır. 
gözlük nasıl seçilmelidir
Güneş gözlüklerinin orijinal olup olmamasının öneminin diğer bir yanı da garanti durumudur. Ne yazık ki orijinal olmayan güneş gözlüklerinde garanti gibi bir durum söz konusu değildir. Eğer ki gözlüğünüz orijinal ise ve gözlüğünüzde anormal bir durum oluşursa garanti kapsamında hiçbir ücret ödemeden değiştirme hakkına sahip olursunuz. Ayrıca orijinal güneş gözlükleri servis hizmetine sahiptirler. Gözlük çizik ya da çerçeve değişimi gibi durumlarda servisler kullanıcılara yardımcı olmaktadır.

Güneş Gözlüklerinde CE İşaretinin Önemi

erkek güneş gözlüğü
1985 yılında Avrupa Birliği tarafından ortaya çıkarılan CE işareti ürünlerin serbest bir şekilde dolaşım yapabilmesini sağlamaktadır. Bu hem güvenlik hem de sağlık işaretidir. Güneş gözlüğünün CE işaretine sahip olabilmesi için güneş gözlüğünün belirli bir kalite seviyesinin üzerinde üretilmiş olması gereklidir. Yani CE işaretine sahip gözlükler Avrupa Birliği tarafından belirlenen standartlara göre denetlenip veriliyor. Bu işarete sahip güneş gözlüklerinin gerçekten kaliteli ve kullanılabilir olduğunu söyleyebiliriz. CE işaretine sahip olmayan gözlükleri alırken de iki defa düşünmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. 

Güneş Gözlüğü Satın Aldıktan Sonra Ne Yapılmalıdır

gözlük alırken dikkat
Kendinize en uygun güneş gözlüğünü seçip satın aldıktan sonra ise yapmanız gereken ve dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi güneş gözlüğünüzü dikkatli bir şekilde kullanmalı ve saklamalısınız. Darbelere karşı muhafaza edebilmek için kullanmadığınız zamanlar her zaman kendi kutusunda saklamalısınız. Ayrıca güneş gözlüğünüzün kesinlikle kaliteli bir kutuya sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Yumuşak plastikten yapılan kutular en ufak bir darbede bile içerisindeki güneş gözlüğüne direkt zarar verecektir. 
güneş gözlüğü alırken nelere dikkat etmek lazım
Güneş gözlüğünüzün temizliği de son derece önemli konular arasında yer almaktadır. Özenle seçerek almış olduğunuz güneş gözlüğünüzü uzun süreler boyunca kalitesinin aynı kalacak şekilde kullanmak istiyorsanız bakıma dikkat etmelisiniz. Bu konuda en başta dikkat edilmesi gerekenler güneş gözlüğünün camlarının kesinlikle çizilmemesi, gözlük çerçevesinin vidalarının sık sık kontrol edilmesi ve gevşediği vakit derhal sıkılmasıdır. 
güneş gözlüğü seçmenin püf noktaları
Güneş gözlüğünüzün camı leke ya da toz kaptığında gözlük temizleme spreyleri kullanabilirsiniz. Bu spreyler gözlük camınıza zarar vermeden toz ve lekeyi basit ve kolay bir şekilde temizleyecektir. Gözlük camını kesinlikle kağıt, t-shirt, kazak, ıslak mendil kullanarak temizlemeye kalkışmayın. Bunlar gözlüğün çizilmesine ve kimyasal yapısının değişmesine neden olabilmektedir. Güneş gözlüğünüzü silmek için sadece ve sadece gözlük temizleme bezlerini kullanmalısınız. Ayrıca bezin sık sık yıkanması gerektiğini de unutmayınız.
doğum günü hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top