z Kendin Yap Lezzetli Sürpriz Önerileri | En iyi Hediye Fikirleri

lezzetli sürprizler
Hediyelerin en güzeli, çoğu zaman sevilen kişilere el emeği ile yapılan hediyelerdir. Bu hediyelerin en lezzetlisi ise hiç kuşkusuz ki hediyelik yiyecek olmaktadır. Kimi zaman bir doğum günü partisi için, kimi zaman baby shower partisi için, kimi zaman da yıl dönümü kutlamaları için sevdiklerinize, sevginizi katabileceğiniz harika lezzetler hazırlayabilirsiniz. Eğer farklı tatlar hazırlamaktan keyif alıyorsanız, mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsanız ve farkınızı ortaya koyacak tariflere sahipseniz hiç çekinmeden sevdikleriniz için kendin yap lezzetli sürprizler hazırlayabilir, sevdiklerinizin damağında hoş tatlar yaratabilirsiniz. Özel günler herkesin itina ile hazırlık yaptığı, kıyafetten konsepte, içerikten sunumlara kadar detaylar ile tek tek ilgilendiği günlerdir. Bu günlerinde sevdiklerinizin yanında olmak ve onlara destek vermek de büyük önem taşımaktadır. Eğer el yatkınlığınız varsa ve sevdiklerinizin sunumlarında aktif rol almak istiyorsanız onlara lezzetli sürprizler yapabilir, konuklarına ikram etmesi için yardımcı olabilirsiniz. Eğer kendinize has tarifleriniz yok ise internette yer alan tariflerden yararlanabilir, bu özel günlerde sevdiklerinize destek olabilirsiniz.
lezzetli sürprizler
Kedin yap lezzetli yemek hediyeleri yalnızca kişilerin özel günlerinde hazırlanabilecek olan bir hediye türü değildir. Sıradan bir günde, rutin bir ev gezmesinde ya da ziyaretlerde dilediğiniz gibi tatlı ya da tuzlu fark etmeksizin emeğinizi katarak mükemmel lezzetlere imza atabilir, hediye olarak sevdiklerinize sunabilirsiniz. Günümüzde pastadan kurabiyeye, cupcaketen cheesecake kadar pek çok leziz tatlar hediye olarak sunulabilmektedir. İşte sevdiklerinize hediye olarak sunabileceğiniz hediyelik yiyecek fikirleri ve bu hediyelerin ayrıntıları… 

1-Yaş Pasta Yapın

lezzetli sürprizler
Yaş pasta, ev gezmesinden doğum günü partisine, baby shower partilerinden özel gün kutlamalarına kadar pek çok günde tüketilebilen mükemmel, leziz tatlar arasında yerini almaktadır. Siz de her ortama uyum sağlayabilen bu leziz tattan hazırlayarak sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Yaş pasta hazırlayarak sıradan bir ev oturmasına giderken yanınızda götürebilir, sevdiklerinizle hoş sohbet eşliğinde tatlı yemenin keyfini sürebilirsiniz. Aylarıca yıldönümü ve benzeri gibi eşleriniz ile kutlayacağınız özel günlerinizde, kendi ellerinizle bir yaş pasta yaparak gününüze, gecenize farklı anlamlar katabilirsiniz. 
lezzetli sürprizler
Tatlı yapmak ve özellikle tatlılar içinde en çok özen gösterilmesi gereken yaş pasta yapmak, el becerisi ile birlikte yaratıcılık da gerektirmektedir. Çünkü yaratıcılığınız sayesinde oldukça kısa bir süre içerisinde harika görünümlü pastalar elde edebilir ve eşsiz bir şekilde sunumunuzu yapabilirsiniz. Eğer ev yapımı hediyeler içinden yaş pasta yapmayı tercih ediyorsanız, tüm malzemeleri hazır alarak kısa sürede harika pastalar yapabilirsiniz. 
lezzetli sürprizler
Sevdiklerinize armağan etmek üzere yaş pasta yapacaksanız, pastanın kendisi için gereksinim duyacağınız malzemeler; pasta keki, pasta kreması, meyve ya da tercihinize göre çikolata olmaktadır. Pastanın süslemesi için ise gereksinim duyacağınız malzemeler, yaratıcılığınıza göre değişmektedir. Eğer el yatkınlığınız var ise şeker hamurundan mükemmel pastalar yapabilirsiniz. Ya da pasta süsleri alarak, kremşanti kaplı pastanızın üzerine dilediğiniz gibi şekerlemelerle süsleme yapabilirsiniz. Böylelikle sevdiklerinize hediyelik pasta yapımı ile küçük ama lezzetli sürprizler yapabilirsiniz.

2-Cupcake Yapın

lezzetli sürprizler
Ev yapımı yiyecek hediyeleri arasında belki de en sevimlisi cupcakelerdir. Görüntü olarak minik ama tat olarak dev olan cupcakeler, hem yapılışının kolay olması hem de kısa sürede hazırlanabilir olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Tıpkı yaş pasta gibi sıradan günlerde ve özel günlerde tüketilebilen cupcakeler, özel günlerde de misafirlere ikram olarak verilebilmektedir. Söz, nişan, baby shower partisi, doğum günü ve benzeri gibi özel gün kutlamalarında renk renk cupcakeler ikram olarak sunulmaktadır. Böylesine günlerde siz de sevdiklerinize yardımcı olmak ve onlara el yapımı bir hediye sunmak istiyorsanız, cupcake yaparak hediye edebilirsiniz. 
lezzetli sürprizler
Cupcake yapmak oldukça basit bir işlemdir. Çünkü piyasada ve tüm marketlerde cupcake için hazır karışımlar bulunmaktadır. Dilerseniz bu toz halindeki malzemelerden kullanarak muhteşem cupcakeler tasarlayabilirsiniz. Ya da dilerseniz kendi tarifinizle muhteşem kekler yapabilirsiniz. Cupcake yapmak için gerekli olan malzemeler; yağlı cupcake kâseleri, kek hamuru, krema ve süsleme malzemelerdir. Küçük kupların içerisine kek hamurunuzu koyup fırınlayarak ve ardından bu keklerin üstünü krema ve süsleme malzemeleri ile tek tek süsleyerek leziz bir hediyeye imza atabilirsiniz. Hediyelik cupcake yapımı için dilediğiniz süsleme malzemesini kullanabilirsiniz. İsterseniz meyvelerle, isterseniz şekerlemelerle ve isterseniz de şeker hamuru ile dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.

3-Kurabiye Yapın

lezzetli sürprizler
Hediyelik kurabiye yapımı, misafirliğe giderken yapılabilecek olan ya da eşlerinize, sevgililerinize yapabileceğiniz en güzel küçük sürprizlerden bir tanesidir. Kurabiye yapımının genel olarak kolay olması, kısa sürede hazırlanabilmesi ve zengin seçeneklerle sunulabilmesi ve her türlü süslemenin kurabiye üzerinde mümkün olabilmesi nedeniyle el yapımı olarak sunulabilecek olan yiyeceklerin en başında gelmektedir. Eğer sevdiklerinize minik sürprizler yapmak, kendi elinizin değdiği leziz tatlar sunmak istiyorsanız, onlara özel kurabiyeler yapabilirsiniz. 
lezzetli sürprizler
Kurabiye yapımı oldukça basittir fakat kişiye özel kurabiyelerin yapılması ayrıntılı çalışma ve özen gerektirmektedir. Eğer siz de sevdiğiniz insanlara özel bir el yapımı yiyecek sunmak istiyorsanız kurabiyeyi tercih edebilirsiniz. Dayanıklılık süresinin uzun olması, kolay taşınabilmesi ve kolay yenmesi açısından her durumda, her koşulda sevdiklerinize kendi yaptığınız kurabiyelerden hediye edebilirsiniz. İlginç yemek tarifleri arasında yer alan kurabiye tariflerinden yararlanarak ya da herkesin sevebileceği ve beğenerek tüketebileceği klasik olan; çikolatalı bir kurabiye yapabilirsiniz. Eğer kurabiyelerinizin kişiselleşmesini istiyorsanız, üzerine yazılar yazabilir; bunun için şeker hamuru ve baskı aracından yararlanabilirsiniz. Üstelik hediyelik kurabiyeler, yalnızca yakınlarınıza misafirliğe giderken değil; sevgililerinize ya da eşlerinize yapabileceğiniz ufak sürprizler arasında yerini almaktadır.

4-Raw Pasta Yapın

lezzetli sürprizler
Raw pasta, hayvanlara ait olan hiçbir maddeyi tüketmeyen yani vejetaryen beslenen kişilerin tercih ettiği bir pasta türüdür ve bu pastada hayvana ait olan hiçbir gıda maddesi bulunmamaktadır. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının gelişmesi ve vejetaryen beslenmenin giderek arttığı şu günlerde butik yiyecek tarifleri arasında raw pasta da yer almaktadır. Eğer vejetaryen beslenen sevdikleriniz varsa ve onlara ufak sürprizlerle büyük mutluluklar yaşatmak istiyorsanız onlara raw pasta hazırlayabilirsiniz. Vejetaryenlik ülkemizde uzun yıllardan beri geniş kitlelerce benimsenen bir yaşam tarzıdır fakat yine de kültürümüzde tam anlamıyla bu kavram yer edinmediği için vejetaryen beslenen kişiler için tasarlanmış olan yemek alanları da oldukça sınırlıdır. Bu nedenle, vejetaryen olan kişilerin kendilerine uygun yiyeceklerin satıldığı bir yer bulması oldukça zordur. Bu sebeple eğer vejetaryen bir tanıdığınız ya da sevgiliniz varsa, onun için raw pasta yapabilir ve gününün tatlanmasına katkıda bulunabilirsiniz. 
lezzetli sürprizler
Raw pasta yapmak pek çok tatlı ve kurabiye yapmaktan daha zahmetli olmaktadır. Bu nedenle sevdikleriz için bu pastayı yapmaya başlamadan önce bir kez daha düşünmelisiniz. Benim arkadaşım ya da benim sevgilim buna değer diyorsanız kolları sıvayarak raw pasta yapmaya başlayabilirsiniz. Günümüzde pek çok internet kanalında raw yapımı tarifleri bulunmaktadır. İlginç yemek tarifleri arasında kolaylıkla bulabileceğiniz raw pasta için tüm ayrıtılar burada yer almaktadır. Ya da işi ustasından ve tüm incelikleri ile öğrenmek isterseniz, günü birlik düzenlenen raw pasta yapım atölyelerine katılabilir, sürekli olarak sevdiklerinize leziz ve eşi benzeri bulunmayan raw pastalardan yapabilirsiniz.

5-Cheesecake Yapın

lezzetli sürprizler
Sevdiklerinize ev yapımı yiyecekler sunmak istiyorsunuz, yapacağınız yiyecek damaklarda tadını bıraksın istiyorsanız hiç kuşkusuz; cheesecake yapmayı düşünebilirsiniz. Neredeyse kimsenin hayır yiyemeyeceği bir tat olan cheesecake oldukça basit malzemelerle kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu kolay yapılışa rağmen, damaklarda bıraktığı tat ise oldukça büyüktür. Her yemek sonrasında yenilebilecek olan tatlılar arasında yer alan cheesecake, yapmak istediğiniz kişi kim olursa olsun kalbini fethedecektir. 
lezzetli sürprizler
Neredeyse her tatlının bir hazır hali bulunduğu gibi ceheesecake yapmak için de marketlerde satılan hazır paketler bulunmaktadır. Dilerseniz bu paketlerden satın alarak, dilerseniz de tamamıyla kendiniz hazırlayarak enfes cheesecakeler yapabilirsiniz. Fakat cheesecake yapabilmek için öncelikle buna uygun kek kalıbınızın olması gerekmektedir. Bu kek kalıbına sahip olduktan sonra internette bulacağınız bin bir farklı tariflerden birini tercih ederek yapım işlemine hemen başlayabilirsiniz. Eşinize, sevgilinize, arkadaşınıza ya da çocuklarınıza ev yapımı yiyecek hediyeleri arasından cheesecakelerden birini yaparak onlara ufak ama tatlı sürprizler sunabilirsiniz. 

6-Reçel Yapın

lezzetli sürprizler
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden bir tanesi de; bin bir farklı meyveden yapılmış olan reçellerdir. Hali hazırda satılmakta olan pek çok reçel çeşidi bulunsa da ev yapımı olan reçellerin tadı bir başka olmaktadır. Bu nedenle de sevdiklerinize yapabileceğiniz lezzetli sürprizler arasında reçel bulunmakta hatta ilk sıralarda yer almaktadır. Eğer sevdiklerinize emek vererek hazırlamak istediğiniz bir tat varsa ilk seçenek olarak reçel yapmayı düşünebilirsiniz. Çünkü reçeller, uzun süre kullanılabilen yiyeceklerdir ve hediye olarak reçel verdiğiniz kişiler, her kahvaltıda sizleri anacaktır. Günün ilk saatlerinde, kahvaltı sofralarında sevdiklerinizin aklına gelmek istiyorsanız onlar için farklı meyvelerden reçeller yapabilirsiniz.
lezzetli sürprizler
Reçel yapmak aslında oldukça kolaydır ve neredeyse zahmetsizdir. Fakat tam kıvamında ve tadında bir reçel yapmak için dikkat edilmesi gereken ilk nokta; mevsiminde meyve kullanmaktır. Mevsimi geçmiş olan ya da sera ürünü olan meyvelerden yapılan reçellerin tadı genellikle yavan olmakta ve verilen emekler boşa gitmektedir. Bu nedenle reçel yapmaya karar vermeden önce, reçelini yapmak istediğiniz meyvenin zamanında olunup olmadığını öğrenmeniz gerekecektir. Butik yiyecek tarifleri arasında, internette pek çok reçel tarifine rastlayabilirsiniz. 
lezzetli sürprizler
Bu tariflerden bir tanesinden yararlanarak ev içerisine sevginizi koyarak sevdikleriniz için enfes reçeller hazırlayabilirsiniz. Reçel yapmaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da; reçelin hazırlanışının bittikten sonra şekerlenmemesi için, yapım sırasında oluşan köpüklerin toplanmasıdır. Meyvenin ve şekerin birlikte kaynarken oluşturduğu köpükler tahta bir kaşık yardımı ile sürekli olarak alınmalıdır. Aksi takdirde başarısız sonuçların ortaya çıkması olasıdır. Eğer siz de sevdiklerinize, özellikle de uzakta yaşayan sevdiklerinize ufak sürprizler yapmak istiyorsanız onlar için reçel hazırlayabilirsiniz. 

7-Turşu Yapın

lezzetli sürprizler
En az tatlılar kadar sevilen ve evde kolayca yapılabilecek olan tatlardan bir tanesi de turşudur. Ekşi tadıyla gönülleri fetheden turşu, toplumumuzun bir klasiğidir ve vazgeçilmez tatları arasında yerini almaktadır. Bu nedenle turşu seven yakınlarınız için kendi ellerinizle turşu hazırlayabilir ve damaklarında iz bırakabilirsiniz. Turşu, hemen hemen her akşam yemeğinde tüketilebilecek olan bir tattır. Bu sebeple kime hediye edilirse edilsin akşam yemeklerinin ayrılmaz bir parçası olmaya adaydır. Dolayısı ile eğer siz de sevdiğiniz kişilere hediyelik yiyecek sunmak istiyorsanız turşu yapmayı düşünebilirsiniz. 
lezzetli sürprizler
Turşu yapmak, anlık bir işlem değildir ve bekleme süresi bulunmaktadır. Hemen hemen her sebzenin turşusu yapılabilmektedir fakat başarılı bir sonucun ortaya konması için mevsiminde olan sebzelerin kullanılması önerilmektedir. Aksi takdirde yapılan turşuların tadı yavan kalmakta ve istenilen etkiyi yaratmamaktadır.
lezzetli sürprizler
Turşu ile ilgili olarak bir handikap bulunmaktadır ki bu da, Türk filmlerine bile konu olmuş olan sirke ya da limon suyu kullanımıdır. Kimi kişiler, limon suyu ile yapılmış olan turşuların tadını daha güzel bulur ve severek tüketirken kimi kişiler de sirke ile yapılmış olan turşuların tadına doyamamaktadır. Dolayısı ile sevdiğiniz bir kişi için turşu hazırlamadan önce onun hangi turşuyu sevdiği hakkında fikir sahibi olmalısınız. Fakat hangi malzeme ile yapılırsa yapılsın bir gerçek vardır ki, o da; turşuların sofranın ayrılmaz bir parçası olduğudur. Bu nedenle; sevdiğiniz kişiler için hediyelik yiyecek fikirleri arayışında iseniz; çekinmeden turşu yapabilirsiniz.

8- Kahvaltılık Sos Yapın

lezzetli sürprizler
Kahvaltılık soslar, farklı aroması ve tuzlu tadı ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini almıştır. Daha öne çemen olarak adlandırılan fakat günümüzde kahvaltılık sos olarak isimlendirilen bu tatlar, birbirinden farklı baharatlarla oluşturulmaktadır. Kahvaltıları güzelleştiren, damaklarda farklı bir tat bırakan bu soslar sevdiklerinize armağan edebileceğiniz butik lezzetler arasında yerini almaktadır. Eğer siz de emeğinizi ve sevginizi katarak kendi elleriniz ile hazırlayabileceğiniz bir tat arayışında iseniz kahvaltılık sos yapabilirsiniz.
sürpriz
Kahvaltılık bir sos yapmak aslında oldukça basittir. Bu enfes tadın yapılışını kolay kılan ise; internette çeşitli pratik tariflerin yer almasıdır. Siz de bu pratik tariflerden faydalanarak dilediğiz gibi ve dilediğiniz kadar sevdikleriniz için kahvaltılık soslar yapabilirsiniz. Kahvaltılık sos yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli olan ana unsur; ana malzemenin domates olmasından dolayı mevsiminde yapım işleminin gerçekleştiriliyor olmasıdır. Çoğu kişi, kahvaltılık bir sos yaparken domates yerine hazır salça da kullanabilmektedir fakat hazır; yani fabrikasyon salçalardan yapılan kahvaltılık soslar tatmin edici bir tatta olmamaktadır ve yavan kalmaktadır. Bu nedenle eğer salça ile kahvaltılık bir sos hazırlayacaksanız, bu salçanın doğal bir salça olmasına, mümkünse mevsiminde alınmış olan domateslerden yapılmış olan bir salça olmasına dikkat etmelisiniz. Ev yapımı yiyecek hediyeleri içinde bulunan kahvaltılık sos yaparken gerekli olan tüm baharatları da eksiksiz olarak kullanmaya fakat baharatların dozunu abartmamaya da dikkat etmelisiniz.

8- Mozaik Pasta Yapın

lezzetli sürprizler
Mozaik pastalar hemen hemen herkesin çocukluğunda tükettiği, unutulmaz tatlar arasında yerini almaktadır. Annelerimizin bizler için hızlıca yaptığı bu tat, neredeyse herkesi çocukluğuna geri götürmektedir. Kolay yapılışı ve basit malzemelerden oluşması nedeniyle mozaik pasta, sevdiklerinize sürpriz yapabileceğiniz hediyelik yiyecek seçenekleri arasında yer almakta ve bu seçenekler içinde yapımı en kolay olan yiyecek olmaktadır. Eğer siz de sevdiklerinize küçük sürprizler yapmak istiyorsanız, onları çocukluklarına geri götürmek istiyorsanız ve bunu mutfaklarınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kolay tatlardan yararlanarak yapmak istiyorsanız; mozaik pasta yapabilirsiniz.
lezzetli sürprizler
Sevdiklerinize ev yapımı yiyecekler hazırlamak istiyorsanız ve bunun için kısıtlı bir zamanınız varsa hemen mozaik pasta yapımına koyulabilirsiniz. Çünkü bu pastayı hazırlamak yalnızca 15 dakikanızı alacaktır. Oldukça kolay bulunan malzemelerle hazırlanan mozaik pasta için gerekli olan tüm malzemeler; puding ve bisküvidir. Yalnızca bu iki malzeme ile kolaylıkla yapılan pastanın asıl önemli noktası; bekleme süresidir. Pastanın donması ve tatlanması için gerekli olan bekleme süresi ise minimum; iki saattir. Yapımı 15 dakika, bekleme süresi ise iki saat olan bu pasta sayesinde, siz de sevdiklerinize hoş sürprizler yapabilir, onları çocukluk yıllarına geri götürebilirsiniz. İster sevginize, ister eşinize, iste çocuklarınıza, isterseniz de komşularınıza mozaik pasta yaparak tatlı anlar yaşayabilir; yaşatabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top