z Aşk Mektubu Nasıl Yazılır | En iyi Hediye Fikirleri

Aşk Mektubu Yazmak
Sevgilinizi çok seviyor ve O'na duygularınızı ifade edecek, aşkınızı, O'nunla ilgili hayallerinizi anlatacak romantik bir aşk mektubu mu yazmak istiyorsunuz? O halde bu yazımız tam da size hitap ediyor. Çünkü bu yazımızda sizlere, sevgilinize nasıl daha etkileyici ve daha romantik bir aşk mektubu yazabileceğinizin püf noktalarından bahsediyoruz. Makalemizde anlaşılır, sevgilinize mektup yazmanızı kolaylaştıracak "Adım adım, romantik bir aşk mektubu nasıl yazılır?" bunun yöntemlerini anlatıyoruz. Ancak, konumuzun detaylarına geçmeden önce şunu belirtmekte yarar görüyoruz; Biliyorsunuz hepimiz bilgisayar çağında yaşıyoruz. Belki siz de şu an sevgilinize yazacağınız aşk mektubunu bir laptop aracılığı ile yazacaksınız! Ya da masa üstü bir bilgisayar ile... Şunu bilmelisiniz ki hiçbir bilgisayar çıktısı, sevgilinize el yazısı ile hazırlayacağınız bir aşk mektubun lezzetini, romantikliğini veremez. O yüzden sevgilinize daha nostaljik, daha anlamlı ve etkileyici bir mektup yazmak istiyorsanız size tavsiyemiz, önünüze bir kağıt ve kalem alıp mektubunuzu eski yöntemlerle yazmanız! Çünkü, el yazısı ile hazırlanmış bir mektup daha değerli ve çok daha anlamlıdır. Oysa ki, bilgisayar yazıcısından çıkan bir mektup öyle midir? Kesinlikle hayır. Çok sunu ve çok makine işi. Kendi el yazınızı beğenmeseniz bile, size göre berbat bir yazınız olsa bile sevgilinize aşk mektubun kendi el yazınız ile yazın...

Adım Adım Bir Aşk Mektubu Nasıl Yazılır?


1-Sevgilisine Aşk Mektubu Yazmak İsteyen Bir Aşığın Psikolojisi

Aşk mektubu nasıl yazılır
Bu yazıyı şu an dikkatlice okuduğunuza göre, eminiz ki siz de biraz sonra bahsedeceğimiz sıkıntılı aşamalardan geçmişsinizdir. Şöyle ki; Önünüze süslü püslü boş bir mektup kağıdı ve bir de kalem aldınız. Ama o da ne? Mektup yazmaya başlamadan evvel sevgilinizle ilgili aklınızdan binlerce güzel düşünce geçiyorken, elinize kalemi aldığınızda sanki hepsi buhar olup uçtu... Az öncesinden farklı olarak şimdi düşünceleriniz bölük pörçük... Birbiriyle anlam bütünlüğü taşıyan üç romantik cümle yan yana bir türlü gelmiyor. Bu mektubu yazmak ve bir an evvel sevgilinize postalamak istiyorsunuz ama ilham perisi de size küsmüş gibi. Dakikalarca henüz hiçbir şey yazamadığınız mektup kağıdına öylece boş boş daldınız! Tam aklınıza romantik sözler gelmişken büyük bir heyecanla masanızın başına geçtiniz ama yok, yine düşünceler dağıldı ve kelimeler aklınızdan bir anda uçup gitti. "Hooop!" buruşturup kağıdı çöp kutusuna attınız. Tekrar başa döndük ve yeni bir boş mektup kağıdı daha... Bu arada kim bilir, sevgilinize romantik bir mektup yazabilmek adına kaç tane de kağıt israf ettiniz!

güzel aşk mektubu

2- Mektup İçin Kalem ve Kağıt ve Zarf Seçimi


Bu mektup, belki askerdeki sevgilinize, belki de size aşk acısı çektiren zalim bir sevgiliye yazılacak! O'na olan duygularınızı etkileyici bir biçimde mektubunuzla anlatmak istiyorsunuz. Size de çok şaşırtıcı gelmiyor mu? Yani yazı yazmak konuşmaktan daha mı zor acaba? Oysa ki, büyük bir iştahla çalışma masanıza oturmuş, sevgilinizi güzelce hayal etmiş ve O'nu düşünürken aklınızdan geçenleri mektubunuza aktarmak istemiştiniz. İş, sevgilinize kalbinizden geçen hisleri yazıya dökmeye gelince sanki bir şeyler sizi frenliyor... Öncelikle sevgilinize yazacağınız etkileyici ve romantik bir aşk mektubu için kağıt-kalem tercihi çok önemlidir. Mektup kağıdı seçimi için tavsiyemiz; A4 kağıdı gibi düz ve beyaz bir kağıt kesinlikle seçmeyin deriz. Bunun A4 ebatlarında ancak daha kalın tabaka kağıtlar tercih edin. Renk olarak da beyaz yerine krem ya da pembe tonlarda kağıtlar seçmeye çalışın! Kalem tercihinde ise, dolma kalem en özel olanı. Eğer dolma kalemle kağıdı mahvederim diye endişe ediyorsanız, o halde yumuşak ve göze hoş gelen ince uçlu bir kalem tercih edebilirsiniz. Mektup zarfı için de yine kağıt seçiminde olduğu gibi kalın tabaka zarflar tercih etmeniz daha isabetli olacaktır. Örnek vermek gerekirse düğün davetiyesi şeklinde olabilir.

3-Mektup Yazmak İçin Doğru Atmosfer Yaratmak

aşk mektubu örnekleri
Mektup yazarken düşüncelerinize veya hayallerinize daha iyi odaklanabilmek için, ortamın loş olması en ideal olanıdır. Hatta bir mum ışığı altında mektup yazmak kesinlikle muhteşem olacaktır. Bu şekilde hem düşüncelerinize daha iyi konsantre olacak, hem de etrafınızdaki başka şeylerin dikkatinizi bölmesini engellemiş olacaksınız! Eğer müzik sizi rahatsız etmeyecekse, arka fonda çalacak ve kafanızı karıştırmayacak, hafif müzikler açabilirsiniz.

4- Mektubunuzu Hangi Amaçla Yazacağınıza Karar Verin

aşk mektubu
Hiç acele etmeden, 5 dakika sakin bir şekilde mektubunuzun şablonuna yazılış amacına bir karar verin! Çünkü, mektubunuzda sevgilinize belki hayallerinizi, belki umutlarınızı, sevinçlerinizi, mutluluklarınızı, aşkınızı belki de üzüntülerinizi anlatacaksınız! Ama O'nunla yüz yüze olduğunuz gibi mimiklerinizi, bakışlarınızı veya ellerinizi kullanamayacaksınız! Unutmayın ki mektup sadece yazılardan ibaret bir şey! Yani sadece yazılarınız ile duygularınızı anlatmak zorundasınız! Bu yüzden Mektubunuzu sevgilinize ne amaçla yazacağınıza karar vermeniz, yazacağınız mektupta anlam bütünlüğü sağlamanız açısından çok önemlidir. Aksi halde mektubunuz tıpkı içerisinde her sebzenin yer aldığı, tadının ne olduğuna tam olarak karar veremeyeceğiniz bir çorbadan farkı kalmaz!:) Örneğin bu mektupla sevgilinize aşkınızı mı ilan etmek istiyorsanız, tamamen buna odaklanın. Mesela uzaktaki sevgilinize ya da askerdeki sevgilinize özlem dolu bir mektup yazmak istiyorsanız, yazınızın merkezinde O'na duyduğunuz özlemi anlatan ifadeler kullanın! Belki de bu bir ayrılık mektubu, "Beni Affet" ya da özür dileme ile ilgili olacak kim bilir? Yani mektubunuz çelişkilerle dolu ya da ne anlatmak istediğinizin net olarak anlaşılmadığı bir şey olmamalı!  Dediğimiz gibi aksi durumda etkileyiciliğini kaybeder.

aşk mektubu

5-Mektubunuzda Samimi Bir Dil Kullanın


Mektubunuz ne kadar samimi ve sade yazılırsa o kadar sevgiliniz üzerinde etkileyici olur. Mektubunuza başlarken hitap şekli olarak sevgilinizin ismini kullanmak yerine "Sevgilim...","Bir Tanem...","Canım" "Hayatım..." gibi romantik hitap şekilleriyle başlamanız mektubunuzu daha sıcak kılacaktır. Ya da dilerseniz sevgilinize sık sık hitap ettiğiniz şekilde de mektubunuza güzel bir giriş yapabilirsiniz. Sevgilinize mektup yazarken mektubunuzda kibirli, kendini beğenmiş bir üslup kullanmamaya özen gösterin! Eğer kız arkadaşınıza mektup yazıyorsanız, O'nun fiziksel güzelliklerinden mutlaka bahsedin! Sadece fiziksel değil, aynı zamanda kişilik, karakter gibi özelliklerinden de mektubunuzda övgü ile bahsetmeyi unutmayın! Bu, mektubunuzun kalitesini de, etkileyiciliğini de daha çok arttıracaktır. Çünkü tüm kadınlar, güzel olduklarını her platformda hissetmek ve bu konuda iltifatlar almaya bayılırlar. Hele hele bunu söyleyen kişi bir de sevgilisiyse bu sözlerin değeri kat be kat artmış olacaktır. Çünkü, erkek arkadaşının gözünde her zaman bir numara olduğunu, O'nun gözünde en güzel kızın her zaman kendisi olduğunu bilmek mutlulukların en büyüğü.Ancak sevgilinizin fiziksel özelliklerini aşırı derecede ön plana çıkartmak, şehvetli bir dil kullanmak, mektubunuzu erotik bir mektup sınıfına sokacağı için bu konuda biraz ölçülü davranmakta yarar var:) Mektubunuzun genelinde "Seni Şöyle Seviyorum","Seni böyle düşünüyorum","5 dakikam bile sensiz geçmiyor." tarzı ifadeler kullanmak da mektubunuzu aşırı derecede platonik bir mektup sınıfına sokar. Tüm bunların hepsini ölçülü ve yerli yerinde kullanmak çok daha güzel

6-Mektubunuzda Kendiniz Gibi Olun

sevgiliye aşk mektubu
Çok fazla süslü, dolambaçlı ve ne anlama geldiği tam olarak anlaşılmayan cümleler kullanmak, mektubunuza yarardan çok zarar verir. Özellikle bazı kimseler, sırf süslü kelimelerden oluşuyor diye başkasına ait sağdan soldan kopyaladığı, değim yerindeyse bulmaca gibi sözlerle sevgilisine mektup hazırlamaya çalışıyorlar. Bu aslında çok büyük bir hata! Daha doğrusu mektup yazılan kişiye karşı büyük bir saygısızlık... Çünkü sanki bu sözlerin orijinali kendisine aitmiş gibi gösteriyor ve "Gör bak ne mektup yazıyorum","Ne kadar romantik ve entellektüel biriyim." mesajı vermekten başka bir amaç taşımıyor. Evet, eğer hoşunuza giden anlamlı bir söz varsa, ya da hislerinize tercüman olan bir başkasına ait romantik bir cümle varsa bunu mektubunuzda kaynak göstererek yazmanız daha doğru olacaktır.

7-Düşüncelerinizi Bir Müsvedde Kağıda Not Alın

sevgiliyi düşünüp mektup yazmak
Romantik bir mektup yazmak, çok bilinmeyenli bir matematik işlemi değil ancak, güzel bir mektup hazırlamak istiyorsanız pek ala matematikten yararlanabilirsiniz. Şöyle ki, eğer sık sık o ana kadar yazdığınız mektubu beğenmeyip, buruşturup çöpe atıyorsanız, mektup yazmak için düşüncelerinizi henüz toplamış sayılmazsınız. Bu yüzden asıl mektubunuza başlamadan evvel, önünüze bir müsvedde kağıdı alın ve madde madde sevgiliniz ile ilgili düşüncelerinizi yazın! Artık mektubu hangi amaçla yazacaksanız, kısa olarak bu maddeleri bir kanara not alın! Daha sonra önem sırasına göre bunları sıralayın. Her maddeyi ise daha sonra tek tek ele alın ve altını detaylandırmaya çalışın! Bu şekilde hem daha derli toplu bir mektup yazmış olacak, hem de her şeyi masaya yatırmış olacaksınız!

8-Mektubunuzu Romantik Bir Şekilde Bitirin

aşk mektubu nasıl yazılır
Mektubunuzun sonunda tıpkı mektubunuza giriş yaptığınız gibi, samimi ve sıcak bir şekilde sonlandırın! Örneğin "Kucak dolusu öpücük ve sevgililer." tarzında. Sevgilinize uzun ya da kısa hiç fark etmez etkileyici bir mektup yazdıysanız, o mektubun finali de mükemmel bir şekilde bağlanmalı. Mektubunuzu bitirirken imzanızı atabilir, sevgilinizin size hitap ettiği şekilde örneğin "Senin Uğur Böcüğün..." bitirebilirsiniz. Mektubunuzu ne kadar kişiselleştirirseniz, o kadar etkileyiciliği artar. Örneğin erkek arkadaşınıza romantik bir mektup yazıp tamamladıktan sonra, zarfın içerisine O'nunda çok beğendiği kendi parfüm kokunuzu sıkabilirsiniz. Sevgiliniz zarfı açar açmaz, sizi hemen yanında hissedecektir. Ya da dudaklarınızı rujlayıp, mektubunuzun bir köşesine kocaman bir öpücüğü mühür olarak basabilirsiniz:) Özellikle askerdeki sevgilinize ya da uzaktaki sevgilinize bir mektup yazacaksanız mutlaka parfüm kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Başka bir yazıda görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın...

Facebook Sayfamızı Beğenir Misiniz? İşte Sayfamız: Facebook

Sevgiliye romantik doğum günü hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top