z Yılbaşında Neler Dikkat Edilmeli | En iyi Hediye Fikirleri

yılbaşında beslenme nasıl olmalı
Yılbaşı gecesi oldukça özel olan gecelerden birisidir. Kimimiz bu geceyi arkadaşlarımızla, kimimiz sevgilimiz ya da eşimizle, kimimiz ise ailemizle kutlayarak geçiririz. Kısacası bu özel günü sevdiklerimizle paylaşmak, mutlu olmak ve mutlu etmek isteriz. 

Birlikte eğlenmek ya da keyif alınacak aktiviteler düzenlemek isterken farkında olmadan yılbaşı gecesini kötü bir akşama çevirebiliriz. Yılbaşında yapılan hatalar söz konusu olduğunda akla ilk olarak yeme-içme konusunda yapılan hatalar gelmektedir. Bugün sizlerle hem keyifli akşamınızı hem de midenizi bozmayacak önerileri paylaşacak ve yılbaşında yapılan en sık hatalar listesini okuyacağız.

Alınacak çok basit önlemler sayesinde hem fazla kalori almadan hem de alkol ve benzeri içecekleri tolere edebilerek güzel bir akşam geçirmeniz mümkün. Peki bu nasıl olacak?


1. Gün İçerisinde Az Besin Tüketmek

yılbaşında beslenme nasıl olmalı
Yılbaşı günü özellikle de formunu korumak isteyen bayanların yapmış olduğu hatalardan birisi gün içerisinde az besin tüketmektir. “Akşam nasıl olsa fazla yemek yiyeceğim.” düşüncesi sebebiyle birçok kişi gün içerisindeki saatlerde besin tüketmemektedir. Fakat uzun saatler boyunca öğün tüketmemek metabolizmanın yavaşlamasına neden olmaktadır. Bu nedenle yılbaşı günü öğünlerinize kahvaltıyla başlamalı, öğle yemeğinizi de yemeli ve gün içerisinde bir adet ara öğün yapmayı ihmal etmemelisiniz. Hatta özellikle de kahvaltımızı en güzel ve en sağlıklı şekilde tamamlamalıyız. Günün en önemli öğünün sabah kahvaltısı olduğunu unutmamalıyız. Hızlı çalışan metabolizmaya hepimizin ihtiyacı var değil mi?

2. Gün İçerisinde Öğün Atlamak/Aç Kalmak

yılbaşında beslenme nasıl olmalı
Gün içerisinde tüketmeniz gereken 3 ana, 2 ara öğün bulunmaktadır. Bu öğünleri gerektiği saatte ve gerektiği şekilde tüketmemeniz yani öğün atlamanız ya da kendinizi aç bırakmanız yalnızca kan şekerinizin düşmesine sebep olacaktır. Yılbaşında yapılan en sık hatalar listesi çıkarıldığında kan şekerinizin düşmesine sebep olacak bu durum akşam yılbaşı sofrasındayken daha fazla besin tüketmenize sebep olacaktır. Yılbaşı yemeğinden en az iki saat önce bir adet meyve ya da bir kase çorba tüketerek formunuzu korumaya yardımcı olabilirsiniz.

3. Fazla Atıştırmalık Tüketmek

yılbaşında beslenme nasıl olmalı
Yılbaşı gecesi yapılan en büyük hatalardan birisi haddinden fazla atıştırmalık, kuruyemiş ve cips gibi ürünleri tüketmekten geçmektedir. Kuruyemişler her ne kadar besleyici bir enerji kaynağı olsa da fazla tüketmek vücudunuzdaki yağ oranının artmasına sebep olacaktır. Sonrasında ise kolesterolü özellikle de kötü kolesterolü arttırmaktadır. 

Sağlıklı bir beslenme için gün içerisinde 6-8 adet badem veya 2 tam ceviz içi yemeniz faydalıdır. Aynı şekilde 10-12 adet fındık yiyebilirsiniz. Fakat bunların dışında bir paket cipsi tek başınıza bitiriyor yanında kuruyemiş de tüketiyor ve diğer atıştırmalıklardan da yiyorsanız formunuzu bozabilirsiniz. 

4. Çok Fazla Meze Tüketmek

yılbaşında beslenme nasıl olmalı
Yılbaşı gecesi hazırlanan sofralarda olmazsa olmaz tabaklardan birisi de meze tabaklarıdır. Eğer meze tüketmek istiyorsanız, yoğurtlu ve beyaz peynir içeren mezeleri tüketebilirsiniz. Fakat kızartma ya da humus içeren yağ bakımından yüksek mezeleri tüketmeniz sizleri kötü etkileyecektir. Mezelerin de daha sağlıklılarına yönelerek yılbaşı gecesini midenizi bozmadan geçirebilirsiniz. 

5. Su İçmeyi Unutmak veya Yetersiz Miktarda Su Tüketmek

yılbaşında beslenme nasıl olmalı
Genellikle birçok kişi yılbaşı akşamı yemek eşliğinde ya da yemek sonrasında alkol de tüketir. Yemek eşliğinde alkol tüketilmesi susama hissini azaltmaktadır. Bu nedenle birçok kişi yılbaşı akşamı yetersiz miktarda su içmektedir. Sofraya oturmadan en az 1 saat önce 2 bardak su içmeniz yeterli olacaktır. Yemek sonrasında da 2 ile 3 bardak arasında su içmeniz midenizin rahatlamasını sağlayacaktır. 

6. Hızlı Bir Şekilde Yemek Yemek

yılbaşında beslenme nasıl olmalı
Hızlı yemek yenmesi yiyeceklerin tam anlamıyla sindirilmeden mideye gönderilmesine sebep olmaktadır. Bu da midede gaz oluşumuna ve hazımsızlık şikayetinin artmasına neden olur. Bu nedenle yemek yerken hızlı yemek yemek yerine daha yavaş ve tüm lokmalarınızı iyice çiğneyerek besin tüketmenizi önermekteyiz. Gece boyunca gaz problemi yaşamak istemiyor ve yılbaşı sabahına uyandığınızda hazımsızlık çekmek istemiyorsanız lokmalarınızı iyice çiğnemeyi ihmal etmeyin.
yılbaşı hediyesi

Yorum Gönder

 
Top