z Ankara’da Yılbaşı Kutlanabilecek 5 Mekan | En iyi Hediye Fikirleri

Yılbaşında Ankara
Yılbaşını Ankara’da geçirmeye hazırlanıyorsanız ve dışarıda kutlamak gibi bir planınız varsa, nereye gideceğinizi bilmiyorsanız bu yazımızda sizlere özel mekanları araştırdık, bulduk. Ankara’da yılbaşı kutlaması nerede yapılır diye düşünüyorsanız, bu yazımızda sorumuzun cevabını bulabileceksiniz.

Her bütçeye ve her kişiye uygun bir kutlama mekanı arıyorsanız, sizlere özel olarak bulduğumuz 5 mekanı inceleyebilir ve değerlendirebilirsiniz. Mekan isimlerini internet üzerinde aratarak rezervasyonlarınızı hemen gerçekleştirebilirsiniz. İlk defa Ankara’ya gidecek ve yılbaşı kutlayacaksınız mutlaka bu 5 mekandan birini tercih etmeli ve akşamınızı harika bir eğlenceye dönüştürmelisiniz!

1. 90’lar Restaurant

90’lar Restaurant Ankara
Ankara’nın en ünlü sokaklarından biri olan Kuleli de yer alan 90’lar Restaurant her bütçeye uygun fiyatlarıyla sizlere yeni yıla merhaba kutlamasını sunmaktadır. 90’lar temasına bürünmüş restaurantta yılbaşı gecesinde geçmiş yıllara uzanan eğlenceli aktiviteleri değerlendirebilirsiniz. Oryantal şovların yer aldığı ve müzik tarzı olarak 1980 ile 1990 yıllarındaki şarkıların çalındığı bu mekanda doksanlar böreği, kalamar tava ve kestane pilavı yılbaşı menüsünde yer alıyor. Aynı zamanda menü içerisinde hardal soslu levrek, somonlu krep, Arnavut ciğeri, balık lokumu, hindi dolma, İzmir usulü atom ve çok çeşitli mezeler de yer alıyor. Peynir tabağı ile de lezzetlendirilen sofranıza gece sonunda çorba ikramı sunuluyor. Eğer 90’lar Restaurant’ta yılbaşı gecesi kutlaması yapmak istiyorsanız kişi başı fiyat 220 TL’den başlıyor. 

2. Meşrep Alaturka

Meşrep Alaturka Ankara
Fasıl müziği seviyorsanız Çayyolu üzerinde yer alan bu mekana kesinlikle gitmelisiniz! Lezzetli mi lezzetli mezeleri ve yemekleriyle açıldığı günden bu yana meyhane kültürünü kalitesiyle yaşatan Meşrep Alaturka mekanında yılbaşı gecesine özel alaturka programları sunulmaktadır. 

Zengin yılbaşı menüsünün içerisinde karides kokteyli, hindi tandırı, kestaneli iç pilavı ve buna eşlik olarak paçanga böreği, soğan halkaları, biber dolması ve çiğ köfte gibi çok çeşitli yemekler sunuluyor.

3. Tunalı Bekri

Tunalı Bekri
Eğlenceli geceleri ile Ankara’nın gözde mekanlarından biri haline gelen Tunalı Bekri, Ankara meyhaneleri içerisinde en popüler yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Açıldığı günden bu yana eğlence istifini bozmayan ve meze lezzetleriyle ilgi odağı haline gelen mekanın, yılbaşına özel programı da bulunuyor. 

Türkçe Pop müzikleri eşliğinde oryantal şovları da içerisinde barındıran Bekri’nin yeni yıl menüsü içerisinde 10 çeşit serpme meze bulunuyor. Ara sıcakları içerisinde içli köfte ve Paçanga böreği yer alıyor. Yılbaşı menüsünün yıldızı ise iç pilav soslu hindi olarak servis ediliyor. Gecenin geri kalan kısmında meyve tabağı ve kabak tatlısı servis ediliyor. Eğer Tunalı Bekri’ye gitmek isterseniz kişi başı fiyatlar 250 TL’den başlıyor. Gece sonunda ikram edilen işkembe çorbasını da unutmayalım!

4. Amarillo Grill Restaurant & Bar


Amarillo Grill Restaurant & Bar
Gece hayatını seven bir Ankaralıysanız mutlaka Amarillo’ya gitmişliğiniz ve hayran kalmışlığınız vardır. Eğer hiç Ankara’da yılbaşı kutlamadıysanız yabancı pop, rock ve jazz müziğini seviyorsanız kesinlikte tercih etmeniz gereken bir mekan olarak yer alıyor. 

Ankara’nın gözde gece mekanında yılbaşına özel bir menü de bulunuyor. Menü içerisinde zengin bir meze tabağı, ara sıcak olarak paçanga böreği, kestaneli hindi sarma ve beğendili bonfile bulunuyor. Yemek üzerine meyve tabağı servisi bulunan Amarillo’da ikramlar da yer alıyor. Eğer hem bütçesi uygun hem de klasik bir mekan arıyorsanız hemen Amarillo’dan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Çünkü burada sınırsız içki ile birlikte yemek 160 TL’den başlıyor. Akşam 22:00’dan sonra ise bu fiyat 120 TL’ye kadar düşüyor. 

5. Kalispera

Kalispera Ankara
Ankara’nın en iyi Ege restoranı olarak bilinen Kalispera, 45’lik yılları yad etmek isteyenlere özel bir yılbaşı akşamı sunuyor. Ankara yılbaşı gecesi kutlamalarında Kalispera’yı tercih etmek isteyen kişiler lezzetli bir Ege mutfağı ile karşılıyor. 

Ege mutfağını müşterilerine sunan Kalispera’nın yılbaşı menüsünde közde patlıcan salatası, kalamar tabağı, hardal soslu levrek, Arnavut ciğeri, Girit ezmesi, İzmir usulü atom, peynir tabağı, narlı yeşil salata, Kalispera böreği, balık lokum ve kestane pilav eşliğinde hindi dolma bulunuyor. 

Yunan müzikleri, alaturka parçaları ve Türkçe Pop ile canlandırılan mekanda oryantal şov gösterisi de sunuluyor. Tüm bunlar haricinde müessese tarafından tahin soslu kabak tatlısı, ayva tatlısı, mevsim meyvelerinin yer aldığı bir meyve tabağı ikram ediliyor. Mekanda kişi başı fiyatlar ise 220 TL’den başlıyor.
yılbaşı hediyesi

Yorum Gönder

 
Top