z Adım Adım Kolay El Yapımı Vazo | En iyi Hediye Fikirleri

Anneye Özel El Yapımı Hediyeler
Bildiğiniz gibi sitemiz içerisinde el yapımı hediyelere epeyce yer vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle özellikle yabancı dillerdeki siteler içerisinde keşfettiğimiz en yeni ve en güncel hediyeleri sizlerin beğenisine sunuyoruz. İşte o yazılardan bir tanesi daha! Size bu makalemizde el emeği ile hazırlayabileceğiniz hediyelerden biri olan dekoratif ve güzel bir vazonun nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız. Evinizin havasını değiştirecek küçük ama oldukça etkileyici ve şık bir vazo nasıl yapılır yine resimler eşliğinde anlatacağız. Şimdi hazır mısınız komşu çatlatmaya? Sevgili hanımlar evde kullanmadığınız yine tezgah altın da veya kilerde kötü günlerde kullanılmak, günü geldiğinde faydalı olabilmek için sabırsızlanan cam şişe ve kavanozlarınızı çıkarma zamanı geldi. İçlerinden vazo için elverişli olanları ayırıyoruz. Bu seçkin şişe ve kavanozlar hayatlarına biraz sonra vazo olarak devam edecekler. Bu seçkin malzemelerimizi ayırdıktan sonra diğer kullanacağımız malzememizden de bahsedelim Rengi zamanla sararmış, sökülmüş yada bir şekilde zarar görmüş dantellerinizi de değerlendirme zamanı geldi. Harcamaktan imtina etmeyeceğiniz dantellerinizi de tespit ettikten sonra artık el yapımı vazomuzu tasarlamak için önümüzde hiçbir engel kalmadı. İş bitiminde ister bu dekoratif ürünü anneler günü hediyesi olarak annenize armağan edin, isterseniz arkadaşlarınıza ev hediyesi olarak armağan edin. Bu kadar lav geveledikten sonra şimdi el yapımı vazonun hazırlanması için gerekli olan malzemelerimizi liste halinde de sunalım.

Adım Adım El Yapımı Vazo Hazırlanışı 

konu çizgisi
el yapımı hediyeler

El Emeği Vazo İçin Gerekli Olan Malzemeler; 

1-)Şişe veya kavanoz
2-)Kullanmadığınız dantelleriniz
3-)Sprey boya
4-)Tutkal
el emeği vazo yapımı
İşe önce planlama yaparak başlayalım.Şuna dikkat etmemiz gerekiyor.Şişe yada kavanozun şekline göre dantel parçasının kesimini yapacağız.Mesela düz bir kavanozumuz var ise dantelimizi tek parça halinde kavanozumuzun etrafına sarabiliriz. Ama tombul yada göbekli şişe yada kavanozların etrafına dantel dolamamız biraz daha zahmetli olacaktır. Ya çok ince şeritler halinde dantel makas yardmıyla kesip tek tek kestiğiniz şeritleri dolamzınız gerekir.Yada şişenin sadece boyun kısmını dantelle çevirip öyle yapıştırmanız yeterlidir.
El Yapımı Hediyeler
Zaten resimlerden anlayacaksınız. Dantel parçasını şişemizin etrafına tutkal yardımıyla yapıştırıp kurumasını bekliyoruz.Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra sprey boyamızla şişenin etrafını bir güzel boyuyoruz.Burada diğer yazımızdaki uyarımızı tekrar yapalım.sprey boyanızı 30 cm mesafeden uygulamanız boyanın akmamasına ve daha pürüzsüz olmasına sebep olur.Şişenin yada kavanozun altını boyamadan önce diğer kısımlarının kuruduğundan emin olun.Kurumadan ürünü çevirirseniz parmak iziniz kalıcaktır. 
el yapımı hediyeler
Boyamızda kuruduğuna göre geriye vazonuzun içini süslemek kalıyor.En güzel nasıl süslenir?Tabi ki Rengarenk çiçekler ile değil mi? .işte muhteşem final! Evet sevgili hanımlar Bu yazımızda da el yapımı bir vazo nasıl yapılır dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık.
vazo yapımı
Nasıl yapıldığını anlatmak bizden içinizdeki zanaatkarı ortaya çıkarmak sizden Bunun gibi yapacağınız bir çok model olabilir. Tamamen sizin hayal gücünüze ve yeteneğinize bağlı.Anneler gününün yaklaştığı bu günlerde ilginç bir hediye olabilir.Ayrıca misafirlerinizin siparişlerine de hazırlıklı olun. sevgiler.
el emeği vazoya pımı

Yorum Gönder

 
Top