z Simli Kalp Kutu Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

kalp kutu simli
Sevgiliniz için yaklaşmakta olan yıldönümünüzde etkileyici bir sürpriz hazırlamak isterseniz bu yazımıza göz gezdirmenizde yarar var. Çünkü tam olarak da yıldönümünün ruhuna ve anlamına layık şahane bir sürpriz tavsiyemiz olacak sizlere! O her şeyden çok sevdiğiniz, bir an olsun yalnız bırakmak istemediğiniz ve ne yaparsanız yapın daha fazlasına layık diye düşündüğünüz sevgiliniz için bu seneki yıldönümü hediyesi farklı bir sürpriz hazırlamak isterseniz doğru hediye sitesindesiniz. Dahası yıldönümü başka hiçbir özel güne benzerlik göstermez. Sizin için en anlamlı bu günde seviyorum diyen her aşık, aşkını ortaya koymak ve nesnel bir hale büründürmek için gayret gösterir. İşte birbirleri için kelebekler gibi kanatlarını pır pır çırpan sevgililere, sevgilerini son zerresine kadar gösterebilecekleri şahane bir fırsat sunuyoruz. Bu kez, klasik yıldönümlerinden değişik olarak dışarıdan parasını bastırarak satın alacağınız armağanlardan ziyade kendi el emeğiniz ve göz nurunuz ile yapabileceğiniz değişik bir hediye tavsiyemiz olacaktır. Uğraşılarak somut olarak çıkarılmış bir hediye ile satın alınarak elde edilmiş bir armağanın anlamı ve kıymeti tabi ki de aynı parallelikte özel olmaktadır. Çaba harcanarak, vakit ayrılarak somut olarak konmuş bir armağanın kıymeti, gayret sarf edilmeden satın alınmış bir armağanın yanında kıymeti ve önemi açısından tabi kıyaslamak dahi hatalı bir tutumdur. Bunu abarttığımızı aklınızdan geçiriyorsanız siz de deneyin, etkisini görün. Gelin bu yıldönümünüzde önceki senelerde yaptığınız gibi hediyenizi satın alarak değil; bizzat el becerilerinizle yapabileceğiniz bir hediye ile kutlayın. Ve sevgilinizin üzerindeki etkisini görün. Mutlaka manevi olarak kıymeti tavan yapacak olan bu el emeği sevgiliye hediye objesini sevgiliniz eline aldığında sevinçten ayakları yerden kesilecektir. Söylediğimiz gibi deneyin ve bizzat kendiniz görün.
kalp kutu simli
El yapımı ile tasarlanmış erkeklere hediye fikirleri içinde yer alan bu kolayca kendin yap projemizi gerçekleştirmeniz inanın çok basit. Öyle çok fazla kendinizi zorlayacağınız ya da aman aman hazırlıklar yapacağınız bir DIY Projesi de değil. Dahası hazırlayacağınız bu kolayca kendin yap projelerimiz için çok paralar harcamanıza da gerek kalmayacak. Özetle düşük bütçeler ile harikalar yaratabilirsiniz. Blogumuzda hemen hemen tüm özel günler için el yapımı ile yapabileceğiniz müthiş hediye projeleri mevcuttur. Yıldönümüne özel blogumuzda bulunan kolayca kendin yap projeleri devamlı güncel tutularak sizlere sunulacaktır. Bu bağlamda blog sayfamızı takip ederek el emeği hediyeler konularında farklı fikirler de edinebilirsiniz. Şimdi gelelim asıl konumuza. Bildiğiniz kalp şeklinde satılan kutulardan ve rengarenk simlerden çok gösterişli kalp şeklinde kutular yapacağız.
kalp kutu simli
Bunu ne için mi yapacağız? Lafın gelişi şahane bir hediye satın aldınız ya da kendiniz yaptınız. Güzelim hediyenizi resimde gördüğünüz duygu yüklü, sevgi kokan kalp kutularda sunmak size göre de kulağa oldukça hoş gelmiyor mu? Bildiğiniz üzere sevgiliniz hediyesini aldığında ilk olarak göreceği şey, armağanın kendisi değil, hediyenizi koyduğunuz kutu olacaktır. Hediye kutunuzun da yıldönümünüze layık romantik bir görünümde olması size göre de şart değil mi? Biz de bu düşünceden hareketle yıldönümünde sevgiliniz için sunacağınız armağanın anlamını ve etkisini daha da artırmanın bir yöntemi olarak az sonra yapımını aşama aşama aktaracağımız şahane görünüme sahip olan simli kalp kutularının nasıl hazırlayabileceğinizi bu makalemizde kalem aldık.
kalp kutu simli
Hazırlayacağınız bu şahane kalp kutular yardımıyla hediye paketinizde en az hediyeniz kadar estetik ve göz kamaştırıcı olacaktır. Hadi görelim kolları sıvama zamanı. Tembellik yapmak size göre değil! Yıldönümü sürprizini hep birlikte hazırlayalım. En başta bu proje için lazım olan malzemeleri sayalım;

Simli Kalp Kutu Yapımı İçin Gerekli Olan Araç Gereçler

** Sim.
** Karton kalp kutuları.
** Mod podge.
** Sünger fırça.
** Fırça
** Tabak.
** Akrilik sprey

Saydığımız malzemeler içerisinde bulabilmekte zorlanabileceğiniz bir malzeme var mıdır bilemeyiz fakat olsa dahi, internetten çok kolaylıkla sipariş vererek elde edebilirsiniz. Birçoğu mahalle aralarındaki kırtasiyelerde bulabileceğiniz malzemeler. Lazım olan malzemeleri temin ettiğinizi varsayarak yapım aşamalarını geçebiliriz.
kalp kutu simli
Önce ufak fırça vasıtasıyla kalp kutunun üst tarafında bulunan yine kalp şeklinde açık kalan iç haznesine mod podge denilen tutkalı ilgili bir biçimde uygulayın. Bu işlemi uygularken kalp biçimindeki bu kısma tutkalı uygularken taşırmamaya çaba gösterin.
kalp kutu simli
Sıra şimdi daha neşeli bir kısıma geldi. Set durumunda veya hoşunuza giden renklerde satın aldığınız parıltılı simleri yapıştırıcı sürdüğünüz iç hazneye doğru hafif dokunuşlarla serpiştirin. Bunu yaparken çok ilgili davranmanıza lüzum yok. Çünkü fazla olan noktalardaki simleri sonrasında tabağın üstüne dökebilir ve yapıştırıcı sürdüğünüz yüzeylerdeki bütün simleri aynı seviyede yani kabartmadan uygulamaya çaba gösterin. Iç haznesine uyguladığınız simlerin zeminindeki tutkalın kuruduğundan emin olduktan sonra bu kez kalp kutunun üzerinde bulunan başka yüzeyine de bir kat mod podge uygulayın.
kalp kutu simli
Yapıştırıcı sürdüğünüz yüzeye de yine dilediğiniz renkte sim dökerek projenize devam edin. Kullandığınız simlerin %90'ı yapıştırıcı sürdüğünüz yüzeye yapışmaz bunu yeniden kullanmak için tabağınızın içine boşaltın. Sonrasında dökülen bu sim tanelerini tekrardan zemin üstüne uygulayın. Artan simleri bir kağıt parçasını ikiye katlayarak içerisinde toplayabilir ve yeniden kullanılmak üzere tüpünün içine koyarak saklayabilirsiniz.
kalp kutu simli
Simleri kalp kutu üstüne uyguladınız. Fakat henüz açıkta kalan boş noktalar görürseniz problem yok. Bunun için şeffaf renkte olan mod podge yi bu kez simlerin üstüne uygulayabilir ve üstüne yeniden aynı renk simleri dökerek açıkta kalan alanları kapatabilirsiniz. Bu işlemi kutunun kenarlarına da yine aynı metod ile uygulayarak devam edin. Olabiliyorsa her zemin için değişik renklerde simleri satın alın. Bu şekilde duygulu kalp kutunuz çok daha rengarenk ve parlak olacak. Bu biçimde hazırladığınız duygulu simli kalp kutularınıza her dokunulduğunda ellere biraz sim bulaşması tartışmasız olmaktadır. Bunun önüne geçmek için yapmanız gerekli ise ; kutunun tüm yüzeyini şeffaf renkteki mod podge ile kaplamak tabiri caizse kilitlemektir. Bu şekilde sim taneleri bu şeffaf tutkal içerisinde hapsolmuş olacaktır ve hiçbir şekilde kutu üzerinden düşmeyerek dokunan kişilerin ellerine sim taneleri bulaşmayacaktır.
kalp kutu simli
Bu uygulamanın bir başka faydası ise nemli ve hafif ıslak gibi fena platform şartlarından dolayı kutuyu muhafaza edecek olmasıdır. Bu şekilde kutunun deforme olması ve zarar görmesinin önüne geçerek uzun vakit kullanılmasını sağlamış olacaksınız.
kalp kutu simli
Ve işte yıldönümü için tasarladığımız şahane duygulu simli kalp kutunuz tamamlanmış oldu. Hadi görelim geçmiş olsun. En çok 2-3 saatlik bir çalışma neticesinde epeyce zarif ve bir o kadar da ilginç bir hediye kutusu hazırlamış oldunuz. Hediye kutusunu dilediğiniz boyutlarda yapabileceğinizi belirtmeye lüzum yok. Burada kutumuzun kalp şeklinde tasarlanmasının en mühim nedeni yıldönümünüzün muhteviyatına ve ruhuna bir hayli uygun olmasından dolayıydı. Kutunun ebatlarını siz belirleyeceğiniz için, içine koyacağınız hediye veya sürprizlerde her şeyi ile sizlerin yaratıcılığınıza bağlı. İstiyorsanız yalnızca kutunun içini enfes çikolatalar veya şirin drajeler ile de doldurabilir bu biçimde sevgiliniz için şirin bir sürpriz yapabilirsiniz. Evet, sevgili okurlarımız geldik bir makalemizin daha sonuna. Yıldönümüne özel el emeği hediye fikirlerimiz internet sitemizde bir hayli çok sayıda çeşitliliğe sahip. Başka yazılarımıza da bir göz attığınızda hazırladığınız bu duygulu kalp kutuların içini yerleştirebileceğiniz şahane hediye fikirlerimiz olduğunu göreceksiniz. Mutlaka kulak arkası etmeyin, kendilerine da inceleyin demek isteriz. Anlatımını yaptığımız duygulu simli kalp kutu gibi tamamıyla her şeyi ile sizi ilgilendiren ve son damlasına kadar sizi anlatan şahane yıldönümü sürprizleri, hediyelerini tonlarca para dökmeden de hazırlayabileceğinizi aklınızdan çıkartmayın. Daha evvel hiç sevgiliniz için el emeği bir hediye vermediyseniz bunu bir defa olsun denemenizi şiddetle öneririz. Yeni bir kolayca kendin yap projesinde daha görüşmek temennileriyle hoşça kalın.

Yorum Gönder

 
Top