z Sevgiliye Gül ve Çileklerden Hediye Sepeti Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

sevgiliye hediye yapımı
Sevgililer Günü hediyenizi bu yıl kendiniz yapmaya ne dersiniz? Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü hediyenizi, bu yıl işin kolayına kaçmadan ve tembellik yapmayarak biraz sabır, biraz yetenek ve tabii ki de emek harcayarak kendiniz yapmaya ne dersiniz? Evet, bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde önceki yıllardan farklı olarak satın alarak aldığınız hazır hediyeler yerine tamamen kendi el emeğiniz göz nurunuz ile hazırlayacağınız el yapımı Sevgililer günü hediyesi hazırlamaya var mısınız? Eğer cevabınız Evet ise yazımızın devamında bu hediyenizi nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım anlatın yazımızın devamını okuyabilirsiniz. Şimdi yukarıda geçen paragrafta geçen cümlelerde El Yapımı hediye kavramını duyduğunuzda bazı ziyaretçilerimizin gözlerinin korktuğunu ve bu işe biraz soğuk baktıklarını hisseder gibiyiz. Hemen baştan söyleyelim Gözünüz Korkmasın. Öyle sizden yapımı çok meşakkatli olan yani çok zor bir el yapımı hediye yapmanızı istemeyeceğiz. Tamam, hazırlanması biraz uğraştırıcı ama kesinlikle zor değil. Adım adım yapım talimatlarını okuduğunuzda kesinlikle bize hak vereceksiniz. Öyle çok zor bir hediyeden bahsetmiyoruz Ama tabii ki biraz uğraşacaksınız. O kadar da olacak tabii ki… Sonuçta Sevgililer Gününde sevgilinize kendi emeğinizle oluşturacağınız bir sevgililer günü hediyesinden bahsediyoruz. Tam da Sevgililer Günü'nün mahiyetinde yakışır, uzun yıllar eminiz ki hiç unutulmayacak el yapımı hediye olacaktır bu. Bir birimizi anladığımıza göre artık tembellik yapmak yok hadi bakalım iş başına.


Yapacağınız ilk iş bu projenizi gerçekleştirecek uygun bir zaman diliminizi ayarlamış olmanız olacak. Bize göre en uygun zaman dilimi hafta sonu gibi gözüküyor. İş telaşından uzak, kendinizi tamamen bu projeyi hayata geçirmek için adamış olacağınız bir hafta sonu zamanı hiçte fena bir fikir gibi durmuyor. Tabi yinede zaman konusu sizin kendi şartlarınız içinde belirleyebileceğiniz bir konu. En iyisi Bu konuyu size bırakalım. Biraz uğraşacağımız kesin olduğu için bu işlemlerin hepsini bir seferde yani elimiz değmişken aynı gün hazırlayıp ortaya çıkarmak daha iyi olabilir. O gözümüzün nuru canınızın parçası ve dünyalara değişmeyeceğini sevgiliniz için Bu kadarcık şeye de katlanacağını düşünüyoruz. Dilerseniz sözü çok daha fazla uzatmadan Bu yıl sevgilinize hediye edeceğiniz Sevgililer Günü Hediyenizin anlatımına başlayalım. Evet, sevgili ziyaretçilerimiz; bu yazımızda yapımını anlatacağımız el yapımı Sevgililer Günü hediyesinin ismi kalp şeklinde Gül ve çilek. Kalp şeklinde tasarlanmış Bir yüzey üzerine kırmızı güllerden ve taptaze çileklerden oluşmuş mükemmel bir aranjman hazırlamaya Ne dersiniz Gül ve Çilek ikisi de kırmızı ve bir araya geldiklerinde mükemmel bir görünüme sahip birbirini tamamlayıcı 2 mükemmel ürün. Hem göze hem damağa hitap eden bir Güzel ambiyans Bir arada hazırlamaya ne dersiniz? Sizce de mükemmel bir fikir değil mi? önceki yıllar satın aldığınız ya da hazırladığınız sevgililer günü hediyeleriniz de elbette çok anlamlı ve güzeldi. Ama eminiz ki bu seneki Sevgililer Günü Hediyeniz önceki yıllardan çok daha farklı ve çokta lezzetli olacaktır. Eğer siz de bizimle aynı fikirde iseniz ve size önerdiğimiz bu fikir sizin için de cazip geldiyse derhal yapım aşamasına geçelim ve birlikte bu yılki Sevgililer Günü hediyenizi hep beraber hazırlamaya başlayalım.  Bu büyüleyici sevgililer günü hediyesi fikrini yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler aşağıda listelenmiştir.

Gül ve Çileklerden Hazırlanan Hediye Sepeti İçin Gereken Malzemeler


• Kalp şeklinde kesilmiş sünger yâda köpük
• Taze güller
• Gül Yaprakları
• Büyük olgun çilekler
• Dekoratif iğneler
• Kırmızı Kurdele
• Bakır tel
• 15-20 kürdan

sevgiliye hediye yapımı
Yukarıda bu projeyi gerçekleştirebilmeniz için sıraladığımız malzemeler arasında bulmakta güçlük çekeceğiniz bir ürün olduğunu Pek düşünmüyoruz. Bu listedeki Malzemelerin birçoğunu ev Yapı Dekorasyon malzemeleri satan yerlerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Ya da Internet üzerinden ve sipariş vererek te bu listedeki malzemeleri temin edebilirsiniz.
sevgiliye hediye yapımı
Kalp şeklinde kesilmiş sünger malzemesini su içinde bir süre bekleterek üzerine batıracağınız güllerin 7 ile 10 gün arasında diri kalmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle süngeri suda bekleterek su toplamasını sağlayın.
sevgiliye hediye yapımı
Satın aldığınız güllerim sapını en az 3 santim uzunluğunda kalacak şekilde geri kalan kısmını kesin. Güllerin sap kısmının süngere daha iyi bir şekilde oturabilmek için sapların uç kısımlarını verev bir şekilde yani sivri olacak bir şekilde keserseniz süngere batırmanız çok daha kolay olacaktır. 
sevgiliye hediye yapımı
Bundan sonrası artık sıra gülleri estetik ve güzel görünecek bir şekilde süngerin ya da köpüğün üzerine yerleştirmeye geldi. Gülleri sıra ile sünger üzerine art arda saplayın.
sevgiliye hediye yapımı
Şimdi ise sıra güllerin ayıkladığınız yapraklarını saplarından ayırarak kalp şeklinde kestiğiniz süngerin etrafını süslemeye geldi. Bunun için yaprakları Saplarından itina ile ayırın.
sevgiliye hediye yapımı
Dediğimiz gibi işin bundan sonraki kısmı, Kalpli Güllü çilekli hediyemizin etrafını mümkün olacak en güzel şekilde süslemek. Dallarından ayırdığımız yaprakları yine estetik bir görüntü oluşturacak şekilde kalp şeklinde kesilen süngerin etrafına ve gülleri saracak şekilde toplu iğneler yardımı ile Süngere tutturuyoruz.
sevgiliye hediye yapımı
Kalp şeklinde kesilmiş olan süngerin yarısını güllerle; diğer yarısını ise çilekler ile donatacağımız için çilekleri uygulayacağımız kalp süngerin diğer yarısının zeminini de yine yapraklar yardımı ile kapatacağız. Bunu için de yine toplu iğneler den yardım alacağız. Hadi bakalım yaprakları sünger zemininin tamamını kapatacak şekilde yapraklarla dolduralım.
sevgiliye hediye yapımı
Şimdi işte sıra işin en lezzetli kısmına geldi. Satın aldığımız kıpkırmızı çileklerimizi kürdan yardımı ile kalp zemin üzerine yerleştirmeye çalışacağız. Önce kürdanları süngere daha sonra ise üzerine çilekleri geçireceğiz.
sevgiliye hediye yapımı
Budadığımız güllerin dalları ile henüz işimiz bitmedi. Bu dalları birazdan kalp şeklinde güller ve çilekler aranjmanımızın etrafını süslemek için kullanacağız Dalların her birini 3’er santim uzunluğunda olacak şekilde kesiyoruz.
sevgiliye hediye yapımı
3'er santim uzunluğunda kestiğimiz Gül dallarının her birini üçerli gruplar halinde topluyor ve bakır bir tel yardımı ile sarıyoruz.
sevgiliye hediye yapımı
Üçerli gruplar halinde sardığımız bu gül dallarını kırımızı bir kurdele yardımı ile bağlıyor ve fiyonk şeklinde bağlayarak estetik bir görünüme kavuşmasını sağlıyoruz. 
sevgiliye hediye yapımı
Gül dallarından ve kurdeleler yardımı ile hazırladığınız bu estetik görünümlü minik süsleri Kalp şeklinde güller ve çilekler sepetimizin her tarafını süslemek için kulacağız. Bu süslemeler tamamlandıktan sonra ise projemiz bitmiş olacak ve size de bu hazırladığınız büyüleyici hediyeyi hayranlıkla izlemek kalacak.
sevgiliye hediye yapımı
İşte bu kadar… Bu şekilde hazırlamış olduğunuz Kalp şeklinde güller ve çilekler sepeti ile eminiz ki bu yıl ki “ Sevgililer Günü’nün ” en romantik ve en lezzetli hediyelerinden birini hazırlamış olacaksınız. Eğer siz de Sevgililer Günü'nde Sevgilinize ne hediye almak konusunda hala kararsız iseniz bir de bu el yapımı sürprizi deneyin! Önceki yıllarda hazır bir şekilde satın aldığınız Sevgililer günü hediyesini dilerseniz bu yıl “El Yapımı Sevgililer Günü” hediyesi ile değiştirin. Kesinlikle bu tarz bir hediyeler Sevgilinizin daha çok hoşuna gidecektir İsterseniz bu fikrimize sizde bu yıl katılın. Pişman olmayacaksınız. Bir sonraki el yapımı sürpriz yapımında tekrar görüşmek dileğiyle…

Yorum Gönder

 
Top