z Kendin Yap Çiçek Desenli Yazlık Ayakkabı | En iyi Hediye Fikirleri

Merhaba.. Bu gün kendin yap köşemizde el yapımı bez ayakkabı süslemesinin nasıl yapıldığını anlatacağım. Bahar mevsimi geldi. Her yer rengarenk ve cıvıl cıvıl. Baharın gelmesi, her yerin yeşile dönmesi, kuş cıvıltıları, kelebeklerin uçuşması gibi etkilerle bizlerinde de içi kıpır kıpır bir hale geliyor. Dolayısıyla bu durum giyim kuşamımıza da fazlasıyla etkiliyor. Kışın giydiğimiz kalın kıyafetlerden nihayet kurtulduk. Bahar aylarının renk cümbüşüne bizde uyarak beyaz renk ayakkabıları kendi istediğiniz gibi süslemeye ne dersiniz. Ayakkabınızın desenini siz seçin. İster yazlık kıyafet desenine uydurun, ister çantanıza. Artık sizin hayal gücünüz ve zevkiniz nasılsa o şekilde ayakkabınıza desen katabileceksiniz. Üstelik bunu çok hızlı ve kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Çok heyecanlandığınızı görürü gibiyim. Bu şekilde istediğiniz renk ve desenlerde kendiniz içinde ayakkabı yapabilir veya sevdiklerinize özel ayakkabı hazırlayıp hediye edebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde anneler günü var ve annenizin sevdiğini düşündüğünüz görsellikte bir ayakkabı hediye edebilir ve annenizi inanılmaz mutlu edebilirsiniz. Sizce de harika olmaz mı?. Tam annelere göre çiçek desenli bir ayakkabı hediyesi? Çiçek annelerimize çok yakışacak harika bir anneler günü hediyesi. Lafı fazla uzatmadan hemen nasıl yapabileceğinizi anlatmaya geçelim.
el yapımı bez ayakkabu
Bu proje için gerekli malzemeler
  • Beyaz bez spor ayakkabı
  • A4 Tekstil transfer kağıdı
  • İnterneten floral desen 
  • Makas 
  • Deri veya süet ayakkabı bağcığı
Yukarıda saydığımız malzemeler arasında bulmakta sorun yaşayacağınızı düşündüğüm bir malzeme sadece A4 ebadındaki tekstil transfer kâğıdı olabilir. Büyük şehirlerde yaşıyorsanız büyük kırtasiyelerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Veya en kötü ihtimalle internetten sipariş verebilirsiniz.
yazlık bez ayakkabı nasıl süslenir
İnternet sitemizde gördüğünüz bu desenler hoşunuza gittiyse google arama çubuğuna Floral pattern to print yazmanız yeterli. Görsel aramalarda çıkan resimlerden hangisi hoşunuza gittiyse bilgisayarınıza indirip yazıcınızdan tekstil kâğıdına bastırmanız yeterli. Dilerseniz kendi zevkinize uygun başka resimlerde kullanabilirsiniz. Yazımızın başında değindiğimiz gibi tasarımcı sizsiniz. İsterseniz sevdiğinizi herhangi bir sanatçının veya sevdiklerinizin resmini de basabilirsiniz. Sınır yok!
kendin yap bez ayakkabı
Bu gördüğünüz kar beyaz spor ayakkabı birazdan rengârenk olacak. İnternetten çıktısını aldığınız a4 kâğıdını spor ayakkabının yüzeyine uygun baskı yapmanız gerekiyor ve bu işinizin en zor kısmı olacak. Baskısını yaptığınız kâğıdı harcamadan ilk olarak sıradan bir kâğıt kullanarak ayakkabının yüzeyini kopyalayabilirsiniz. Mesela ilkin sadece ön ve üst tarafını kâğıda çizin. Daha sonra ayakkabının sağ tarafını ve sol tarafını da parça parça şeklini çıkarın. Şeklini kusursuz çıkardığını kâğıtları çıktısını aldığınız tekstil kâğıdının üzerine çizerek tekstil kâğıdınızı kesiniz.
el yapımı bez ayakkabı
Bu şekilde parça parça ayakkabının diğer yüzeylerinin de kalıbını çıkarın. Bu işlemi ayakkabının diğer teki içinde yapın. Ama şöyle bir uyarı yapalım. Ayakkabılar ikiz gibidir. Birinin üzerindeki şekil diğer tekinin üzerinde de olmalıdır. Bu sebeple desenleri uygularken iki ayakabının da birbirine benzer olmasına dikkat edin. Şimdi yapacağınız işlem kestiğiniz Tekstil kâğıdını ayakkabı yüzeyine ütü yardımı ile transfer etmek. Sıcak ütü transfer kâğıdı üzerindeki desenleri sıcaklığın etkisi ile ayakkabı yüzeyine geçirir.
kendin yap bez ayakkabı
Ve işte final… Nasıl? Sizce de harika görünmüyorlar mı?. Dışarıdan satın alsanız bile bu kadar şık olmayabilir. Siz bu anneler gününde iyisimi bizi dinleyin ve sevgili annenize bu harika motifli ayakkabılardan yapın. Eminiz bu ayakkabılara anneniz bayılacak. Bir sonraki el yapımı ürün anlatımızda görüşmek dileğiyle…
sevgiliye doğum günü hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top