z Kurabiye Adam Yastığı Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

kurabiye adam yastığı
Yılbaşı denilince akla ilk olarak el yapımı kurabiyeler, yılbaşı ağaçları, süslemeler, keyifli bir aile yemeği ve hediyeler gelir. Saat 00:00’ı geçince aileyle birlikte kutlanan yeni yılın ardından herkes hediyelerini vermek ve sevdiklerini mutlu etmek ister. Bizler de sizler için bu yılbaşında sevdiklerinize özel olarak hazırlayabileceğiniz bir yılbaşı hediyesi bulduk. Yapımı oldukça basit olan bu hediyeyi tüm sevdikleriniz için hazırlayıp armağan edebilirsiniz. El yapımı hediye fikirleri olarak sunacağımız bu hediye oldukça tatlı bir görünüme sahip. Kurabiye adam şeklindeki yastık yapımı sayesinde sevdikleriniz sizden ayrı kaldığı her an bu tatlı yastığa sarılmak isteyecektir. 

DIY hediye fikirlerini yapmak için kendinize bir şans verin ve o şansı bu hediyeyle başlatın. Her yıl pahalı hediyeler satın almak yerine bu yıl bir farklılık yapıp kendi el emeğinizle, göz nurunuzla tasarlamış olduğunuz bir armağan oluşturabilirsiniz. Unutmayın ki el emeğiyle oluşturulan hediyeler daima paha biçilmez bir değere sahiptir. Üstelik satın alınan hediyelere nazaran el yapımı hediyelerin eşi benzeri yoktur. Tamamen hediye edeceğiniz kişiye ait olacak bu hediye, sevgiliye hediye manasında sizin tasarımınız olduğu için eşi benzeri olmayacaktır.

Gerekli Malzemeler:

• Camel rengi polar kumaş
• Elyaf
• Beyaz sutaşı
• Ponponlar
• Keçe
• Silikon yapıştırıcısı
• Makas

1. Adım: Kumaşı Hazırlama

kurabiye adam yastığı
Camel rengi kumaşınızı ikiye katlayın. Üzerinden beyaz sutaşı yardımıyla kurabiye adamınızın yarısını çizerek geçin. Kumaşı ikiye katlayarak bu şekilde çizim yapmanız ve kesmeniz daha kolay olacaktır. 
kurabiye adam yastığı
Aynı şekilde iki adet aynı boyutta kumaş çıkarmanız yeterlidir. Bir arka yüzeyine bir de ön yüzeyine gelecek şekilde iki adet kumaş parçanızın olmasının gerektiğini unutmayın. Makas yardımıyla kumaşlarınızın kenarını kesip düzeltebilirsiniz. 

2. Adım: Silikonla Yapıştırın

kurabiye adam yastığı
Kesmiş olduğunuz kumaş parçalarının ters yüzlerini çevirin. Ardından tam kenarlarına denk gelecek şekilde silikon yapıştırıcısıyla kumaşlarınızı yapıştırmaya başlayın. Dikişsiz yastık kılıfı olacağı için silikonu çok ince bir şekilde sürmeye devam edin. 
kurabiye adam yastığı
Yapıştırdığınız kısma elinizle baskı yapın. El yapımı hediye fikirleri içerisinde silikon çok sıklıkla kullanıldığı için evinizde bir adet silikon tabancası bulundurmanızda fayda olacaktır. 

3. Adım: Kumaşı Elyafla Doldurma

kurabiye adam yastığı
Kumaşın tamamını silikonla yapıştırmayın. Çok küçük bir kısmından boşluk bırakın. Bu bıraktığınız boşluktan elyafla kumaşın içerisini doldurmaya başlayın. Yastığınızın ne kadar sert ya da yumuşak olmasını istiyorsanız o derece elyafla doldurabilirsiniz. Elyafla doldurduktan sonra bıraktığınız boşluk için de silikon yapıştırıcısı kullanacaksınız. Yine aynı şekilde kumaşın kenar kısmına yapıştırıcınızı sıkın ve yapıştırın. Kurumasını bekleyin ve diğer adıma geçin.

4. Adım: Süsleme


kurabiye adam yastığı
Kurabiye adamınızın süslemesi için keçe, düğme, yün ve çeşitli ipler kullanabilirsiniz. Yünden ponponlar yaparak düğme şeklinde kullanabilirsiniz. Tüm süs malzemelerinizi yapıştırmak için yine silikon tabancasını kullanın. Süsleme malzemelerinizi yapıştırdıktan sonra kurumasını bekleyin. İşte kurabiye adam yastığınız hazır!

Yorum Gönder

 
Top