z Kolay Şekilde Ahşap Puzzle Yapmak | En iyi Hediye Fikirleri

Sürprizli hediyeler seviyorsanız, bu proje tam da size göre. Sevdiklerinize şahane bir sürpriz ve aynı zamanda resimli bir bulmaca hediye etmek ister miydiniz? İster annenize anneler günü hediyesi olarak, ister sevgiliye doğum günü hediyesi olarak, isterseniz de arkadaşlarınıza sürpriz için mini tahta bloklardan puzzle yapıp armağan edebilirsiniz. Üzerine dilediğiniz fotoğrafınızı taşıyarak hazırlayabileceğiniz el yapımı ahşap puzzle'lar, hem etkileyici, hem de en güzel hediye seçeneklerinden biri. Bu projeyi hayata geçirebilmek için en önemli ihtiyacınız 16 veya 20 veya 36 adet yapmaı planladığınız sayıda mini ahşap bloklar. Bunun dışındaki tüm malzemeler zaten hali hazırda evinizde mevcut olduğunu düşündüğüm şeyler! Herhangi bir yapı/hobi marketten kolaylıkla temin edebileceğiniz mini blok kare tahtalarla istediğiniz şekilde fotoğraflı sürpriz puzzle'lar tasarlayabilirsiniz. Kendin yap ahşap yapboz yaparken eminim ki son derece de keyif alacaksınız! O halde hazırsanız, adım adım el yapımı fotoğraf baskılı puzzle nasıl yapılıyormuş, resimleri ile birlikte göz atalım!

Nelere İhtiyacınız olacak?

  • 4 x 4 cm. ölçülerinde 16 adet ahşap kare bloklar
  • Yazdırılabilir geçici dövme kağıt (Transfer Kağıdı) Yapı marketlerden veya internetten kolayca temin edebilirsiniz.
  • Maket Bıçağı ( Çocuklarınızla bu birlikte bu projeyi yapacaksanız maket bıçağına dikkat)
  • Sünger
  • Makas
  • kelepçe
  • Saç kurutma makinesi (isteğe bağlı)
Transfer dövme kağıtlardan bulamıyorsanız, fotoğraflarınızı eşit parçalara bölerek, tutkalla da ahşap bloklara yapıştırabilirsiniz.

1. Adım: Montaj ve Blok Kelepçe


Taş blokları bir arada tutmak ve daha rahat çalışmak için ayarlanabilir kelepçe kullanmanızda yarar var. Ancak bu tarz yardımcı aletlere her zaman ihtiyaç duyulmadığı için, her evde de öyle kolay kolay bulunmuyor:) Puzzle yi bir arada sıkıca tutturmak için kalın ve ağır ansiklopedilerden de yararlanabilirsiniz. Bu projede 3 x 4 = 12 adet kare blok tahta kullanulmuştır. Az önce de dediğim gibi, puzzle'nizi istediğiniz sayılarda yapabilirsiniz. İster dikdörtgen şeklinde ( 3 x 4 ) ; isterseniz de (4 x 4 = 16 ) kare şeklinde el yapımı ahşap puzzle yapabilirsiniz. 

Adım 2: Puzzle üzerine Yapışacak Görüntü Baskını Hazırlayın


Öncelikle güzel bir iş çıkması için, çalışmanızı sert ve düz bir zemin de yapın! Halı gibi engebeli yüzeyi olan alanlar bu çalışma için pek de uygun sayılmaz! 2. Adımda puzzle ahşap bloklar üzerine uygulamak istediğiniz fotoğrafı seçin. Resminizi boyutlandırmak için bir resim düzenleme editörü veya Photoshop kullanabilirsiniz. Fotoğrafınızı uygun ölçüye getirmek için kırpma, yeniden ölçeklendirme yapın! Örneğin 4 x 4 cm genişliğinde ve 4'ü dikey; 4'ü yatay olacak şekilde toplam 16 adet puzzle blok için = 16 x 16 ölçülerinde bir fotoğraf belirlemeniz gerekiyor. Fotoğrafınızı ölçeklendirdikten sonra geçici dövme kağıdın parlak tarafı üzerine görüntü yazıcınızdan yazdırın. Yazıcınızdan aldığınız baskılı kağıdı bir kaç dakika kadar kurumaya bırakın! 

Adım 3: Transparan Şeffaf Katman Yerleştirin


El yapımı ahşap puzzle'nin daha etkileyici görünmesini sağlamak için fotoğraf çıktısının üzerini transparan şeffaf ciltle kaplayabilirsiniz. Bunu nasıl temin edeceğinizi düşünüyorsanız hepsiburada.com'a göz atabilirsiniz. Aramanızı Transparan yapışkanlı folyo diye aratabilirsiniz. 

Adım 4: Şeffaf Katman İçin İşlem


Şeffaf (Transparan) Folyoyu dikkatlice yapışkanından soyarak ayırın. 

Adım 5: Fotoğraf Üzerinin Tamamını Şeffaf Katmanla Kaplayın


Yapışkanından ayırdığınız transparan cilt kağıdını fotoğraf üzerine dikkatlice uygulayın! 

Adım 6: Kredi Kartı İle Basınç Uygulayın


Kredi kartı veya sert bir cisimle saydam tabaka üzerine basınç uygulayın ve fotoğrafınızın tamamını kaplamasına dikkat edin. 

Adım 7: Fotoğrafınızı Kesin


Makas kullanarak dikkatlice fotoğrafınızı kesip! Kesim işlemi yaparken mümkün olduğunca kenarında boşluk olmayacak şekilde fotoğrafınıza yakın bir şekilde kesmeye çalışın.

Adım 8: Fotoğrafınız Üzerindeki Şeffaf Katmanı Kaldırın


Dikkatli bir şekilde fotoğrafınız üzerindeki şeffaf katmanı sökün! 

Adım 9: Tahta Blok Yüzeyin Fotoğraf Uygulaması


Uygun ölçülerde kesmiş olduğunuz fotoğrafınızı ters tarafından dikkatlice, tüm ahşap blokların üzerini kaplayacak şekilde hizalayın. 

Adım 10: Puzzle Üzerine Fotoğraf Uygulama


Nemli bir süngeri 10-15 saniye süreyle fotoğraf kağıdınızın arkasında gezdirin. .

Adım 11: Transfer Kağıdının Arkasını Sökün


Yavaş yavaş ahşap puzzle bloklar üzerindeki transfer görüntüyü ortaya çıkarmak için kağıt astarın soyun.

Adım 12: Kuru Görüntü ve Bloklar Yüzey


tamamen görüntüyü kurutmak için saç kurutma makinesi kullanın (veya doğal olarak kurumaya bırakın, ancak görüntü emin olun ve bloklar sonraki adıma geçmeden önce kuru).

Adım 13: Blokları Maket Bıçağı İle Kesme


Bu adımda ahşap bloklar üzerine yapışan fotoğrafınızı maket bıçağı ile dikkatli bir şekilde keserek birbirinden ayırıyoruz.

Adım 14: Kelepçeleri Çıkarın ve Bitirdiniz!


Ve işte sonuç! Son derece etkileyici ve göze hoş görünen Ahşap Puzzle'niz artık hazır. Yukarıda adım adım nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştığımız bu şahane sürpriz için, kelepçeler, transfer dövme kağıdı veya koruyucu parlak transparan kaplaması olmadan da yapmanız mümkün! En sevdiğiniz fotoğraflardan birini herhangi bir fotoğrafçıdan veya yazıcınızdan çıktı alarak, Uhu veya Japon yapıştırıcısıyla da şahane bir puzzle hazırlayabilirsiniz. Projenizi tamamladıktan sonra, güzel bir hediye kutusu içerisinde ve üzerini de tül kurdele ile sararak sunmaya özen gösterin! İşte hepsi bu kadar...

Yorum Gönder

 
Top