z Süslü Piknik Sepeti Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

piknik sepeti nasıl süslenir
Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte deniz sezonu ve piknik sezonu da açılmış oldu. Artık birçok insan bunaltan sıcaklardan birazcık olsun uzaklaşmak için ya kendini deniz kenarlarına veya yeşilliğin olduğu her hangi bir alana atarak kurtulmaya çalışıyor. Özellikle büyük şehirlerde neredeyse her ağacın altında dumanı tüten bir mangal ve elinde yelpazesi ile yellemeye çalışan adamlar görmek mümkün:) Bizim de bu yazımızda tamda yaza özel ve piknik organizasyonlarını renklendirecek bir önerimiz var. Bildiğiniz klasik piknik sepetlerini rengarek yapmak istemez misiniz? Piknik sepetlerinin hasır ve sade görüntüsünden hoşlanmıyorsanız işte size süper bir fikir! Hasır sepetinizi anlatacağımız yöntemleri uyguladığınızda rengarenk bir görünüme kavuşacak. Birçok insan piknik sepetinizi gördüğünde “keşke benim olsa” diye kıskançlıktan çatlayacaklar :) Ancak bu harika sepeti hazırlamaya karar verdiyseniz size süper bir önerimiz daha olacak. Neden bu piknik sepetlerinden birkaç tane daha hazırlayarak eşe dosta özel günlerde hediye etmeyesiniz ki. Değil mi? Nasıl olsa bu zahmete katlanacaksınız, hazır eliniz değmişken bir taşla birden fazla kuş vurmuş olacaksınız. Mesela sevgilinize hediye edebilirsiniz. Annenize anneler günü hediyesi olarak hazırlayabilirsiniz. Sevgili ile geçireceğiniz harika piknik maceranız için piknik ambiyansınıza oldukça yakışacak bir piknik sepeti olacağından eminiz. Evet, lafı fazla uzattık ve isterseniz bu sepeti nasıl hazırlayabileceğiniz ile ilgili yazımıza geçelim hemen. Ama öncelikle bu proje için gerekli malzemeleri yazalım;

Gerekli malzemeler.


• Hasır sepet
• Beyaz sprey boya
• Renkli peçete
• Modpodge

piknik sepeti nasıl süslenir
Hemen gözünüz ürkmesin! Oldukça kolay bir şekilde rengârenk bir piknik sepeti hazırlamış olacaksınız. Belki de sizi en fazla zorlayacak kısım üç katlı renkli peçeteleri birbirinden ayırmak olacaktır:) Şaka bir tarafa da gerçekten hazırlanması oldukça kolay. Önce işe resimdekine benzer bir hasır sepet temin etmekle başlayacaksınız. İnternet üzerinden veya çevrenizde ahşap ürünler satan yerlerde veya büyük mağazalar da bulabileceğinizi düşünüyoruz.
piknik sepeti nasıl süslenir
İşte sizi en çok zorlayacak kısım bu! Üç kat peçeteyi birbirinden ayırmak. Peçete seçerken rengarenk olmasına dikkat edin. Çünkü ne kadar renkli peçete seçimi yapmış olursanız sepetinizde o derecede rengarenk görünecektir. Böylelikle daha fazla dost çatlatacağız:)
piknik sepeti nasıl süslenir
Evet, Şimdi sırada ise sepetin etrafını bir kat modpodge denilen mucize yapıştırıcı ile kaplayalım. Şimdi bu modpodge nedir nerede bulunur diye soranlar için kısaca bilgi verecek olursak; Büyük şehirlerde yaşayanlar hobi marketlerde kolaylıkla satın alabilirler. Ancak küçük şehirlerde yaşayanlar içinde şunu söyleyebiliriz, artık internet denilen bir şey var Allaha şükür. İstediğiniz internet sitesinden sipariş vererek teminini sağlayabilirsiniz. Modpodge’ in en çok tercih edilme sebebi kokusuz ve iz bırakmadan hemen her şeyin üzerine kağıt ve benzeri malzemeleri yapıştırmasıdır. Ve hiçbir iz ve leke bırakmadan muntazaman bu görevi yerine getirir. El yapımı hediyelerin anlatıldığı hemen her projenin içinde bu malzemeye rastlamanız mümkün. Evet, bu kısa bilgiyi verdikten sonra bir sonraki adıma geçelim.
piknik sepeti nasıl süslenir
Şimdi peçeteyi sepetin üzerine hafifçe baskı uygulayarak güzelce yayın. Zaten altta bir kat sürdüğünüz modpodge yapıştırıcı olduğu için peçete yüzeye adeta nüfuz edecektir. 
piknik sepeti nasıl süslenir
Bu defa ise peçetenin üzerine modpodge uygulayın. Daha önce yazdığımız için tekrar edelim. Modpoge leke bırakmaz arkadaşlar! Bu sebeple peçetenizin üzerine iyice uygulayın. Bu peçetenin dış etkenlere karşı (yağmur gibi) korunaklı olmasını sağlayacaktır. Gerçekten harika bir yapıştırıcı olduğunu ekleyerek devam edelim yazımıza…
piknik sepeti nasıl süslenir
Hasır sepetimizin her tarafını renkli peçetelerle kaplayacağız. Modpodge yapıştırıcısını peçeteyi yüzeye uygulamadan evvel hasır sepetin üzerine sürün. Daha sonra peçeteye yüzeye uygulayın. Bu işlemi hasır sepet in bütün yüzeyleri için tekrarlayacağız.
piknik sepeti nasıl süslenir
Şimdiki işlemimiz; peçetenin hasır sepetin dışına taşan kısımlarını bir zımpara yardımı ile zımparalamak olacaktır. Böylelikle hasır sepetin bütün köşeleri daha şık ve estetik ve kaplanan peçete ile uyum içinde olacaktır.
piknik sepeti nasıl süslenir
Bilirsiniz hasır sepetlerin kendine has renkleri vardır. Şimdi beyaz sprey boya yardımı ile uyguladığımız peçetelerin rengine uyum sağlayacak şekilde sepetimizin görünen kısımlarını boyayacağız. Böylelikle sepetimiz daha şık ve canlı görünecektir.
piknik sepeti nasıl süslenir
Ve işte final… Artık piknik yapmak için kullanacağınız sepetinizde hazır. Gördüğünüz gibi son derece zarif ve bir o kadar da etkileyici bir görüntüye kavuştu sepet. Sizce de öyle değil mi?
piknik sepeti nasıl süslenir
Bu sepete ne tür yiyecek içecek koyacağınız artık sizin hayal gücünüze kalmış. Hani filmlerde sevgililerin birlikte baş başa piknik yapmak için gittikleri yerlerde kullandıkları piknik sepeti var ya işte o sepet bu sepet  Dolayısı ile sizde sevgiliyle doğada baş başa bir piknik yapmayı düşünüyorsanız her şey usulüne uygun( filmlerdeki gibi) olsun istiyorsanız piknik sepetinin böyle görünmesinden başka şansınız yok. Aksi halde o ambiyansa ulaşamazsınız. Yani bizim o dedelerden kalma piknik sepetleri ile romantizm olmuyor maalesef:)  Tabi sevgiliyle yapılacak romantik bir piknik için siz elinizde bu harika sepet sevgilinizde ise yumurta sepeti biçiminde bir sepet olmasın diye yapmışken iki tane yapın ve kendisine hediye edin ki piknik bütünlüğünü sağlamış olun:) Ha bu arada filmlerde sevgiliyle pikniğe gidilirken kullanılan ulaşım aracıda aşağıda inceleyebilirisiniz. 
piknik sepeti nasıl süslenir

Yorum Gönder

 
Top