z Ablaya El İşi Hediye Fikirleri | En iyi Hediye Fikirleri

Kardeşe El İşi Hediye Fikirleri
Ablalarımız bizim için oldukça önemlidir. Bizi koruyup kollanmalarından başka hayatımız boyunca annemizden başka kaprislerimize katlanan ve bize kol kanat geren kişiler ablalarımız olacaktır. Onlara ne hediye versek az geleceğinden el işi hediye hazırlayarak gönlünü alabiliriz. Ailemizde anne ve babamızdan sonra en önemli kişiler kardeşlerimizdir. Daima birbirine destek olacak, en kötü zamanlarda kimseye anlatamadığın sırlarını anlatacağımız kardeşlerimiz, özellikle ablalarımız bir başkadır. Bizim için adeta ikinci anne olacaklar, annemizin yetişemediği her yerde yanımızda olarak desteklerini hissettireceklerdir. Belki bir ablalar günü yapılmıyor. Ancak siz kendi ablalar gününüzü ilan ederek ablanıza şahane el yapımı hediye hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem ablanızın gönlünü alacak hem de onu ne kadar sevdiğinizi göstermiş olacaksınız. El işi hediye fikirleri yapımı oldukça kolay ve eğlenceli hobilerdir. Biz bu yazımızda ablalarınız için hediye fikirlerini derledik. Ancak bu hediyeleri, ablanıza, annenize, kardeşlerinize, arkadaşlarınıza hatta öğretmenlerinize yapabilirsiniz. Bu sayede hem el becerilerinizi geliştirecek hem de oldukça eğleneceksiniz. El işi hediye yapmak hiç zor değildir. Biraz hayal gücü biraz da beceriyle üstünden kalkamayacağınız şeyler değil.


Ablanıza Kocaman Bir Yastık Hediye Edin

Ablanıza Kocaman Bir Yastık Hediye Edin
Ablanız için sarılabileceği harika bir yastık yapmaya ne dersiniz? Bu hediyeyi yapmak son derece kolaydır. Öncelikle kocaman bir yastık almalısınız. Bir tane de bu yastıktan daha farklı renkte bir kumaş almalısınız. Satın aldığınız kumaşın üzerine elinizin veya kolunuzun kalıbını çıkarın. Sonrasında bu kestiğiniz kumaşları yastığın üzerine dikkatlice dikin. Dilerseniz yastığın üzerine de dikiş yöntemi ile kısa yazılar dokuyabilirsiniz. Bu hediye ablanızı son derece mutlu edecektir. Ablaya El İşi Hediye yapmak isteyenler için son derece ideal bir fikir olan bu yastık, ablanızın yatağına çok yakışacaktır. Dilerseniz yastığın üzerine ablanızın adının baş harfini de bir kumaş yardımıyla dikebilirsiniz. Fikri biraz daha zenginleştirmek isterseniz kumaş boyası da kullanabilirsiniz. Bu kumaş boyasıyla farklı desenler yaratabilir ve yastığın üzerine farklı yazılar yazabilirsiniz. 


Ölümsüz Çiçekler...

Ölümsüz Çiçekler
Ablanız sizden ayrı yaşıyor ve kendi evi varsa, ona şahane bir el işi hediye yapabilirsiniz. Ablanıza aldığınız güller veya papatyalar soluyor ve bir süre sonra çöpe gidiyorlar. Fakat bu hediye ile ölmeyen ve uzun süre dayanabilen çiçeklerden bir saksı hazırlayabilirsiniz. Rengi hoşunuza giden bir saksı alın ve içerisini toprakla doldurun. Daha sonrasında kaktüs ve kısa boylu uzun yaşayan farklı çiçeklerden alıp içerisine dikin. Bu çiçeklerin farklı renklerde olması daha hoş bir görüntü yaratacaktır. Ablaya El İşi Hediye fikirleri arasında en hoş seçeneklerden biri olan bu çiçekleri ablanız uzun süre saklayabilir. Kaktüslerle hoş dizaynlar yaparak saksınızı daha dekoratif bir hale getirebilirsiniz. Ablanızın evine çok yakışacak şahane bir hediye…

Kurabiye Kavanozları...

Ablaya El İşi Hediye Fikirleri
Ablanızın en sevdiği kurabiye çeşitlerini belirleyin ve ona harika kavanozlar hazırlayın. Böylece hem ablanıza güzel bir sürpriz yapmış hem de ona leziz bir hediye sunmuş olacaksınız. Hediyenin hazırlanışı da son derece basit aslında. Yapmanız gereken tek şey birkaç tane kavanoz almak ve bu kavanozların hepsinin üzerine içeriklerini belli eden kağıtlar yapıştırmak. Daha sonrasında ablanızın en sevdiği kurabiyelerin hamurlarını hazırlayıp tek tek bu kavanozların içerisine yerleştirmek. Daha sonrasında dilerseniz küçük güzel bir kutu alıp bu kutunun içerisine kavanozları yerleştirebilir ve kutuyu da süsleyebilirsiniz. Ablaya El İşi Hediye için son derece ideal bir fikir olan bu tatlılar ablanız için oldukça leziz bir hediye olacaktır. Bu güzel hediyeyi mutlaka sizinle de paylaşacaktır. Bu nedenle araya kendi sevdiğiniz kurabiyelerden de sıkıştırmayı unutmayın. 

Silgilerden Bileklik

ablaya el yapımı hediyeler
Ablanız biraz süsü seven birisi mi? Özellikle çiçek desenli motifleri seviyorsa bu bilektik tam ona göre. Ufak ve farklı desenlere sahip olan silgileri kırtasiyelerden kolaylıkla alabilirsiniz. Bu ufak silgilerin içlerinde iğne ile ince delikler açın. Bu deliklerin çok geniş olmamasına dikkat edin. Aynı zamanda bu delikleri açarken silgilere zarar vermemeye de dikkat etmelisiniz. Daha sonrasında bu silgilerin içlerinden misina veya bir ip geçirebilirsiniz. Bu şekilde silgilerden oluşan harika bir bileklik üretebilirsiniz. Dilerseniz silgileri birbirine bağlamak için hafif kalın bir ip de kullanabilirsiniz. Böylece bilekliğiniz çok daha sağlam olacaktır. Ablanız ona verdiğiniz bu el yapımı hediyeye bayılacaktır.

Fırın Bezi

ablaya el yapımı hediyeler
Ablanız eğer kendi evindeyse ya da çeyizi için eşya toparlıyorsa ona harika bir mutfak bezi yapabilirsiniz. Bu el işi hediyeyi yapmak için renkli düz bezler alabilirsiniz. Bu bezlerin fiyatları son derece uygundur. Gerek pazarlardan gerek ise farklı mağazalardan bu bezleri edilebilirsiniz. Daha sonrasında ihityacınız olan şey biraz kumaş boyası ve fırça olacaktır. Bu kumaş boyası ile dilerseniz bezlerin üzerine yazı yazabilirsiniz dilerseniz de farklı desenler çizebilirsiniz. Sonrasında bezleri kurumaya bırakın ve iyice kuruduktan sonra bir defa yıkamaya atın. Boyanın akıp akmadığını kontrol edin. Şayet akmış ise üstünden bir defa daha geçerek desen ve yazıları kuvvetlendirin. Ablaya El İşi Hediye yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu unutmamalısınız. Özellikle kumaş boyası gibi boyaların akma yapabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. 

Senin Hakkında Sevdiğim 10 Şey...

ablaya el yapımı hediyeler
Ablanıza onun nelerini sevdiğinizi belirten ufak kartlar hazırlayabilirsiniz. Bu iş için ihtiyacınız olan tek şey kartondur. Farklı kartonları ufak dikdörtgenler halinde kesin. Daha sonrasına bu kestiğiniz kartonların üzerlerine ablanızın sevdiğiniz huylarını yazın. 10 tane farklı dikdörtgen yazdığınızdan emin olun. Daha sonrasında bir anahtarlık halkasını bu kartların içlerinden geçirin. Böylece ablanıza harika ve ufak bir anahtarlık yapmış olursunuz. Süslemek isterseniz farklı stickerlar ile de ufak detaylar ekleyebilirsiniz. Böylece daha hoş bir görüntü yakalamış olursunuz. Ablaya El İşi Hediyeler için son derece ideal bir fikir olan bu anahtarlık hem anneniz için oldukça kullanışlı hem de son derece duygusal bir hediye olacaktır. Son bir uyarı olarak hazırladığınız bu hediyenin kartonlarını seçerken biraz kalın kartonlar seçmenizi tavsiye ederiz. Böylece hediyeniz daha dayanıklı ve kuvvetli olacaktır. Aynı zamanda dilerseniz yazdığınız kartların arasında ablanız ile olan çeşitli resimleri de yerleştirebilirsiniz. Böylece biraz daha zengin bir içerik yaratmış olursunuz. 

Rengarenk Bir Çanta

ablaya el yapımı hediyeler
Ablanız işe giderken veya arkadaşları ile dışarı çıkarken ya da okula gittiği vakit çanta bulmakta zorlanıyorsa ona ufak bir yardımda bulunabilirsiniz. Beyaz kumaş bir çanta alıp bu kumaş çantayı farklı farklı kumaş boyaları ile renklendirmeniz yeterli olacaktır. Ablaya El İşi Hediye fikirleri arasında neredeyse en kullanışlı hediyelerden biri olan bu çanta ablanızı son derece mutlu edecektir. Kumaş boyaları ile son derece kolay bir şekilde renklendirebileceğiniz bu çanta, ablanızın sokağa çıkarken kullanabileceği eşyalarını ya da kitaplarını rahatlıkla taşıyabileceği harika bir hediyedir. 

Ablanıza gerek doğum gününde gerekse diğer özel günlerde bu hediyelerden herhangi birini hazırlayabilirsiniz. El yapımı hediyeler ablanızı gerek verdiğiniz emekten dolayı gerekse onu düşünmenizden dolayı son derece mutlu edecektir. Verdiğimiz fikirleri kendi yaratıcılığına bağlı olarak daha da geliştirebilir ve zenginleştirebilirsiniz. Farklı El işi Hediye fikirleri için bizi takip edebilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top