z El Yapımı Kelebek Kolye | En iyi Hediye Fikirleri

Anneye El Yapımı Hediye
Bir anneye verilebilecek en güzel, en anlamlı armağan; evladı olarak kendi emeğinizle hazırlayacağınız el yapımı hediyelerdir. O halde anneler günü için benzersiz güzellikte ve tamamen el yapımı özel bir anneler günü hediyesi isterseniz, bu yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz. Her Anne özel ve güzeldir. İyi kalpli, şefkatli, cennet kokulu ve en zarif varlıklar olarak Anneleri doğadaki güzel bir şeylere benzetecek olursak herhalde en güzel şekilde çiçekler ya da kelebeklerle Anneleri tanımlayabiliriz. Çünkü, rengarenk süslü kanatları, olağanüstü güzellikleri ile kelebekler, doğamızdaki en zarif canlılarıdır. Bu yüzden de anneleri kelebeklere benzetmekte bir hata olmasa gerek:) Eğer siz de "Benim Annem kelebekler kadar güzeldir." diyorsanız, işte size bu anneler günü için biricik annenizi çok sevindireceğiniz, çok mutlu edeceğiniz el yapımı kelebek kolye yapımından bahsedeceğiz. El yatkınlığı olanlar, el becerisine veya kabiliyetine güvenenler bu zarif kolye ile anneler gününün en güzel hediyesine sahip olacaklar. Craftsunleashed.com adında yabancı bir sitede rastladığımız metal çerçeve içerisinde kelebek süsleri ile şık el yapımı kelebek kolyeler işte bu yazımızda sizi bekliyor. Bu arada hemen söyleyelim; kolye yapımında kullanılan kelebekler kesinlikle gerçek kelebek değildir.

Adım Adım Annelere Özel El Yapımı Kelebek Kolye

konu çizisi
kolye yapmak için gerekli malzemeler
Adım:1 Kolye yapımı için gerekli olan malzemeleri öncelikle sıralayalım. Burada kendi kelebek takı kolye yapmak gerekecektir malzemeleri şunlardır:
  • Krom kaplı çift camlı resim çerçevesi 4X5 cm. (dikdörtgen)
  • Kolye Zinciri (42 cm.)
  • Kelebek şeklinde kesilmiş bez veya süsler
  • Sıvı Yapıştırıcı
  • Yapıştırıcı İnciler
el yapımı hediye anneye
Adım 2: İçerisine kelebek figürü yerleştireceğimiz kolye çerçeve ve zinciri gümüşten olursa harika olur. Bu şekilde hem çok parlak, hem de annenize uzun yıllar kullanabileceği bir kolye yapmış olursunuz. 
El Yapımı Hediye Anneye kolye
Adım 3: Eskiden sevgililer birbirleri için ansiklopedi ya da kitaplar arasında kelebek kuruturlardı. Göze son derece güzel gelmesine karşın, aslına bakarsanız bu, canım kelebekler için tam bir katliam durumuydu. Biz bu çalışmamızda hem nostaljik, hem de insani bir kolye tasarlayacağız. Şimdi, içerisine kelebek figürü oturtacağımız kolye çerçevesine arka fon tasarlamaya geldi sıra. Siz de kendi yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü kullanarak istediğiniz şekilde fon oluşturabilirsiniz. Örneğimizden hareket edecek olursak, bu şekilde bir kolye yapmak için eski bir kitap sayfasından yararlanabilirsiniz. 
Anneye el yapımı kolye hazırlama
Adım 4: Kitap sayfasından kolye çerçevesinin iç yüzeyini kapatacak şekilde dikdörtgen bir parça kesin. Daha sonra şeffaf bir bant ile kesmiş olduğunuz sayfanın her tarafını dikkatlice kapatın. 
El yapımı kolye
Adım 5: Yukarıda yer alan resimlerde numaralı gösterildiği şekilde adımları uyguluyorsunuz. Çift tarafı camla kaplı olan metal resim çerçevesin bir köşesinden açıp, içerisine kesmiş olduğunuz kitap sayfasını yerleştirin ve çerçeveyi tamamen kapatın.
el yapımı kolye hazırlama
Adım 6: Kolyenizi istediğiniz kelebek figürü ile tamamlayabilirsiniz. Mesela 3D (3 Boyutlu) bir kelebek figürü ile süslemeye ne dersiniz? Görselliği altın yaldızlı süslerle zenginleştirilmiş, kusursuz güzellikte bir kolye. Resimde gördüğünüz kelebek süslerden nerede satılıyor derseniz, Google'da minik bir arama yaparak ulaşabileceğinizi düşünüyoruz. 
el yapımı bayan kelebek kolye
Diğer Bir Yöntem: Yukarıda yer alan ve piyasada bulunması bazıları için zor gelecek olan 3 boyutlu kelebek şekline alternatif olarak el yapımı kağıt kelebeklere ne dersiniz?  Eminiz ki bir çok kişi en azından 2. bir seçeneğin olduğunu okuyunca derin bir oh çekmiştir. Çünkü bu kadar adım geldikten sonra tam da bu aşamada pes etmek olmazdı:) 2. yöntem olarak, dilerseniz kelebek figürlerini kesme makinesi yardımıyla veya makasla kendiniz de yapabilirsiniz. Üzerini de istediğiniz renklerle boyayarak kelebeklerinizi kendiniz tasarlayabilirsiniz. 
el yapımı bayan kolyeler
Ve Sonuç: Nasıl? Olağanüstü değil mi? Eminiz ki bir çok bayan şu an yukarıda yer alan kolyeleri boynunda taşımaya can atıyordur. Ama bu kolyeler yapabilenler için:) Annenize, farklı, değişik ve yıllarca hatırlanabilir bir anneler günü hediyesi vermek isterseniz, El yapımı kelebek kolyeler kesinlikle favori hediye önerilerimizden. Kaldı ki, bayan sevgiliye hediye olarak da verebileceğiniz son derece anlamlı hediyelerden. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileği ile....
konu çizgisi
Patlayan Fotoğraf Albümü Sürprizi

Yorum Gönder

 
Top