z Rulo Kağıtlardan Yapılabilecek 10 El Emeği Hediye | En iyi Hediye Fikirleri

Artan nüfus ve buna bağlı olarak tüketimin artması ile birlikte geri dönüşüm oldukça önemli bir konu haline gelmektedir! Geri dönüştürülebilen maddeleri çöpe atmamak, aile bütçenize de katkıda bulunmakta! Bu sebeple sizlere geri dönüştürülebilir malzemelerden biri olan tuvalet kâğıdı rulosunu değerlendirmenin 10 yolundan bahsedeceğiz! Evde kendiniz kolaylıkla yapabileceğiniz küçük DIY projeleri, sizlere harika bir yaz hobisi olacak! Tuvalet kâğıdı rulosundan ortaya çıkan ürünleri gördüğünüzde sizler de kendinize inanamayacaksınız! Hemen hemen her alan ile ilgili bir el emeği hediye projemiz var! Birkaç malzeme ile birleştirerek çok güzel sonuçlar alacağınıza eminiz! Bir fener, kuş kafesi veya bir çerçeve! Bu saydıklarımızın hepsini tuvalet kâğıdı rulosu ile yapmanız mümkün! Sizleri daha fazla sabırsızlandırmadan tuvalet kâğıdı rulosu ile ilgili DIY projelerimize sırayla göz atalım!


1. Fıstık Ezmeli Kuş Besleyicisi

Tuvalet kağıdı rulosundan yapılan ilk DIY projemiz sevimli hayvanlardan olan kuşlar için! Beslenmelerine yardımcı olmak amacı ile çok şirin kuş besleyicisi yapabilirsiniz! İhtiyacınız olan en temel malzeme ise tabii ki de tuvalet kağıdı! Tuvalet kağıdının etrafına kuş yemi, fıstık ezmesi ve bal gibi yiyecekler yapıştırarak herhangi bir ağacın dalına aşağıdaki resimdeki gibi asabilirsiniz! Her artan tuvalet kağıdınız için bu kuş besleyicisini tekrar tekrar yapabilirsiniz! Tuvalet kâğıdı rulosu, çöpe gitmek yerine çok güzel bir amaca hizmet edecek!

2. Tuvalet Kağıdı Rulosu Duvar Çerçevesi

Bir sonraki DIY projemiz, ev dekorasyonu ile ilgili! Anılarımızı saklayabileceğimiz güzel çerçeveleri, tuvalet kağıdı ruloları ile süslemek ister misiniz? Nasıl yapılacağı ise oldukça merak konusu! Öncelikle tuvalet kağıdı rulolarını çerçeve ile uygun bir renge boyamanız gerekmekte! Daha sonra küçük dilim şeklinde keserek yaprak veya çiçek şekli oluşturun! Sonrası tamamen yaratıcılığına kalmış! Çerçevenin veya tablonun etrafını süsleyerek duvarınıza yapıştırabilirsiniz. Ve sonuç harika! Gerçekten harika bir geri dönüşüm oldu! Artık ev dekorasyonu için ufak ayrıntılarınızı kendiniz oluşturabilirsiniz! Yeni ev hediyesi olarak da sevdiklerinize armağan edebilmeniz için harika bir fikir! 


3. Sevimli Kuş Evi

Tuvalet kağıdı rulolarından bir kuş evi tasarlamak sizler için hayal olmasın! Sevimli kuşlar için, rengarenk harika bir kuş evi yapabilirsiniz! Tek yapmanız gereken tuvalet kağıdı rulolarını biriktirmek ve onları rengarenk boyamak! Bir ipe bağlayarak dallara asacağınız bu güzel kuş evi, kuşları oldukça memnun edecek! Tuvalet kağıdı rulolarını çöpe atmak yerine böyle güzel bir amaca hizmet etmesini sağlayabilirsiniz! Üstelik oldukça kısa bir sürede! Çok eğlenceli bir yaz projesi olan kuş evi, sizler için güzel bir hobi olacak! Hatta belki bunu alışkanlık hale getirip sürekli yapabilirsiniz!


4. Tuvalet Kağıdı Rulosundan Doğum Günü Tacı

Doğum günleri, herkesin çılgınca eğlendiği harika günlerden bir tanesi! Eğer yakın zamanda bir doğum günü partisi planlıyorsanız, doğum günü taçlarınızı kendiniz yapın! Nasıl mı? Tabii ki de tuvalet kağıdı rulolarından! Doğum günü partinizdeki kişi sayısı kadar tuvalet kağıdı rulosu biriktirmeniz gerekiyor! Daha sonra bu ruloları aşağıdaki görünen resimdeki gibi kesin ve dilediğiniz gibi süsleyin! İşte bu kadar basit! Doğum günü partinize farklılık katacak olan bu taçlar, herkes tarafından çok beğenileceği kesin! Tuvalet kağıdı rulosu doğum günü taçları doğum gününüzü partiyi çok daha eğlenceli hale getirecek. Doğum gününde kendinizden söz ettirmek istiyorsanız, tuvalet kağıdı rulo şapkaları mutlaka yapmalısınız!

5. Tuvalet Kağıdı Rulosundan Peçete Yüzükleri

Yemek sofralarını zenginleştiren ve şıklaştıran en önemli nesnelerden biri de yüzüklü peçetelerdir! Eğer sofralarınıza farklılık katmak istiyorsanız kendi peçete yüzüklerinizi kendiniz yapabilirsiniz! Hem de tuvalet kağıdı rulosundan! Tuvalet kağıdı rulolarını çöpe atmak yerine, çok şık bir peçete yüzüğüne dönüştürebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit! Tuvalet kağıdı rulosunu dilim şeklinde kesin ve daha sonra ister boyayın ister renkli kağıt ile kaplayın! Dilediğiniz desen ve renkleri kullanabilirsiniz! Tabaklarınız ile uyumlu olması daha bir hoş olur tabii! İşte bu kadar! Peçete yüzüklerinizi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz! Tuvalet kağıdı rulosundan yapılma peçete yüzükleriniz, misafirleriniz tarafından epey bir konuşulacak!

6. Ağaç Dalı Şekilli Duvar Tablosu

Dışarıdan hazır satın almak yerine duvar tablonuzu kendiniz yapmak istemez misiniz? Üstelik dışarıdan alacağınız fiyattan çok daha az maliyetle! Ağaç dalı şekilli duvar tablosu, tuvalet kağıtlarından yapılabilecek harika bir DIY projesi! İhtiyacınız olan malzemeler ise oldukça kısıtlı! Düz beyaz renkli ahşap pano, boya, ağaç dalları ve tuvalet kağıdı ruloları! Düz ahşap pano üzerine dilim dilim kestiğiniz tuvalet kağıdı rulolarını ağaç dalına yaprak olacak şekilde yerleştirin ve içlerini yeşil, sarı veya kahverengiye boyayın! İşte bu kadar basit! Yaptığınız işlemler sonucunda oldukça orijinal bir duvar tablosuna sahip olacaksınız! El emeğiniz ile oluşan bu tablo, diğer tüm tablolardan oldukça değerli! Gören herkesin beğeneceği ve dikkatleri üzerine çekeceği ağaç dalı şekilli duvar tablosu, herkes tarafından çok konuşulacak! İsterseniz sevdiklerinize de hoş bir sürpriz yaparak böyle bir duvar tablosu hediye edebilirsiniz!

7. Muhteşem Mum Süsleri

Mumlar, ev dekorasyon parçalarının olmazsa olmazlarından bir tanesi! Peki, mum süslerinizi kendiniz tasarlayabileceksiniz desek, ne düşünürdünüz? Sizlere biraz uçuk bir fikir gibi görünse de aslında oldukça kolay! Muhteşem mum süsleri, yapmaktan oldukça zevk alacağınız bir DIY projesi olacak! Üstelik bu mum süslerini tuvalet kağıdı rulolarından yapacaksınız! Nasıl mı? Tuvalet kağıdı rulolarının üst kısmına biraz mum eritin ve hoş bir görüntüye sahip olmasını sağlayın. Ayrıca dış kısmını simli boyalar ile boyayın! Daha sonra içerisine mum yerleştirin ve yakın! İşte bu kadar basit! Evinizi ışıldatacak harika bir mum süsüne sahipsiniz! Dilerseniz sevdikleriniz için yılbaşı hediyesi olarak da mum süsleri hazırlayabilirsiniz! Oldukça kısa bir sürede sevdiklerinizi mutlu etmek işte bu kadar kolay!

8. Tuvalet Kağıdı Rulo Feneri

Daha önce söz ettiğimiz gibi çok kolay bir geri dönüşüm projesi daha sizlerle! İhtiyacınız olan malzemeler ise 5 adet tuvalet kağıdı rulosu, tutkal ve LED ışıklar! İşte bu kadar basit! Yapılışı ise çok eğlenceli! İlk olarak tuvalet kağıdı rulolarının içerisine LED ışıkları yerleştirin. Daha sonra ruloların her iki ucundan içeri doğru kıvırın ve kapalı bir kutu olmasını sağlayın! Daha sonra üzerinden birkaç adet delik delin! İçindeki ışıkların yansıması için bu adım oldukça önemli! Son olarak dış kısmını dilediğiniz şekilde süsleyin ve tutkal ile dilediğiniz yere yapıştırın! Tuvalet kağıdı rulo feneri, artık kullanıma hazır! İster kendinize isterseniz de sevdiklerinize bu fenerlerden yapabilirsiniz! El emeğiniz ile yapılan bu fenerler, sevdikleriniz için harika bir hediye olacak! Kendi el yapımı hediyeniz kadar başka hiçbir hediye güzel olamaz!

9. Rulo Kablo Organizatörü 

Gereğinden uzun kablolar her zaman can sıkıcı olmaktadır! Toplanması ve düzenlenmesi zor kablolar için harika bir DIY projesi ile karşınızdayız! Tuvalet kağıdı rulosundan kablo organizatörü yapmak hem çok kolay hem de çok ucuz! Bir adet kablo organizatörü yapmak için iki adet tuvalet kağıdı rulosuna ve renkli şerit bantlara ihtiyacınız olacak! Gördüğünüz gibi oldukça masrafsız! İki adet tuvalet kağıdı rulosunu renkli şerit bantlar ile birleştirin ve ayrılmamasını sağlayın! Dış tarafını ister bantlarla süsleyin isterseniz boyayın! Ve artık kablo organizatörünüz hazır! Artık uzun kablolarınızı saklama derdiniz olmayacak! Ayrıca düzenli duracağı için kabloları açmak da bir o kadar kolay olacak! 

10. Tuvalet Kağıdı Rulosundan Minyatür Fenerler

Ve geldik listemizin son DIY projesine! Aşağıdaki resimde gördüğünüz bu küçük fenerler yaklaşık 5 cm boyunda olup tuvalet kağıdı rulosundan yapılmıştır! Evet, yanlış duymadınız! Tuvalet kağıdı rulosunu değerlendirmeniz için harika bir proje! Evlerinizi veya bahçenizi aydınlatacak bu harika fenerler sizin el emeğiniz ile oluşacak! Yapılışı ise oldukça basit! Tuvalet kağıdı rulolarını eşit aralıklar ile orta kısmı dik olarak kesikler atın! Daha sonra onların sabit ve açık kalmasını sağlayın ve iç tarafına ışığınızı yerleştirin! Dış tarafını ise istediğiniz renge boyayabilirsiniz! Son olarak bir ipe her birini asarak fenerlerinizi kullanmaya başlayabilirsiniz! İşte bu kadar basit! İster tek başına isterseniz de düz sıra halinde çoklu olarak asabilirsiniz! Gören herkesin dikkatini çekecek olan bu fenerleri, “ben yaptım” diye gururla tüm sevdiklerinize anlatabilirsiniz!

Gördüğünüz gibi tuvalet kağıdı rulolarını değerlendirmenin pek çok yolu var! Peki, siz hangisini seçeceksiniz? 
sevgiliye web sitesi

Yorum Gönder

 
Top