z Mini Kanvas Tablo Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

kanvas tablo nasıl yapılır
Özellikle kişiye özel kanvas tablolar, son yılların gözde ürünlerinden. Peki şimdi sizlere kendi evinizde kendi ellerinizle, üstelik de çok kolay bir şekilde mini kanvas tablolardan hazırlayabileceğinizi söylesek? Eminiz ki bu haberimiz karşısında havalara uçacak ve heyecanlı bir şekilde bu proje için kolları sıvayacaksınız. O halde hadi elinizi çabuk tutun ve aşağıdaki malzemelerden temin ederek duvarlarınızı süsleyecek dekoratif kanvas tablolardan hazırlayın. İster kendiniz için yapın, ister 14 Şubat Sevgililer Gününde biricik aşkınıza armağan edin. Ufak ufak fotoğrafları mini kanvas tablolar üstüne uygulayıp bu kanvaslardan çokça yaparak “Sevgililer gününde “ sevgiliniz için sürpriz yapmak ister misiniz? böylesi sıcak içten bir sürprize kimsenin hayır diyemeyeceğini düşünüyoruz. Birbirlerinden değişik ve size özel anlamı olan yüzlerce fotoğrafı size az sonra yapımından bahsedeceğimiz metodlarla birleştirerek sevgiliniz için hediye etmek sahiden de şahane bir fikir. sevgililer günü için hediyeler ve ilginç sürprizler arayanlar için şahane bir fırsat. Yalnızca sevgililer günü için uygun bir hediye seçeneği dersek bu projemize hafife almış oluruz. Tüm eş, dost, akrabalarınıza çok hazırlayacağınız bu mini kanvas resimler ile çok etkileyici süprizler yapabilirsiniz. Siz ideal olanı en azından yaklaşmakta olan sevgililer günü öncesi önce erkek arkadaşınıza bu şahane sürprizi planlayın. Bu özel günü tadıyla yaşadıktan sonra başka tanıdıklarınız için de düşünebilirsiniz. Yapımını anlatmak bizden sürprizleri hazırlaması sizden. Hazırım diyorsanız harekete geçelim. En başta bu proje için lazım olan malzemeleri sayalım. 

Bu proje için gereken malzemeler 


** Mini kanvas tablolar. 
** Mod podge 
** şeffaf tutkal. 
** Boya fırçası. 
** Lastik bantlar. 
** Makas. 

Sevgiliniz bu sürprizinize eminiz ki bayılacak. Daha önce hiç görmediğiniz ya da duymadığınız malzemeleri sizlere tanıtmak ve nereden temin edebileceğiniz hakkında özetle bilgi verelim. Boş şekildeki kare kanvas tabloları internet üzerinden veya sanat malzemeleri satan mağazalardan bulabilmeniz mümkündür. Mod podge denilen tutkalı ise hemen hemen tüm DIY projeleri içerisinde kullanılan bir hayli popüler bir tutkal. Şefaf oluşu ve kuruması halinde leke oluşturmadan tutkal tesiri olduğundan, bir hayli tercih edilen bir malzeme. Uygulandığı yüzeyleri su ve benzeri sıvılara karşıda koruyucu tesiri olması da tercih edilmesi için başka bir neden. Bu malzemeyi sanat ve hobi malzemeleri satan yerlerden rahatlıkla elde edebilirsiniz. Şayet mini bir kasaba da yaşıyor ve size yazdığımız bu ürünleri bulabilmekte zorluk yaşayacağınızı aklınızdan geçiriyorsanız internetten tercih edebilirsiniz. 
kanvas tablo nasıl yapılır
Malzemelerinizi temin ettikten sonra şimdi geldik bu projenin nasıl yapıldığına. En başta işe gayenize için uygun olan fotoğrafları belirlemek. Bunun için fotoğraf arşivlerini inceleyerek en fazla sevdiğiniz fotoğrafları ortaya koyuyoruz. Sevgililer günü için bir proje hazırlıyorsanız tabiî ki sevgiliniz ve size özel anlamlı olan fotoğrafları belirliyorsunuz. 2 adımımız ise kaç tane mini kanvas tablolar üstüne uygulayacağımıza karar kılmak. Tercihlerimizi belirledikten sonra an itibariyle bunları hayata geçirme vakti. 
kanvas tablo nasıl yapılır
Seçimini yaptığımız fotoğrafların birer kopyasını oluşturun. Mini kare kanvas tablolar üstüne uygulayacağınız için fotoğraflarınız ebatlarını elinizdeki tuvaller göre ölçeklendirmeniz ve ona göre çıktısını almanız gerekebilir. Bu işlemleri yaparak elde ettiğiniz fotoğrafların arka yüzeyine mini tuvali yerleştirin ve kenarlarını kalem ile çizin. Çizdiğiniz bu çizgiler fotoğraf kâğıdını katlamak ve kıvırmak için rahber çizgileri olacak. Resmi kanvas tablo çevresini saracak büyüklükte bir pay bırakın. 
kanvas tablo nasıl yapılır
Makas ile fotoğraflarınızın kenarlarını dikkatlice kesin. Fotoğraf kâğıdını tuvalin üzerinden kenarlarına doğru kıvıracağınız için, daha öncesinde fotoğraf kâğıdınızı kalem ile çizdiğiniz yerlerini katlayarak oluşturun. Bu biçimde kanvas tablonun üstüne oturduğunuzda öncesinde katlamış olduğunuz kısımlar çok daha rahat bir biçimde kanvas tablo üstüne oturacaktır. Burada bir konuyu daha dikkatinize sunmak steriz. Fotoğraf kâğıdının köşe kısımları var ya işte fotoğraf kâğıdının 4 köşe noktasından katlama yaptığımız kısıma kadar makas ile çaprazlamasına kesik atıyoruz. Bunu yapmamızın nedeni fotoğraf kâğıdı daha rahat alttaki kanvas tabloyu kaplasın. Ne söylemek istediğimizi üstteki fotoğrafı göz atarak anlayabilirsiniz.
kanvas tablo nasıl yapılır
Mod podge yapıştırıcısını küçük bir fırça vasıtasıyla mini kanvas tablonun bütün yüzeyine uygulayın. Ayrıca tuvalin arka kısmındaki görünen ahşap çıtaların üstüne de uygulayın. Uygulama sona erdikten sonra ise öncesinde katlayarak hazırladığınız fotoğraf kâğıdını mini kanvas tablo üstüne oturtun. Yapışkan fotoğraf kâğıdının alt zeminine iyice nüfuz etsin diye biraz üst kısmından baskı uygulamak gerekmektedir. Bunun için yapmanız gerekli işlem fotoğraf kâğıdının üzerinden bir kaş tane lastik gerdirmek olabilir. Bu biçimde bir müddet kalan fotoğraf kağıtları her şeyi ile kanvas tablo zemine yapışacaktır.
kanvas tablo nasıl yapılır
Lastikleri mini kanvas tablonun üzerinden aldıktan sonra sıra en son yapılabilecek işleme geldi. Biraz önce fotoğraf kâğıdının alt yüzeyine sürdüğümüz mod podge yapıştırıcısını bu kez fotoğraf kâğıdının üst yüzeyine sürün. Endişelenmeyin bu biçimde fotoğraflarınız zarar görmeyecektir. Biraz evvelde söylediğimiz şekilde mod podge ürünü kir ve iz bırakmayan bir yapıştırıcıdır ve bu nedenle fotoğraflarınız zarar görmeyecektir. Bu işlemi yapmaktaki hedefimiz ise fotoğrafları negatif dış koşullara karşı korumaktır. 
kanvas tablo nasıl yapılır
İşte karşınızda harika sonuç. Sahiden nasıl da tatlı görünmüyorlar öyle değil mi? Ve bu şahane görünen mini kanvas tablolar mutlaka annenize, babanıza, çocuklarınıza, eşinize dostunuza ve sevgilinize hediye edilmeyi hak ediyor. Tanıdıklarınızı bu mini fotoğraflardan asla mahrum bırakmayın. Bundan böyle yapımını biliyorsunuz ve üzerinizde bir mesuliyet var. Daha çok karşı koymayın ve bu sevgililer gününde sevgilinizin hiç unutamayacağı şahane bir yıldönümü veya sevgililer günü hediyesi hazırlayın. Her yıl para ile dışarıdan aldığınız ruhsuz armağanlardan vazgeçin. Hadi görelim tembellik etmeyin. Önce kendinize sonra da sevgiliniz için bu şahane kanvas tablolardan hazırlayın.

Yorum Gönder

 
Top