z Çocuklar İçin Eğlenceli Hediyeler Yapmak | En iyi Hediye Fikirleri

evde çocuklara hediye yapmak
Sıra dışı ve özel bir hediye vermek için mutlaka mağazalardan alınmış bir hediye değildir. Bunun için kendi yaratıcılığınızı da konuşturabileceğiniz ve ekonomik olarak yapabileceğiniz ev yapımı hediyeler daha özel ve anlamlı olacaktır. Hediyeyi yapmadan önce, hediyeyi takdim etmek istediğiniz çocuğun cinsiyetine, ilgi ve merak alanlarına ve hoşlandığı şeylere göre bir hediye seçmeniz hediyenizi daha da özelleştirecek ve eğlenceli hale getirecektir. Şimdi sizlere pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve evinizde rahatlıkla oluşturabileceğiniz bazı el yapımı hediye örneklerini anlatacağız.

1. Metot: Yeni Yürümeye Başlayan Ya da Okul Öncesi Çocuklar İçin Hediyeler

Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Mandaldan Sarma Bebek: Bu hediyeyi yapmak için öncelikle yuvarlak başlı mandallardan edinmeniz gerekmektedir. Gömlek ve pantolon kısmını belirlemek için ipleri her bir mandalın etrafına sarın. Mesela; yarıya gelene kadar bir mandalın etrafına kırmızı renkli ipliği sarın, sonrasında etek için siyah ipliği sarın. Renkleri ve modelleri siz seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra biraz iplik kesebilir ve bu iplikle saç yapabilirsiniz. Bebeğin gözlerini yapmak için bir kalem kullanmanız gerekmektedir.
çocuklara hediye
Alt kısımdaki ipi mandalın tutacağı arasına sararak, mandal bebeklerin üzerine ‘’şort’’ ya da ‘’pantolon’’ yapabilirsiniz. Bu seçim tamamen size kalmış. Eğlenceli bir kıyafet görünümü için renkleri değiştirerek çizgili bir üst ve alt da yapabilirsiniz. Malzemeler evinizde yoksa herhangi bir marketten ucuza temin edebilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler; çamaşır ipleri, nakış ipliği, işaretleyiciler ve tutkal olacaktır.
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Banyo Boya Kalemi Yapabilirsiniz: Bu eğlenceli hediyeyi yapmak için öncelikle bir gliserin alın ve bir dakikaya kadar mikrodalgaya dayanıklı bir kapta eritin. Erimiş gliserini birkaç farklı bardak arasında paylaştırın ve sonra her bir bardağa farklı renklerde yiyecek boyası ekleyin. Renkli gliserini kaplara dökün ve bir iki saat kadar bekletin. Hediyeyi vermeyi düşündüğünüz çocuk banyo yaptığı sırada, banyo boya kalemleri ile duş ve küvet duvarlarını çizip desenler oluşturabilir. Bu sayede banyo sevmeyen çocuklar için dahi banyo oldukça zevkli bir yer haline gelir. Yiyecek boyaları normalde sabun ile birlikte kullanıldığında kolay bir şekilde yıkanır, fakat küvetinizi renginin değişmesinden endişe duyuyorsanız, özel sabun boyalarından kullanabilirsiniz.
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Tahta Parçalarını ‘’Yemek Kutularına’’ Yerleştirebilirsiniz: Hangi gıda maddesini taklit ettiğinize göre bir tahta bloğu kırmızı, mavi, yeşil veya sarı renge boyayın. Mesela, bir tahta koyu mavi bloğa boyanabilir ve hemen ardından makarna ve peynir için bir etiket yazdırabilirsiniz. Bu etiketi uzun süre kullanılması için ekstra yapıştırıcı kullanabilirsiniz.
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Keçeden Alfabe Dikebilirsiniz: Bu hediyeyi hayata geçirmek için edinmeniz gereken bazı materyaller bulunmaktadır. Bu materyaller: keçe, makas, iğne, iplik, yastık ya da el işi dokuma olacaktır. Tüm alfabenin iki setini yani ön harflerin ön yüzü ve arka yüzünü kesmek için farklı renklerde keçeler kullanın. Birbirine karşılık gelen harfleri küçük bir açıklık kısmı bırakarak birleştirin. Harflerin içi doluncaya kadar açıklık içerisinden yastık doldurun ve sonrasında açıklığı dikin. Harfleri farklı renklerde ve boyutlarda yapabilirsiniz. Hatta harfleri kendi içerisinde daha canlı ve renkli hale getirmek için parlak iplikler de kullanabilirsiniz. Bu hediye ile alfabeyi, harfleri ve hecelemeyi daha kolay öğrenebilir hale getirebilirsiniz.

2. Metot: İlkokul Çocukları İçin Hediyeler

Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Yemek yapmayı Seven Çocuklar İçin Kişiselleştirilmiş Bir Önlük Yapabilirsiniz: Öncelikle önlük yapmak için havlu, eski bir kot veya dar bir kumaş kullanabilirsiniz. Dikiş makinesi yardımı ile parçayı güzel bir önlük şeklide dikin. Hediyeyi özelleştirmek ve daha anlamlı kılmak için önlüğün üzerinde farklı desenler ya da çocuğun ismi gibi farklı öğeler yapılabilir. Burası sizin yaratıcılığınıza kalmış durumda. Bu hediyeyi yapabilmeniz için gerekli malzemeler: dikiş makinesi, makas, bir kumaş, şerit ve emniyet primleri olacaktır.
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Eğlenceli ve Ekonomik Bir Hediye İçin Bir Balçık Paketi Oluşturabilirsiniz: Bu hediye için kullanabileceğiniz birden çok model ve tarza sahip balçık çeşidi tarifleri bulunmaktadır. Genel olarak boraks, su ve yemek boyasını birleştirip karıştırırsınız. Bu hediyeyi yapmanız için erekli malzemeler: Boraks, su, gıda boyası, kaseler ve plastik kaplar olacaktır.
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Evde Kullanılabilecek Mini Bir Bowling Seti Oluşturabilirsiniz: Bu hediyeyi oluşturmak için sahip olmanız gereken materyaller: on adet plastik şişe, boya, boya fırçası ve kum olacaktır. On adet lastik şişenin etiketlerini çıkarın. Tamamen size kalmış renkler ile dış kısmını boyayın. Boyadığınız şişenin içini kumlarla doldurun ve süsleyin. Son olarak bir mağazadan da bowling topu edinin. Hediyeniz hazır!
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Bir Yıllık İltifat Veya Teşvik Kartları oluşturabilirsiniz: Bu hediye çok farklı şekil ve tarzlarda yapılabilir. Bunun için birbirinden farklı pek çok konsept bulunmaktadır. Hediye vermeyi düşündüğünüz çocuk için elli iki tane kart hazırlayabilir ve her hafta bir tanesini açmasını söyleyebilirsiniz. Kartların içerisine özel ve anlamlı motivasyon cümleleri yazın. Kartların dışını ise, kartları daha cazip ve davetkar hale getirmek için boyayıp süslemekten çekinmeyin. Bu hediyenizi daha güzel bir görünüme kavuşturacaktır. Bu hediyeyi yapmanız için gerekli malzemeler: kağıt, zarflar, pullar, etiketler, işaretçiler, parıltı ve diğer işçilik malzemeleridir.

3. Metot 3: Gençlere Hediye Vermek

Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Gençler İçin Kişiselleştirilmiş Yastık Kılıfları Hazırlayabilirsiniz: Bu hediyeyi yapmanız için öncelikle bir yastık edinmeniz gerekmektedir. Yastık edindikten sonra kılıfını yastıktan çıkarın ve boya kalemleri ve etiketler ile yastık kılıfını süsleme işine koyulun. Gencin takıntılı olduğu bir TV programı ya da ünlü bir kimsenin resmini de yapıştırabilirsiniz. Süsleme ve boyama işlemi bittikten sonra ütüleyin. Hediyeniz artık kullanıma hazır.
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Eşsiz Bir Hediye İçin Kahve Kupası Yapabilirsiniz: Sizin emeğinizle yapacağınız ve özel bir anlamı olacak olan kahve kupa hediyesi için tedarik etmeniz gereken malzemeler: Beyaz kahve fincanı, yağ bazlı kalıcı kalemler ve bir fırın olacaktır. Kupanın üzerine güzel bir resim çizin ya da sevdiğiniz güzel bir alıntı sözü geçirin. Ardından yapmış olduğunuz dizaynın kuruması için bir müddet bekleyin. Sonrasında bardağı fırına verin ve 220 derece sıcaklıkta yirmi ila otuz dakika kadar ısıtın. Süre dolduktan sonra kupayı çıkarın ve bir gece dinlenmeye bırakın. Sonrasında hediyeniz kullanıma hazır olacaktır.
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Özel Aktiviteler İle Dolu Bir Kupon Kitabı Oluşturabilirsiniz: Eşsiz ve harika bir kupon kitabı tasarlamanız için gereken materyaller: stok kağıdı, zımba ya da şerit, işaretleyiciler ve kalemler olacaktır. Sokağa çıkma yasağı veya bir hafta boyunca sıkıcı işleri yapmamak gibi eğlenceli ve farklı aktiviteleri stok kağıdı üzerine yazın. Her kağıda bir parça koyun ve kuponları birlikte zımbalayın veya delik açın ve bunları bir kurdele ile birbirine bağlayın. Son olarak gence vermeden önce güzel bir tasarıma sahip göz kamaştırıcı bir kapak oluşturun. Lunapark, sinema ya da müze gezisi gibi farklı ve eğlenceli fikirleri de ekleyebilirsiniz.
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Okuldan Mezun Olduğunda Çocuğunuz İçin Bir Albüm Yapabilirsiniz: Oldukça anlamlı ve özel olan bu hediyeyi hazırlamanız için bazı materyallere ihtiyacınız olacaktır. Bu materyaller: Not defteri, resimler, makaslar, yapıştırıcılar, çıkartmalar, pullar, kalemler ve kart stoğudur.  Albümünüz için öncelikle aile ve arkadaş fotoğraflarını ekleyin. Spor veya folklor gibi katıldıkları etkinliklerden fotoğraflar derleyin. Ardından her sayfaya farklı başlıklar yazın.
Çocuklarla evde eğlenceli hediyeler yapmak
Gençlerin En Sevdiği Şeyler İle Dolu Bir Hediye Sepeti Hazırlayın: Bu harika hediyeyi hazırlamanız için sadece dekoratif bir sepet ve içerisine sizin isteğinize göre seçilmiş eşyaları koymak gerekmektedir.

Yorum Gönder

 
Top