z Sevgiliye Fotoğraflı Takvim Hediye Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Sevgiliye Fotoğraflı Takvim Yapımı
Bu yılbaşında bir değişiklik yapıp sevgilinize el yapımı hediye hazırlamak istemez misiniz? Fotoğraflı takvim hediyesiyle onu çok mutlu edebilirsiniz. Birçok kişi özel günler için özel bir hediye tercihi yapmak ister. Bu sevdiklerimize onları ne kadar önemsediğimizi ve değer verdiğimizi göstermenin bir başka yoludur. Onları mutlu edecek hediyeler alarak ya da yaparak şımartmak, mutlu etmek isteyebiliriz. Bu tip özel günlerde bizim tavsiyemiz kendi el emeğinizle bir hediye hazırlamanızdır. Çünkü el emeği olarak kendi çabanızla yapacağınız sevgiliye hediye daha değerli olacaktır. Aynı zamanda kendi hayal gücünüzü ve sevginizi katarak hazırladığınız için eşi benzeri olmayan bir sürpriz de hazırlamış olacaksınız. Sevgilinizle günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorsanız, onlar için takvim hazırlayabilirsiniz. Üstelik yapımı oldukça kolay olan bu hediyeyi yaparken oldukça keyif alacak ve bir tane de kendiniz için yapmak isteyeceksiniz. Hazırsanız, hediyenin yapımına geçebiliriz.

Gerekli Malzemeler:

• 12 adet sevgilinizle birlikte çekilmiş olan fotoğrafınız
• 2-3 adet beyaz karton
• Yapıştırıcı
• Makas
• Küçük mandallar
• Uzun bir ip
• Renkli keçeli kalemler

1. Adım: Fotoğrafları Boyutlandırma

el yapımı fotoğraflı takvim
Hediyenizin yapımına çıktısını alacağınız fotoğraflarınızı boyutlandırarak başlamalısınız. Fotoğraflarınız kare şeklinde mi olmalı daire şeklinde mi? Bunun kararını verdikten sonra diğer adımlara geçebilirsiniz. Eğer daire şeklinde olsun istiyorsanız bir kavanoz kapağından yardım alabilirsiniz. Kavanozun etrafından kalemle geçebilir ve makas yardımıyla fotoğraflarınızın daire şeklini almasını sağlayabilirsiniz. Bütün fotoğraflarınızın aynı boyutta olmasına özen gösterin. Yılın dört mevsimini düşünerek bulunduğunuz mevsimlere göre fotoğraflar seçebilirsiniz. Örneğin Aralık, Ocak ve Şubat ayları kış mevsimi olduğu için kış mevsiminde çekilmiş fotoğrafları kullanırken, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için yazın çekilmiş olan fotoğraflarınızı kullanabilirsiniz.

2. Adım: Fotoğrafları Kartona Yapıştırma

el yapımı fotoğraflı takvim
Bu aşamada büyük beyaz kartonları kullanacaksınız. Bunun için 12 adet beyaz karton hazırlamalısınız. Fotoğraflarınızın yanına veya altına takvim sayfası oluşturacağınız için kartonlarınızın fotoğraf boyutunun en az 2 ile 2.5 katı büyüklüğünde olması gerekiyor. Fotoğrafınızın eni 4 cm ise kartonunuzun enini 10 cm kesmenizde fayda olacaktır. Ardından sırasıyla yapıştırıcı yardımıyla fotoğraflarınızı yapıştırmaya başlayabilirsiniz. El yapımı yılbaşı hediyesi olarak hazırlayacağınız bu hediyede fotoğraflarınızı mevsimlere göre gruplamayı unutmamalısınız. 

3. Adım: Takvimi Hazırlama

el yapımı fotoğraflı takvim
Renkli keçeli kalemler yardımıyla kartonunuzun boş kalan kısmına takviminizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için internette yer alan takvim şablonlarını kullanabilir ya da hayal gücünüzü ortaya çıkarabilirsiniz. Resimlerden de görebileceğiniz gibi size uygun olan ya da hoşunuza giden takvim şablonunu kullanabilirsiniz. Rengarenk bir takvim için rengarenk kalemler satın alabilir ve takviminizi bu şekilde oluşturabilirsiniz. 

4. Adım: İpe Fotoğrafları Dizme

el yapımı fotoğraflı takvim
Tüm adımları tamamladıktan sonra boyanızın kurumasını bekleyin. Boyanız kuruduktan sonra kullanacağınız ipin üzerine sırasıyla fotoğraflarınızı mandallayın. Kullanacağınız mandalları da minik ve renkli olanlardan seçebilirsiniz. Böylelikle çok daha şık bir hediye elde etmiş olursunuz. Mandallama işleminden sonra hediyeniz hazır olacaktır. Şimdiden kolay gelsin!

Yorum Gönder

 
Top