z El Yapımı Doğum Günü Pastası | En iyi Hediye Fikirleri

Evde Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır
Doğum günü pastası yeni yaşa girdiğimiz günün kutlamasını yapmak için büyük önem taşımaktadır. Yeni yaşımızda sahip olmak istediğimiz herhangi bir şeyi dileyerek doğum günü pastası üzerinde mumları üfleriz. Doğum günü pastası modelleri son zamanlarda birbirinden yaratıcı tasarımlardan oluşmaya başladı. Kişinin yaşına, tarzına ve sevdiği hobilerine göre bir çok pasta tasarımı yapılabilmektedir. Tasarım pastalar şeker hamuru kullanılarak çok çeşitli şekillerle hazırlanmaktadır. Şeker hamurunun kolay bayatlamamasından dolayı günlerce dayanabilmektedir. Şekilli pastaların çoğu tamamen şeker hamuru ile kaplanıp üzerine hayalinizdeki tüm tasarımların süslenmesiyle ortaya çıkar. Şeker hamurundan yapılan doğum günü pastası tarifi bir çok web sitesinde yer almaktadır. Biz de sizler için bu pastaların tariflerini araştırdık ve içeriğimizde yer verdik. Verdiğimiz bilgiler ışığında, siz de kendi ellerinizle şık bir doğum günü pastası tasarlayabilirsiniz. El Yapımı Doğum Günü Pastası hazırlamak için yüksek maliyetli malzemeler kullanmak zorunda değilsiniz. Bir çok hazır ürün ile kolayca pasta hazırlayabilirsiniz. Çok fazla hazır malzeme kullanmak istemezseniz, basit bir krema ve bisküviyle de çok kolay pasta yapabilirsiniz. Evde hazırlayacağınız pastanın çok gösterişli olması gerekmiyor, özel ve anlamlı olması her şeye değecektir. Basitçe hazırlayabileceğiniz mütevazi bir doğum günü pastası tasarlayabilirsiniz. Güzel bir doğum günü hediyesi eşliğinde sevdikleriniz için doğum günü pastası üzerine etkileyici ve anlamlar içeren kelimeler yazabilirsiniz.
Evde doğum günü pastası hazırlama
Mütevazi bir pasta her zaman ideal olanıdır ancak, siz yeteneğinize güveniyorsanız birbirinden yaratıcı tasarımlardan ilham alarak sıra dışı bir pasta hazırlayabilirsiniz. Gösterişli bir pasta hazırlamak için şeker hamurlarını kullanmanızı öneriyoruz. Rengarenk şeker hamurları ile pastanıza çok özel şekiller verebilirsiniz. Şekilli pasta hazırlamak için doğum günü olan kişinin hobilerinden faydalanabilirsiniz. Doğum günü olan kişinin en çok sevdiği eşyayı ve ya bir çok farklı özelliğini kullanabilirsiniz. Sevdiğiniz kişinin kişisel özelliklerinden yararlanarak tasarladığınız pasta çok ilgi çekici ve özel olacaktır. İlgi çekici olmasıyla birlikte, pastayı kendi ellerinizle hazırlamış olmanız da ayrıca bir duygu yaratacaktır. Şeker hamurları ile pasta hazırlamak için el becerinizin güçlü olması çok önemlidir. Aksi durumda hayal ettiğiniz tasarımını ortaya çıkaramaz ve mahcup olabilirsiniz. Şeker hamuru ile pasta tasarımı yapmak için Youtube üzerinde yayınlanan videoları izleyebilirsiniz. Bu videolardan nasıl yapacağınız konusunda bilgiler edinebilirsiniz. Şeker hamuru ile pasta hazırlamak için, oluşturacağınız tasarıma uygun renkte hamurlar almanız gerekiyor. Renkli şeker hamurlarını tüm marketlerde ve pasta malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.

Doğum Günü Pastası Modelleri


Doğum günü pastaları bir çok farklı çeşitte yapılabilmektedir. El yapımı doğum günü pastaları kişinin talebine uygun olarak hazırlanır. Güzel tasarıma sahip doğum günü pastası hazırlamak için hayal gücünüzü kullanabilirsiniz. Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak, oldukça yaratıcı bir doğum günü pastası tasarımı ortaya çıkarabilirsiniz. Doğum günü pastası modeli için fikir üretemiyorsanız, sizler için paylaştığımız modelleri inceleyebilir ve bu tasarımlardan yola çıkarak kendi ellerinizde pasta yapabilirsiniz. Doğum günü pastasını sadece hazır olarak tercih etmek zorunda değilsiniz. Kendi ellerinizle daha sağlıklı ve doğal bir pasta hazırlayabilirsiniz. Doğum günü pastası tasarımlarıyla ilgili model arayışındaysanız, aşağıdaki başlıklar altında kendi zevkinize uygun bir model tercihi yapabilirsiniz. Pasta modelleri, meyveli, çikolatalı, şeker hamurlu ve daha bir çok tasarımda yapılabilmektedir.

El Yapımı Meyveli Doğum Günü Pastaları ;

El Yapımı Meyveli Doğum Günü Pastaları
El Yapımı Meyveli Doğum Günü Pastaları
El Yapımı Meyveli Doğum Günü Pastaları
El Yapımı Meyveli Doğum Günü Pastaları
El Yapımı Meyveli Doğum Günü Pastaları
Mevsim meyveleri kullanarak hazırlayabileceğiniz meyve süslemeli pastalar özellikle yaz aylarında çok tercih edilmektedir. Yaz meyvelerinin çeşitliliği ile birbirinden renkli ve hafif pastalar hazırlayabilirsiniz. Meyveli pasta hazırlarken iç harcının çok yoğun olmamasına dikkat etmelisiniz. Yaz aylarında, yoğun şekerli yiyecekler çok fazla tüketilememektedir. Bu yüzden hafif ve serinletici bir pasta hazırlamanızı öneriyoruz. Meyveli pastalar genellikle kremşanti ile hazırlanmaktadır. Kremşanti kremasının hafifliği ve şekil alınabilirliği ile çok şık pastalar tasarlayabilirsiniz.

Ev Yapımı Çikolatalı Doğum Günü Pastaları ;

kolay doğum günü pasta tarifleri
kolay doğum günü pasta tarifleri
kolay doğum günü pasta tarifleri
kolay doğum günü pasta tarifleri
kolay doğum günü pasta tarifleri
kolay doğum günü pasta tarifleri
Çikolata ile hazırlanan doğum günü pastaları, özellikle kış ve bahar aylarında tercih edilmektedir. Çikolatalı pastalarının süslemelerini çok çeşitli seçeneklerle yapabilirsiniz. Çikolata ile hazırladığınız pastanın üzerini çeşitli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Dilerseniz mevsim meyveleri ile de süsleyerek lezzetli bir pasta ortaya çıkarabilirsiniz. Çikolatalı pastalar beyaz, sütlü veya bitter çikolata ile hazırlanabilmektedir. Eğer yaratıcılığınıza güveniyorsanız, aşağıda paylaştığımız görsellerden yola çıkarak çikolatalı çok şık pasta hazırlayabilirsiniz.

Şeker Hamurundan El Yapımı Doğum Günü Pastaları ;

evde doğum günü pastası nasıl hazırlanır
evde doğum günü pastası nasıl hazırlanır
evde doğum günü pastası nasıl hazırlanır
evde doğum günü pastası nasıl hazırlanır
evde doğum günü pastası nasıl hazırlanır
Ev yapımı doğum günü pastaları her zaman daha büyük beğeni toplamaktadır. El emeği kullanılarak hazırlanan pastaların duygu yükü ve değeri daha fazla olmaktadır. Sevdiğinizin doğum gününü kutlamak için kendi ellerinizle harika bir pasta hazırlayabilirsiniz. Son zamanlarda şeker hamurundan yapılan pasta tasarımları büyük dikkat çekmektedir. Butik pasta olarak da adlandırılan bu pastalar ile çok çeşitli tasarımlar yaratılabilmektedir. Marketlerde ve pasta malzemeleri satan dükkanlarda rahatlıkla temin edebileceğiniz rengarenk şeker hamurları ile hayalinizde pastayı tasarlamak çok basit olacaktır. Siz de bir pasta uzmanı elinden çıkmış gibi görünecek çok şık bir pasta hazırlayabilirsiniz. Şeker hamurundan yapılan pastalar, genellikle kişinin tarzına uygun olarak tasarlanmaktadır. Aşağıda yer verdiğimiz pasta örneklerinden yola çıkarak ilginç bir pasta tasarımı yaratabilirsiniz.

Kolay Doğum Günü Pastası Tarifi

Doğum günü için hem pratik hem de az maliyetli doğum günü pastası tarifi arayışı içinde olanlar için çok basit bir tarif paylaşmak istedik. Bu tarif ile hazırlayacağınız pasta hem çok lezzetli olacak hem de maliyeti ile bütçenizi yormayacak. Tarifini paylaşacağımız pasta, her markette bulabileceğiniz malzemelerden oluşmaktadır bu yüzden çok pratik bir şekilde hazırlayabileceksiniz.

Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik pasta, en kolay doğum günü pastaları arasında yer almaktadır. Kolay yapımı ve az malzemeli olması nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. Çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz mozaik pasta ile güzel bir doğum günü geçirebilirsiniz. Kolay olduğu kadar lezzetli olması da bir diğer avantajdır. Mozaik pasta üzerine yapabileceğiniz çeşitli süslemelerle pastayı günün anlamına uygun hale getirebilirsiniz.

Mozaik pasta malzemeler;
  • 300 gram kadar petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kadar kakao
  • 5 yemek kaşığı kadar şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı ve ya margarin (eritilmiş olacak)
  • İsteğe bağlı olarak 1 su bardağı ceviz veya fındık
Mozaik Pasta Hazırlanışı;

Mozaik pastayı hazırlamak için öncelikle bisküvileri dikkatlice kırıp küçük parçalara ayırın. Bisküvileri parçalara ayırırken ufalanmaması için dikkat etmelisiniz. Daha sonra margarin yağı bir tavada eritin. Erittiğiniz margarin yağı ile birlikte tüm malzemeleri bir karıştırıp kap içine dökün. Kırdığınız bisküvileri de bu kap içine ekleyin ve güzelce karıştırın. Ceviz ya da fındık eklemek isterseniz bu aşamada ekliyorsunuz. İyice karıştırdığınız pasta malzemelerini streç folyo üzerine boşaltın ve rulo haline getirin. Eğer rulo şekilli pasta istemezseniz, yuvarlak bir kalıp içine folyo yerleştirip üzerine malzemeyi dökebilirsiniz. İstediğiniz şekle uygun kap içine yerleştirdiğiniz pastayı buzdolabının dondurucu bölümüne koyup en az 2-3 saat bekletin. Buzlukta kalıp halini alan pastayı çıkarıp ters çevirin ve üzerini çikolata vb. malzemelerle süsleyip hazır hale getirin.

Yukarıda paylaştığımız tarif ile kolayca elişi doğum günü pastası hazırlayarak sevdiğinizi mutlu edebilirsiniz. Ev yapımı hazırladığınız doğum günü pastası her zaman daha duygu yüklü olacaktır. Pastaneden alacağınız pastaya göre daha özel hisler barındıran bir pasta hazırlayabilirsiniz. Mozaik pasta ile kolayca ev yapımı pasta hazırlayabilirsiniz ancak, siz daha farklı bir pasta tarifi hayal ediyorsanız, bunun için bir çok seçenek mevcut. Bisküvi ile yapılabilen pastaların yanı sıra, marketlerden alabileceğiniz pandispanyalar ile çok şık pastalar hazırlayabilirsiniz. Pandispanya kekini kullanarak hazırlayacağınız pastanın üzerini hayal gücünüze göre süsleyebilirsiniz.

Pandispanya ile Doğum Günü Pastası Tarifi


El yapımı doğum günü pastası tarifleri arasından en çok tercih edilenleri sizler için paylaşıyoruz. Bu tarifler ile doğum günü için çok şık ve lezzetli bir pasta yapabilirsiniz. Kendi ellerinizle hazırlayacağınız pasta sizin için çok özel bir anı olacaktır. Pasta üzerine doğum gününü kutlayan anlamlı ve özel yazılar yazabilirsiniz. Doğum günü pastası üzerine yazı yazmak için bir çok alternatif yöntem kullanabilirsiniz. Bunlar için aşağıdaki doğum günü pastası yazıları başlığımızdan verdiğimiz tavsiyeleri inceleyebilirsiniz.

Pandispanyalı Doğum Günü Pastası Malzemeleri
  • 1 paket hazır pandispanya (marketlerde bulabilirsiniz)
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin
  • 1 litre süt
  • Üzeri İçin
  • 1 paket hazır krem şanti
  • 1 kutu çilekli veya muzlu süt
  • Pasta İç Malzemeler
  • 2 adet dilimlenmiş muz
  • 1 avuç kadar dilimlenmiş taze çilek

Pandispanyalı Doğum Günü Pastası Hazırlanışı

Ev yapımı doğum günü pastasını hazırlamak için öncelikle kremasından hazırlıklara başlayabilirsiniz. Krema için dibi tutmayacak bir tencere tercih edin. Tencerenin içine bir su bardağı kadar toz şeker, 1 litre sütü ve 1 paket vanilya ile birlikte unu ilave edip iyice çırpın. Daha sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kremayı hazır hale getirin. Krema delik delik olmaya başladığında ocağın altını kapatın, kremanın içine margarini ilave edip birkaç dakika kadar karıştırın ve soğuması için bir kenara bırakın.

Hazırladığınız pasta kreması soğuyunca yarısını pandispanyanın tek katı üzerine dikkatlice sürün. Muz ile çilek dilimlerini kremanın üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin ve ikinci pandispanya katını da kremanın üstüne yapıştırın. Kalan yarı krema ile pastanın etrafını iyice kapatın. Diğer bir yandan krem şantiyi hazırlamaya başlayın. Krem şantinin içine sütü ilave ederek çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Krem şanti ile pastaya düzgün bir görünüm oluşturun. Kalan muz ve çilek dilimleri ile pastanın üst kısmını iyice süsleyin. Hazır hale getirdiğiniz pastayı buzdolabına yerleştirip dinlenmesi için bırakın. 1 gün kadar veya birkaç saat beklettiğiniz pastayı doğum günü kutlaması için çıkarabilirsiniz. Doğum günü pastası üzerine yazılar yazacaksanız eğer; meyve süslemelerinin ortasına biraz boşluk bırakın ve bu boşluğa dilediğiniz kutlama yazısını yazın.

Doğum Günü Pastası Üzerine Yazılacak Yazılar


Doğum günü pastası üzerine yazı yazmak için çok özel ve anlamlı cümleler düşünmenizi öneriyoruz. Yazı yazmak için doğum günü pastasının kim tarafından ve kimin için hazırlandığı önemlidir. Pastayı sevgiliniz için hazırlıyorsanız, aşk dolu cümlelerle doğum gününü kutlayabilirsiniz. Eğer aileden biri için hazırlıyorsanız, duygusal ve özel anlamlı cümleler yazabilirsiniz. Doğum günü pastası üzerine yazı yazmak için standart doğum günü kutlaması yerine daha özel bir cümle yazmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun için sevdiğinizle kendi aranızda kullandığınız kelimeleri tercih edebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top