z Okul Çocuklarına Kolay El Yapımı Hediyeler | En iyi Hediye Fikirleri

hediyelik el yapımı kırtasiye malzemeleri
Okula başlama hediyeleri, yakınınızın çocukları ya da kendi çocuklarınız için okuldaki ilk günlerinde verebileceğiniz hediyelerden oluşuyor. Bu hediyeler onları mutlu edecek ve okula başlama aşamasında onlar için motive edilici bir etken olacaktır. Okula başlama hediyeleri hazır ve pahalı olanların aksine el yapımı olarak da hazırlanabilir. Bu kapsamda birçok hediye seçeneklerini hayata geçirmek mümkün. El yapımı hediyeler, diğer hediyelere göre el emeği içerdiği için daha anlamlı da olacaktır. Ayrıca farklı hediye fikirlerinden hoşlanıyorsanız yine el yapımı okula başlama hediyelerini tercih edebilirsiniz. İsterseniz bu hediyeleri kullanmadığınız herhangi bir eşyanızla geri dönüşüm yapılarak da hazırlayabilirsiniz. Böylece hem elinizdeki malzemeleri değerlendirmiş hem de sevdiklerinize güzel okula başlama hediyeleri sunmuş olursunuz. Sizde el yapımı okula başlama hediyesi hazırlamak isterseniz yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Kot Kumaştan Defter Kabı

hediyelik el yapımı kırtasiye malzemeleri
Bir geri dönüşüm hediye fikri olan kot kumaştan kitap kabı oldukça işlevli bir hediye. Ayrıca kullanacağınız kumaşı da kullanmadığınız bir kot pantolondan temin edebilirsiniz. Böylece hem okula başlayan yakınınızı sevindirmiş olursunuz hem de geri dönüşüm sağlamış olursunuz. Defter kabının hazırlanması işlemi basit aşamalardan oluşuyor. Bunun için öncelikle pantolonun kullanmak istediğiniz yerinden, defterin arka ve ön kapağını kaplayacak şekilde bir parça kesin. 
hediyelik el yapımı kırtasiye malzemeleri
Bu parçayı içe doğru kıvıracağınız için pay bırakmayı da unutmayın. Sonrasında bu paylardan kumaşı içe doğru kıvırarak yapıştırıcı yardımıyla deftere sabitleyin. 
ilkokula başlayan çocuğa hediye
Daha sonra istediğiniz süslemeyi yine yapıştırıcı ile defterin ön kapağına ekleyebilirsiniz. Böylece defter kabınız sahibine verilmek üzere hazır olacaktır.

Fermuardan Kalem Kutusu

öğrenciye el emeği hediye seçenekleri
Sıradaki hediye fikrimiz okula başlayan çocukların oldukça işine yarayacak bir kalem kutusu. Bu kalem kutusu benzerlerinden farklı olarak tümüyle fermuarlar birleştirilerek hazırlanıyor. Sadece yedi fermuarla ortaya çıkarabileceğiniz bu kalemlik oldukça şıkta bir görünüme sahip. 
öğrenciye el emeği hediye seçenekleri
Kolaylıkla fermuarları birleştirerek bu kalemliği oluşturabilir ve okula başlama hediyesi olarak istediğiniz bir yakınınıza verebilirsiniz. Kullanım açısından oldukça kullanışlı olan bu kalemliği fermuar kenarlarından dikerek birleştirin. 
öğrenciye el emeği hediye seçenekleri
En son fermuarların baş ve alt kısımlarını da muntazam bir şekilde dikince fermuardan kalem kutusu hazır olacaktır. Kullanım aşamasında ise herhangi bir fermuarı açarak kalemleri içerisine yerleştirebilirsiniz.
öğrenciye el emeği hediye seçenekleri

El Yapımı Polar Atkı

okula başlama hediyeleri
Sıradaki okula başlama hediyemiz çocukların soğuk kış günlerinde oldukça işine yarayacak olan bir polar atkı. Bu polar atkı diğer atkıların aksine sıcak tutmanın yanı sıra rengarenk bir görünüme de sahip. Çeşitli renklerdeki polar kumaşlarla hazırlanan bu atkıyı kısa sürede hazırlayıp okula başlayan yakınınıza vermeniz mümkün. Bu hediyeyi hazırlama aşamasında sadece dikdörtgen keserek hazırladığınız renkli kumaşları birbirinin içinden muntazam bir şekilde geçirmeniz yeterli olacak. Bu işlemi yaparken aynı renkteki polar kumaşların birbiri ardına gelmemesine dikkat edin. Sonrasında yine polar kumaşla hazırladığınız fiyonkları atkının uç kısmına tutturabilirsiniz. Böylelikle hediyeniz sahibine verilmek üzere son halini alacaktır.

Boya Kalemi Kabı

öğrenciye el emeği hediye seçenekleri
Boya kalemi kabı çocukların okulda sık sık kullanabilecekleri bir okul eşyası. Resim dersinde kullandıkları rengarenk kalemleri muhafaza edebilecekleri bu kap, okula başlama hediyesi olarak ta güzel bir tercih olabilir. Bu hediye ile kalemler her an derli toplu bir şekilde taşınabilir ve muhafaza edilebilir. Bu hediyeyi hazırlamaksa oldukça basit. Öncelikle desenli ve rengarenk bir kumaş edinin. Bununla beraber birde kalın bağlama ipi hazırlamalısınız. Daha sonra dikdörtgen şekilde iki adet keseceğiniz kumaşı birbirine dikerek tutturun. Sonrasında ağız kısmını bir cm kalınlığında katlayıp dikin. Böylece bağlama ipini geçireceğimiz kısım ortaya çıkacaktır. Bu kısımdan bağlama ipini geçirip uçlarına düğüm atın. Böylece boya kalemi kabı son halini alacaktır.

Kumaş Sırt Çantası

öğrenciye el emeği hediye seçenekleri
Okula başlama hediye fikirlerimizden biride kumaştan sırt çantası. Bu çanta okula başlayan çocuklar için hem hazırlanışı hem de oldukça işlevli bir çanta olacaktır. Çocuklar için büyük kolaylık sağlayacak bu çanta her yere onlarla gidecek bir eşya olacaktır. Kumaş sırt çantası için basit hazırlama aşamalarını takip etmeniz yeterli olacaktır. Öncelikle istediğiniz herhangi bir desenli kumaşı seçin. Bu kumaşı istediğiniz çanta büyüklüğüne göre ikiye katlayarak dikdörtgen şekilde kesmelisiniz. Kestiğiniz kumaşın kenarlarını dikin. Sonrasında ağız kısmına büzgü ya da kapaklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Çantaya tercihinize göre uygun şekli vermeniz yeterli olacaktır. En son aşamada ise çantayı sırta asmak için gerekli olan asma iplerini uygun uzunlukta kesin. Daha sonra alt ve üst kısımlardan çantaya monte edin. Böylelikle okula başlama hediyeniz kullanıma hazır hale gelecektir.

Tavşanlı Kitap Ayracı

öğrenciye el emeği hediye seçenekleri
Kitap ayracı, okulda çocuklara kitaplarında kaldıkları yerleri hatırlamaları için yardımcı olacak bir hediye seçeneği. Bunun için çeşitli şekiller kullanılabilir. Ancak bizim sizin için seçtiğimiz şekil bir tavşan figürü. Bu figürü tıpkı bir origami gibi hazırlayıp kolayca ortaya çıkarabilirsiniz. 
öğrenciye el emeği hediye seçenekleri
Bunun için öncelikle renkli elişi kâğıtları ve yapıştırıcı edinin. Sonrasında hazırlama aşamasına geçebilirsiniz. İlk önce dikdörtgen şekilde bir elişi kâğıdı kesin. Daha sonra bunun bir kenarını birbiriyle karşılıklı şekilde katlayın. 
el yapımı kitap ayracı
Sonra öne doğru da katlayarak kare şekilde bir kâğıt elde edin. Bu kağıdın katladığınız kısmında bir bölme oluşması ve buraya kitap sayfalarının girebilmesi gerekiyor. 
kolay yapılabilen okul malzemeleri
Bu kâğıt aynı zamanda farenin başını da ortaya çıkarmış olacaktır. Sonrasında arta kalan kâğıtlardan diş göz ve burun kısımlarını da kesip farenin kalan kısımlarını da tamamlayabilirsiniz. Bu kısımları yapıştırıcı yardımıyla iyice yapıştırdığınız zaman fareli kitap ayracı hazır olacaktır. Böylece bu sevimli hediyeyi sahibine verebilirsiniz.

İsimli Anahtarlık

çocuklara el emeği okul hediyeleri
Eğer sizde okula başlayan bir çocuk için özel bir hediye hazırlamak istiyorsanız sıradaki hediyemiz tamda size göre olabilir. Zira bu hediye, üzerinde hediyeyi vereceğiniz kişinin ismini taşıyan bir anahtarlık. İsimli anahtarlığı istediğiniz kişinin adına uygun olarak kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle renkli boncuklar, harfli boncuklar, renkli kurdele ve anahtar halkası temin etmeniz gerekiyor. Sonrasında anahtarlığı hazırlamaya başlayabilirsiniz. İlk önce boncukları ve aralarına harfli boncukları dizmeye başlayın. 
kolay yapılabilen okul malzemeleri
Bunun için bir ip kullanmanız yeterli olacaktır. Sonrasında anahtarlığın ucu için hazırladığınız kurdeleyi uygun boyda kesin ve bağlayın. Daha sonra anahtarlık halkasını baş kısmına tutturun ve anahtarlığa son halini verin. Böylece kişiye özel hazırladığınız isimli anahtarlık okula başlama hediyesi olarak son halini alacaktır. 

Kalem Şeklinde Hediye Paketi

okula başlama hediyesi el emeği
Kalem şeklinde hediye paketi okula başlama hediyesi için hazırlayabileceğiniz ve içini çeşitli hediyelerle doldurabileceğiniz güzel bir seçenek. Bu hediye paketi farklı bir görsel arayanların tercih edebileceği bir alternatif. Bu hediye paketi için sert duracak bir kâğıda ihtiyacınız olacak. İsterseniz ince yapıda bir kartonda kullanabilirsiniz. Bu kağıdı resimdeki kalem şeklini alacak şekilde kesin. Birleşme yerlerini yapıştırdıktan sonra kalem görünümü verecek şekilde boyama ile rötuşlar yapabilirsiniz. Daha sonra kalem şeklindeki paketin içini doldurmak için hazırladığınız hediyeleri içerisine koyun. Bu hediyeler şekerleme türü şeyler olabilirken hediyeyi vereceğiniz kişinin zevkine uygun hediyelerde seçebilirsiniz. Ayrıca hediyenizin üzerine özel yazılarda eklemeniz mümkün. Bu işlemi de tamamladıktan sonra hediyelerinizi paketin içine yerleştirebilir okula başlayan yakınınıza verebilirsiniz. 

Yorum Gönder

  1. Erkek çocuğu için el yapımı hediye önerisi yapar mısınız��

    YanıtlaSil

 
Top