z El Yapımı Anahtarlık Askısı | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Anahtarlık Askısı

Aşağıdaki yazı, anahtarlarınızı ve almanız gereken şeyleri unutmamanız için size yardımcı olacak bir anahtarlık çubuğu yapmanın adımlarını anlatıyor. Bu anahtarlık çubuğu, seçtiğiniz bir motif ve Post-it notları ile kişiselleştirilebilir. Ayrıca, kara tahta boya ile kaplanmış bir yüzeyi vardır, böylece kendinize veya ev arkadaşlarınıza küçük notlar yazabilirsiniz.

Gereken Malzemeler

El Yapımı Anahtarlık Askısı

** Boya fırçası
** Çekiç veya tornavida
** Makas
** Eski bir eksen Kağıt
** Lazer yazıcı ile basılmış motif (ters yüzüne dikkat edin: mürekkep püskürtmeli yazıcı ile çalışmaz)
** Transfer kağıdı: çömlek veya beyaz tutkal
** Kara tahta boya Post-it pedi
** 6 adet vida kancası
** 2 adet çivi veya vida (duvara asmak için)
** Bant Kalıcı siyah kalem

El Yapımı Anahtarlık Askısı

Yapılışı Öncelikle ekseni istediğiniz renge boyayın. Ben açık griyi tercih ettim. Renk çok koyu olmamalı, yoksa motif belli olmaz. Boyayı çok kalın sürmeyin!

El Yapımı Anahtarlık Askısı

Motifinizi kesin. Yazdırırken motifin ters olduğundan emin olun, yoksa yazı varsa veya yazılıysa ters okunur. Bu yöntem mürekkep püskürtmeli yazıcılarla uyumlu olmadığı için lazer yazıcı kullanın. Bu yazıda, karton üzerine baskılı bir motif nasıl aktarabileceğinizi göstereceğim. Bu işlem için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

** Bir karton
** Bir baskılı motif
** Beyaz tutkal veya çömlek
** Su
** Bir fırça
** Bir kara tahta boyası
** Nemli bir bez

El Yapımı Anahtarlık Askısı

İlk olarak, kartonun üzerine kara tahta boyası sürün ve kurumasını bekleyin. Bu, motifin daha iyi yapışmasını sağlayacaktır. Sonra, beyaz tutkal veya çömleği bir kapta su ile karıştırın. Bu karışımı transfer ürünü olarak kullanacağız. Peçete tekniğinde olduğu gibi, beyaz tutkal veya çömlek seçimi size kalmış. Ben bu örnekte beyaz tutkal kullandım. Karışımı iyice çalkaladıktan sonra, fırça ile hem kartonun hem de baskılı motifin üzerine bolca sürün. Bu, sonraki boyama aşamasında yüzeyi düzleştirecektir.

El Yapımı Anahtarlık Askısı

Daha sonra kağıdı motifli tarafı aşağı gelecek şekilde kartona yapıştırın ve hava kabarcığı kalmamasına özen gösterin. Eğer hava kabarcığı olursa, transfer ürünü ve boya o yerlerden soyulabilir. Kağıdın tamamen kuruması için bir gece bekleyin.

Ertesi gün, kağıdı çıkarmak için dikkatli olun. Önce kağıdın üzerine ıslak bir bez koyun ve 5-10 dakika bekletin. Sonra bezle yuvarlak hareketler yaparak kağıdı nazikçe ovalayın. Motif görünmeye başladığında, parmağınızla devam edebilirsiniz. Parmaklarınızla hafifçe bastırarak kağıdı kazıyın. Parmaklarınızın ve kağıdın ıslak olması işinizi kolaylaştıracaktır. Kağıdın tamamını çıkarmaya çalışmayın! Transfer ürünü şu anda beyaz görünüyor olabilir, ancak kuruduğunda şeffaf olacaktır.

El Yapımı Anahtarlık Askısı

Bu proje hem pratik hem de dekoratif bir fikir. Ayrıca kara tahta boyasıyla da bir kısım boyayarak, üzerine tebeşirle notlar yazabileceğiniz bir alan yaratacağız.

Öncelikle, transfer ürünüyle ahşap üzerine desen aktaracağız. Bu işlem için, beyaz tutkal ve su karışımından oluşan bir çözelti kullanacağız. Bu çözeltiyi taze olarak hazırlamanız önemli, yoksa sonuçlar istediğiniz gibi olmayabilir. Ben bu projede, eski bir kitaptan koparttığım bir sayfayı kullandım. Siz de istediğiniz herhangi bir kağıdı kullanabilirsiniz. Ancak çok ince veya çok kalın olmamasına dikkat edin.

El Yapımı Anahtarlık Askısı

Transfer ürününü ahşabın üzerine sürün ve kağıdı ters çevirerek üzerine yapıştırın. Kağıdın tamamen ıslanmasını sağlayın ve hava kabarcığı kalmamasına özen gösterin. Daha sonra kağıdın kurumasını bekleyin.

Kağıt kuruduktan sonra, nemli bir bezle kağıdın üstünden silerek deseni ortaya çıkartın. Bu aşamada çok nazik olun, yoksa desen silinebilir veya bozulabilir. Benim denememde, kağıdı fazla sildiğim için desenin bazı yerleri kayboldu. Ama endişelenmeyin, bunu düzeltebiliriz.

El Yapımı Anahtarlık Askısı

Desenin silinen yerlerini siyah kalıcı kalemle doldurun. Ayrıca çok detaylı veya filigranlı desenler seçmemeye çalışın, çünkü bunlar transfer işleminde iyi görünmeyebilir. Deseni tamamladıktan sonra, transfer ürününden bir kat daha sürerek yüzeyi koruyun ve pürüzsüzleştirin. Bu katmanın da kurumasını bekleyin.

Şimdi kara tahta boyası uygulama zamanı. Ahşabın istediğiniz bir bölümünü ressam bandıyla çerçeveleyin. Bandı iyice bastırarak boyanın altına kaçmasını önleyin. Kara tahta boyasını iyice çalkalayın ve kutunun üzerinde yazan yönergelere göre sürün. Kurumasını bekleyin ve ikinci katı da uygulayın.

El Yapımı Anahtarlık Askısı

Boya tamamen kuruduktan sonra bandı çıkartın. Desen ile kara tahta boyası arasındaki boşluğa bir Post-it notu yapıştırarak renk katın. Anahtar çubuğunuza askılar eklemek için ahşabın alt kısmına vida kancaları takın. Ahşabınız çok sertse, önce matkapla delik açmanız gerekebilir.

El Yapımı Anahtarlık Askısı

Son olarak, anahtar çubuğunuzu duvara asmak için üst kısma iki tane daha vida veya çivi sokun. Bunların başlarına tel sararak daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Ve işte bitti! Artık hem anahtarlarınızı hem de notlarınızı asabileceğiniz harika bir anahtar çubuğunuz var! Umarım bu proje hoşunuza gitmiştir!

Yorum Gönder

 
Top