z El Yapımı Romantik Duvar Tablosu | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı kalp tablosu
40 x 20 cm ölçülerinde ahşap bir çerçeve, eski kitaplarınızdan 8-10 sayfa, bir miktar ışıltılı simler, fırça, Mod Podge (Şeffaf Yapıştırıcı), resim fırçası, tutkal fırçası ve kırmızı akrilik boya kullanarak Sevgilinize harika bir sevgililer günü hediyesini kendi ellerinizle evinizde hazırlayabilirsiniz. El Yapımı Aşkımızın Kalp Tablosu hediyesi ile Erkek/Kız arkadaşınıza hediyelerin en romantik ve en anlamlısını bu şekilde kendi ellerinizle hazırlamış olacaksınız! Eminim ki yaparken hiç zorlanmayacağınız ve üstelik keyifli dakikalar geçireceğiniz el yapımı kalp tablosu, bu sevgililer günü için çok özel hatıra olacak! Sevgilinizin evinde çalışma odasına, salonuna veya ofisine çok yakışacak olan size ait bu aşk tablosu hem romantik, hem de dekoratif!
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 1
Sevgililer gününe az bir zaman kaldı ancak endişelenmeye hiç gerek yok! Çünkü, o çok sevdiğiniz sevgiliniz için kendi ellerinizle yapmak istediğiniz (Ancak ne yapacağınıza bir türlü karar veremediğiniz) hediyeyi hazırlamak için daha önünüzde yeterli bir zaman var! Eğer tek düşünceniz; "Sevgilime en kolay şekilde romantik nasıl bir hediye yapabilirim?" düşüncesi ise Size güzel bir haberim var; Yapımı son derece kolay olan El Yapımı Romantik Duvar Tablosu tam size göre. Son dakika sevgililer günü hediyesi düşünenler ve henüz aradığı gibi etkileyici bir hediye bulamayanlar için, zeminini eski kitap sayfalarının oluşturduğu ve ortasında kalp figürü yer alan olağanüstü şıklıktaki El Yapımı Romantik Duvar Tablosu ideal bir seçim olacaktır.
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 2
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu projesini hayata geçirmek için beyaz bir resim tuvali veya pürüzsüz bir ahşap kullanabilirsiniz. Ayrıca sayfaları sararmış eski bir kitabınızın 8-10 sayfasını heba etmeniz gerekecek. Neden eski kitaplar derseniz, Retrica'da SEPYA yapma özelliğini mutlaka bilirsiniz. Fotoğraflara Eski siyah beyaz Türk Filmleri gibi nostaljik bir görüntü katar. Eski kitap sayfaları da bu çalışma için her ne kadar olmazsa olmazlardan olmasa bile, kullanılması el yapımı kalp tablonuzun şıklığına şıklık katacaktır.
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 2
1. ADIM: Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, kitabınızın sayfalarını gelişi güzel bir şekilde ancak üst üste binmiş şekilde yekpare olarak(mesela 3-4 sayfa bitişik olarak) kopartın! Daha sonra bir fırça yardımı ile ahşap üzerine beyaz tutkal sürün! Aslında bu noktada tavsiyemiz birazcık pahalı olsa da Mod Podge şeffaf yapıştırıcı kullanmanız. Peki nedir bu Mod Podge?: Daha çok DIY (El yapımı hediye) Projelerde kullanılan ve kağıt, kumaş, deri gibi desenli cisimleri, tahta, cam gibi yüzeylere yapıştıran şeffaf bir yapıştırıcı türüdür. Mod Podge kullanarak, hem tablo üzerinde kullanacağınız eski kitabınızın sayfalarını okunabilir kılacak, hem de tablonuzun daha şık görünmesi sağlayacaksınız!
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 3
2-ADIM: İnce bir tabaka oluşturacak şekilde pürüzsüz tahta yüzeyine tutkal sürün. Yalnız ilk kat olarak süreceğiniz tutkalı aşırı şekilde kullanmayın! İnce bir tabaka olmasına dikkat edin. Çünkü fazla tutkal sürmeniz halinde kuruduktan sonra tablonuz üzerinde kabarcıklar oluşacaktır. Bunu önlemek için ilk turda ince bir tutkal sürmeniz kafi. Daha sonrasında kopartmış olduğunuz kitap sayfalarını, ahşabın dış kenar uçlarından başlayarak yapıştırın! Sayfaların bir miktar dışarı taşmasına izin verin ve bir cetvel yardımıyla ahşap tahtanın kenarlarına düz bir çizgi oluşturacak şekilde bastırın ve sayfaları kenarlara da yapıştırın. 
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 5
3-ADIM: Kenarlardan başlayarak ahşap tablonun ortasına doğru kitap sayfalarını birbirlerinin üzerine gelecek şekilde yani yukarıdaki resimde olduğu şekilde yapıştırın. 
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 6
4-ADIM: Tıpkı ciltle kitap veya defter kaplar gibi, ahşap tuvalin tüm yüzeyini kitap sayfalarıyla kaplayın. Bu arada dilerseniz, kitap sayfaları kullanmak yerine eski gazete sayfalarını da kullanabilirsiniz. Ancak gazete sayfalarındaki var olan renkli resimler, oluşturacağımız kalp figürünü bastıracağı için tavsiye etmiyoruz. Fakat renkli bir tablonuz olsun istiyorsanız, dergi kapaığıu, gazete kağıdı veya yazıcınızdan alacağınız renkli kağıtlarla da bu projeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 7
5-ADIM: Tüm kitap sayfalarıyla ahşap yüzeyi kapladıktan sonra, üzerine yine ince bir tabaka oluşturacak şekilde Mod Podge sürün. Sonraki adımda yapıştırıcı kitap sayfaları üzerinde kurumadan kırmızı akrilik boya ile üzerine kalp şekli çiziyoruz. Buraya kadar işlemleri yaptıktan sonra, şimdi biraz dinlenme zamanı. Çünkü buraya kadar olan çalışmanızı yaklaşık bir saat kadar kurumaya bırakın! Bu arada isterseniz biraz şekerleme yapın, kitap okuyun veya televizyon izleyin. 
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 8
6-ADIM: İşte şimdi biraz da tablomuz üzerinde yaratıcılığımızı kullana, ışıltı-sihirli bir dokunuş katma ve en önemlisi de eğlenme zamanı! Tablonuz üzerinde çizmiş olduğunuz kalp figür üzerine Mod Podge Yapıştırıcı sürün ve daha sonra kırmızı parlak simleri yapıştırıcı alan üzerine serpiştirin. 
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 9
7-ADIM: Yapıştırıcı kuruduktan (1 Saat) sonra, kalp şeklinizin ortasına saçılmış olan simleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Bu şekilde kalp şeklinin tüm çevresi parlak simlerle süslenmiş olacak. 
El Yapımı Romantik Duvar Tablosu Adım 10
Ve işte final! Son derece hoş ve romantik bir tablonuz var artık! Ancak bu el yapımı tabloyu öyle basit bir şekilde sevgilinize uzatmak olmaz. Tablonuzun arkasına el yazınızla romantik bir not ekleyin ve şık bir ambalaj kağıdına sarıp, üzerini de kurdele ile bağlayarak sevgilinize hediye edebilirsiniz! Umarım bu projeyi beğenmişsinizdir. Sevgililer günü için diğer el yapımı hediye önerilerine göz atmak isterseniz, bu yazımızı okuyabilirsiniz. Hoşçakalın....

Yorum Gönder

 
Top