z Yüz Yapınıza Göre En İdeal Saç Tipi | En iyi Hediye Fikirleri

en güzel saç modelleri
Günümüzde erkek ve kadınlar iş hayatında çok yoğun bir tempo içinde çalışmaktadırlar. Bu tempodan dolayı kendine ayırdıkları zamanda kısıtlı oluyor. Kimi zaman yataktan kalktığımız gibi kimi zamanda 5-10 dakika gibi bir zamanda içerisinde hazırlanıp işe gidiyoruz. Bu zaman içerisinde saçlarımıza özen göstermiyor ve istenmeyen nedenlerle karşılaşabiliyoruz. Pratik bir çözüm olarak gördüğümüz fön çekmek saçımızı yıpratıyor ve çoğu zamanda dökülmesine neden oluyor. Oysa ki düzgün bir saç modeli belirleyip saçımızı o modelde iyi bir kuaföre kestirdiğimizde sabahları küçük dokunuşlar yaparak kuaför eli değmiş gibi yapabiliriz. Bu iş aslında kuaförün yeteneklerinde bitiyor demek de yanlış olmaz. İyi bir kuaförün yapacağı pratik bir model ile sizi dış dünyaya en güzel şekilde sunuyor ve çalışanlar için en değerli şeyi olan zamanı da müşterilerine hediye ediyor. İyi bir kuaförün yanı sıra belirlenen saç modeli de çok önemli. Kişinin kendine yaptıracağı saç modelini seçerken yüz hatlarına göre seçmesi dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biridir.

Yuvarlak Yüz Hatları

yüz yapısına göre kadın saçı
Yuvarlak yüz hattına sahip bireylerin yüz hattını oval gösterecek bir saç modeli seçmesi daha güzel görünmelerini sağlayan en temel unsurdur. 
yüz yapısına göre erkek saçı
Asimetrik saç kesimi bu hatlara sahip insanlar için en uygun modeldir. Ayrıca bu modelden sonra saçlarınıza hacim vermeniz de bir o kadar önemlidir. 

Oval Yüz Hatları

yüz yapısına göre kasın saç tasarımları
Oval yüz hattına sahip bir bireyseniz kendinizi şanlı görebilirsiniz. Bu hatlara sahip insanların yaptıracağı her model güzel görünmelerini sağlayacaktır. 
erkek saç tasarımları
Lakin en doğru tercihiniz omuz hizasında kesilen saçlarınızı ortadan ayırıp yumuşak ve iri dalgalar vermek olacaktır.

Kare Yüz Hatları

topuz kadın saçı
Kare bir yüz hattına sahip bir bireyseniz saçınıza vereceğiniz hafif dalgalar ile yüzünüzü daha ince ve narin gösterebilirsiniz. 
erkek saç tasarımları yeni trend
Bunun için tercih edeceğiniz en kolay model saçınızı çene hizasına kadar düz indirip daha sonra hacimlenmesini sağlamaktır. Ayrıca alnın bir kısmını hafif perçemleyereksaçın üst kısımdaki orantısızlığı yok edebilirsiniz.
çift saatleri
fiyat

Elmas Oval Yüz Hatları

kadın küt saç tasarımları
Yüz hattınız aynı bir elmas gibi ovalleşen yüzlere sahip bireylerde en doğru saç modeli köşeliği azaltacak bir modeldir. Yuvarlak ve katlı kesimlere bu köşeliği azaltan en önemli detaydır. Saçınızı oldukça uzun tutup kulak kısmının altını biraz kat verip saçınızı dalgalandırarak yüz şeklinizi tamamlayan saç modelini yakalayabilirsiniz.
yüz şekline göre kadın saç modelleri
Ayrıca tüm modelleri yaparken saçınıza belirli bakımları yapmanız da saç modeli kadar önemli detaydır. 

Saç Bakımı

yüz şekline göre saç kesimleri
Herkes saçlarının güzel ve bakımlı olmasını ister. Saçın dış görüşü ve yapısı sosyal hayatınızda sizi olumlu veya olumsuz etkiler ve karakter yapınızı açığa çıkaran detay olarak karşınıza çıkar. Saçınıza yapacağınız bakım veya saçınızın temizliği bulunduğunuz ortamlardaki kişilere verdiğiniz değeri gösterir ve onlara mesaj niteliği taşır. Saç bakımının en temel kuralı saçlarınızı düzenli yıkamak ve kaliteli bakım ürünlerini kullanmaktır. 
erkek saçmodelleri
Saçlarınız için kullanacağınız ürünleri seçerken marka ve fiyattan ziyade doğal olmasına özen gösterin. Aksi takdirde yapacağınız bakımdan olumlu sonuç beklerden tam tersi saçlarınızı yıpratır ve dökülmesine neden olur. Saç bakım ürünlerini alırken bakacağınız bir diğer önemli detay da saç tipinize uygun bir ürün seçmektir. Bir diğer önemli kural ise saçınıza olabildiğince boya, perma vb. saçınızı yıpratan işlemleri az uygulamaktır. Bu sayede saçınızın biçimsiz ve yıpranmış görünmesinin önüne geçebilirsiniz. 

Güzel Saçın Sırrı : Düzenli Beslenme

erklere özel saç tasarımları
Bir çoğunuz bunun beslenmeyle ne alakası var diyebilir. Ancak beslenme düzeniniz sizin saçınızı da etkileyen başlıca unsurlardandır. Bildiğiniz gibi saçlarımızın her teli preteinden oluşuyor. Yapacağınız yetersiz beslenme programları vücudunuzun ihtiyacı olan proteini karşılayamayıp yıpranmasına ve hatta dökülmesine yol açabilir. Bu yüzden beslenme programı oluştururken mümkün olabildiğince profesyonel eşliğinde yapmaya, bu olmuyorsa bile alınacak besinlerdeki protein, yağ ve karbonhidrat dengesine özen gösterin. Örnek olarak da hamilelik dönemindeki saç artışını gösterebiliriz. Doktorların gözetiminde verilen besin takviyelerinin içinde bulunan proteinler yemeklerle beraber vücut protein ihtiyacını karşılamakta ve saçlarınızın gürleşmesine neden olmaktadır.

En Güzel Saç Modelleri


Justin Timberlake

yüz yapısına göre saç
Uzun ve elmas oval olarak sayabileceğimiz bir yüz hattına sahip Justin Timberlake suratının hafif ve ince görünmesini istediği için yanları kısa kesip üst kısımlara hacimli bir şekil vermiştir.

Amanda Cerny

güzel kadın saç modelleri
Oval bir yüz hattına sahip Amanda Cerny hafif dalgalı ve hacimli bir saç modeli ile güzelliğini ön plana çıkarmıştır.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo saçı
Elmas oval bir yüz hattı olan Cristiano Ronaldo aynı Justin Timberlake gibi yan tarafları kısa kesip üstleri hafif uzun bırakarak herkesin ilgisini çeken bir saç modeli ile yakışıklılığını gözler önüne sermiştir.

Burak Özçivit

yüz şeklinde göre saç modelleri
Oval ile yuvarlak arası bir yüz hattı olan Burak Özçivit saçının her tarafını eşit bir şekilde uzatıp yan taraftan ayırarak yakışıklılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Sarah Hyland

Sarah Hyland
Hollywood yıldızı olan Sarah Hyland yuvarlak bir yüz hattına sahiptir. Omuz hizasında kestiği saçlarına hafif dalga vererek güzelliğini televizyonlarla tüm dünyaya göstermiştir. 

Melis Aslı Pamuk

Melis Aslı Pamuk
Yuvarlak yüz hatlarına sahip olan Melis Aslı Pamuk saçlarını geride toplayıp bir kısmını da yüzüne indirerek suratının güzel gözükmesini sağlamıştır ve güzelliğini ön plana çıkarmıştır.

Çağatay Ulusoy

Çağatay Ulusoy
Oval bir yüz hattı olan Çağatay Ulusoy Türkiye’ nin en çok sevilen saç modellerinden birine sahiptir.
sevgiliye hediye

Yorum Gönder

 
Top