z El Yapımı Gözlük Kılıfı | En iyi Hediye Fikirleri

keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Hızla yaklaşan yılbaşı ile sevdiklerinize daha önce eşi benzeri olmayan bir hediye vermek isteyebilirsiniz. Anneye yılbaşı hediyesi olarak sizlere sunduğumuz bu güzel hediye fikri ile yılbaşına sayılı günler kala aradığınız hediyeyi kendi elleriniz ile yapabilirsiniz. Manevi değeri oldukça yüksek olan el yapımı hediyeler ile sevdiklerinizi mutlu edebilir ve gönüllerini fethedebilirsiniz. Annelerinizin severek kullanacağı bu gözlük kılıfı ile onlara harika bir yılbaşı hediyesi verebilirsiniz. Üstelik yapımı oldukça kolay olan bu hediyenin tüm malzemelerini kırtasiyelerden bulabilirsiniz. Ayrıca oldukça uygun bir fiyat üzerinden bu hediyenin malzemelerini satın alabilirsiniz. 

Gerekli Malzemeler


• 3-4 adet farklı renklerde keçe
• Kurşun kalem
• Cırt cırtlı bant
• Makas
• Yapıştırıcı (eğer yapıştırıcı ile uğraşmak istemiyorsanız silikon tabancası kullanabilirsiniz)
• Dikiş iğnesi
• Keçeniz ile uyumlu renkte bir adet iplik
• Süslemek için çeşitli aksesuarlar

1. Adım: Keçelerin Gözlük Boyutuna Göre Ayarlanması

keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Oldukça şık ve sevimli bir görünüme sahip olan bu gözlük kılıfını yapmanız 15 ile 20 dakika arasında bir zamanınızı alacaktır. Yılbaşına özel El Yapımı Hediyeler içerisinde yer alan bu hediye fikrini yapmak için ilk adımımız gözlük boyutuna uygun bir şekilde keçelerin kesilmesi olacaktır. Kullandığınız gözlüğü keçenin üzerine koyarak etrafından 2,5 cm. boşluk bırakıp kesmeniz gerekmektedir. Bunun için kurşun kalemden yardım alabilirsiniz. 
keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Gözlüğün etrafından kurşun kalem yardımı ile hatları belirleyip ilk keçenizi keseceğiniz ana hattı belirleyebilirsiniz. Ana hattı belirledikten sonra makas yardımı ile keçenizin üzerine kurşun kalemle çizdiğiniz şekli kesmelisiniz. 
keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Kestikten sonra gözlük kılıfınızın ilk bölümü hazırlanmış olacaktır. Çıkarttığınız şeklin etrafını makas ile düzelttikten sonra bir adet daha aynı boyutta keçe kesmeniz gerekecektir. Kesmiş olduğunuz parçayı keçenizin üzerine tekrar yerleştirin. 
keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Etrafından kurşun kalem ile geçin ve makas yardımı ile oluşturduğunuz şekli kesin. Bu sayede elinizde iki adet aynı boyutta keçe olacaktır. 

2. Adım: Keçelerden Kılıf Oluşturma

keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Aynı boyutta iki adet keçe elde ettikten sonra hediyemizin ikinci aşaması olan kılıf oluşturma bölümüne geçiyoruz. Annelere özel el yapımı hediye fikirleri içerisinde yer alan bu hediye modelini dilediğiniz renk keçe ile yapabileceğinizi unutmayın. Annelerinizin sevdiği renkte bir keçe tercih edebilir ve onların zevkine uygun bir gözlük kılıfı modeli hazırlayabilirsiniz. 
keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Keçelerimizi kestikten sonra sıra kılıf oluşturmaya geldi. Bunun için dikiş iğnesine, ipliğe ve bir adet kurşun kaleme ihtiyacımız olacaktır. Dikiş yapmadan önce, keçelerimizin arasında gözlüğümüzü tekrar yerleştirmemiz gerekiyor. Kılıfın kapanacağı noktayı belirleyerek bu noktayı kurşun kalem ile çiziyoruz. Çizdiğimiz keçeyi ters çevirerek dikiyoruz. Bu sayede kılıfın kapak noktası belirgin bir nokta olarak orada kalacaktır. Ardından keçemizin rengine uygun bir adet iplik ile etrafından dikim işlemini gerçekleştirmeye başlıyoruz. Keçemizin tüm görünen bölümlerini dikiş iğnesi yardımı ile dikiyoruz. Dikim işlemi bittikten sonra kılıfımız hazır olacaktır!

3. Adım: Kılıfın Kapak Kısmını Oluşturma

keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Dikim işlemini tamamladığımız kılıfımızın son aşamalarından birisi kapak kısmını oluşturmak olacaktır. El yapımı hediye fikirleri içerisinde yer alan bu model hediyeler annelerin oldukça hoşuna gidecektir. Bu hediye modelini bir tek gözlük kılıfı için değil aynı zamanda cüzdan olarak veya anahtar kılıfı olarak da hazırlayabilirsiniz. Hayal gücünüze kendinizi bırakarak bu şekilde dilediğiniz model kılıfı hazırlayabilirsiniz.
keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Kılıfımızın dikim işlemi tamamlandıktan sonra kapak kısmını oluşturmak için makastan, cırt cırtlı banttan ve yapıştırıcıdan yardım alacağız. Öncelikle en üstte yer alan keçemizin kapak kısmına denk gelen bölümünü makas yardımı ile kesiyoruz. Bu sayede kılıfımızın tek bir kapak bölümü olacaktır. Ardından cırt cırtlı bandımızdan iki adet küçük kare kesiyoruz. Bu bantlar kılıfımızın kapanmasını sağlayacaktır. Ardından kılıfımızın kapağını kapatıp, cırt cırtlı bandımızı yapıştıracağımız bölümü belirliyoruz. Belirledikten sonra aynı nokta üzerine hem kılıfın kapağına hem de kılıfın yüzeyine denk gelecek şekilde cırt cırtlı bantlarımızı, yapıştırıcı yardımı ile yapıştırıyoruz. Bu sayede kılıfımızın son aşaması olan süsleme bölümüne geçebiliriz.

4. Adım: Kılıfın Süslenmesi

keçe kumaştan gözlük kılıfı yapmak
Oluşturmuş olduğumuz el yapımı gözlük kılıfı hediyemizin son aşaması süsleme olacaktır. Süsleme aşamasında seçeceğiniz aksesuarlar tamamen sizlerin zevkine göre olmalıdır. Dilerseniz farklı keçe renklerini tercih ederek bu keçelerden kalpler oluşturabilir ve keçenizin üstüne yapıştırabilirsiniz. Dilerseniz de kırtasiyelerde yer alan simli ve yapışkanlı süs aksesuarlarını satın alarak kılıfınızın üzerine süsleme yapabilirsiniz. Gözlük kılıfının süslenmesi tamamen sizlerin hayal gücüne kalacaktır. Bizler gözlük kılıfının üzerine farklı renklerdeki keçelerden şekiller yaparak sizlere bir örnek sunduk. Anneleriniz için yapacağınız bu yılbaşı hediyesinde dilerseniz gözlük kılıfınızın şeklini yılbaşı ağacı şeklinde veya yıldız şeklinde de yapabilirsiniz. Süsleme olarak keçelerden tatlı bir ayıcık ve kalp oluşturarak kılıfınızın üzerine yapıştırabilirsiniz. Ayıcık oluşturmak için farklı renkte olan bir keçenin etrafına ayı şekli çizmeniz ve bu şekli keserek üzerine göz, karın bölgesi yapmanız yeterli olacaktır. Siyah bir boyama kalemi ile ayıcığınızın yüz hatlarını belirleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz şekilleri yapıştırıcı yardımı ile kılıfınızın üzerine yapıştırdıktan sonra hediyeniz tamamlanmış olacaktır. Kolay gelsin!

Yorum Gönder

 
Top