z En Kolay Şekilde Parfüm Nasıl Yapılır | En iyi Hediye Fikirleri

kadın parfümü nasıl yapılır
Neredeyse her evde deodorant ve parfüm kullanılmaktadır. Birçok kişi markası ve adı sanı belli olmayan parfümleri kullanmaktadır. Ne kadar kaliteli markalar kullanılsa bile kalıcılığı arttırmak ve parfümü daha iyi bir kokuya ulaştırmak için kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Bu maddeler birçok kişinin cildini tahriş edip nefes darlığına bile neden olabilmektedir. Bu nedenle bazı kişiler evde parfüm yapımı konusunda araştırma yapıp kendi emekleri ve doğal malzemeler ile parfümlerini yapmak istemektedirler. Bunun için bazı teknikler öğrenmek gerekiyor. Karışımlar için şişelere ve bazı malzemelere de ihtiyacınız olacaktır. Sizlere kolay şekilde parfüm yapımı konusunda detaylı bilgi vereceğiz. 

Gül Suyu Katkılı Doğal parfüm Yapımı

el emeği parfüm
Evde kendi parfümünü yapmak isteyen bayanlar, ‘’Kadın parfümü nasıl yapılır?’’ tarzında arayışlara girmekte ve tarifler bulmaktadırlar. Sizlere kadınların kullanabileceği birçok deodorant parfüm tarifini açıklayacağız. Hazırlanışları oldukça basittir. Ayıca gerekli malzemeleri de kolay bir şekilde elde edebilirsiniz. Geçelim ilk parfüm tarifimize…

Gerekli malzemeler;

• 2 fincan gül suyu
• 1 tatlı kaşığını aşmayacak şekilde yasemin yağı
• 1 şişe maden suyu (markası fark etmez kesinlikle sade olmalı)
• Bir çay kaşığı karbonat
• Parfüm şişesi

Parfümler, el yapımı hediye fikirleri içerisinde de oldukça popüler olan DIY projeleridir. Yukarıda yazmış olduğumuz malzemeleri bir kaba sırası ile ilave ederek karıştıralım. Bu malzemeler arasında yer alan karbonat terleme ve ter kokusunun önüne geçmektedir. Yani deodorant olarak kullanma imkânınızda vardır. Karışımın iyice karışması ve tam kıvamını alması için bir süre boyunca düzenli olarak karıştırın. Yasemin yağı yerine kullanabileceğiniz farklı malzemelerde vardır. Bildiğiniz ve sevdiğiniz farklı yağlar varsa ilave edebilir ve ya lavanta yağı, gül yağı ekleyebilirsiniz. Sprey tarzında deodorant ve ya parfüm şişesine bu karışımı ekleyerek kullanabilirsiniz. ‘’Kadın parfümü nasıl yapılabilir?’’ tarzında sorularınız için ilk örneğimiz yukarıdaki gibidir. Farklı hoş kokular yaratmak için bildiğiniz ekstra malzemelerden katabilirsiniz. Nişasta, ceviz yağı ve ya lavanta yağı gibi malzemeler kullanılabilir. 


Papatya ve Nanenin Muhteşem Karışımı İle Evde Doğal Parfüm 

evde parfüm nasıl yapılır
Evde parfüm yapmanın birçok yolu vardır. Birçok doğal malzeme ve yağlar ile muhteşem karışımlar yaparak evinizde sağlıklı ve düzgün bir şekilde parfüm yapabilirsiniz. Ayrıca bunu herkes yapabilir. Oldukça eğlenceli ve kolay hazırlanmaktadır. Kolay şekilde parfüm yapımı için sizlere bu rehberi hazırladık. Sıradaki parfümümüz için oldukça iyi malzemeler ve kokular seçtik. 

Gerekli malzemeler;

• Çay bardağının yarısı kadar gül yaprağı
• 1 yemek kaşığı kadar portakal rendesi
• 2 taneyi geçmeyecek şekilde karanfil
• Çay bardağının yarısından biraz daha az bir şekilde etil alkol
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Son olarak bir yemek kaşığı kadar badem yağı

Yarım çay bardağı kadar aldığınız gülleri 7 gün süre ile etil alkolün içerisinde bekletin. Bu işlemden sonra bir bardak su kaynatın. Su kaynadıktan sonra içerisine portakal rendesi, karanfili ve kuru naneyi atarak 12 saat bekletmeniz gerekmektedir. Bu süreden sonra suyu süzerek ayırın. 1 hafta boyunca bekletmiş olduğunuz gülü bu süzdüğünüz suya ilave edin. Böylelikle parfümünüz hazırlanmıştır. Gönül rahatlığı ile parfüm şişenize doldurup kullanabilirsiniz. Ayrıca bildiğiniz farklı türlerde yağ ve malzemeler var ise bunları da karışımınıza ekleyerek farklı ve hoş kokular elde edebilirsiniz. Yanı sıra kendi ellerinizle hazırladığınız güzel kokuları, sevgiliye hediye olarak da sunabilirsiniz. 

Lavantanın Eşsiz Kokusu ile Evde Hazırlayabileceğiniz Parfüm

parfüm nasıl yapılır
Bayanlar doğal ve kendi elleriyle parfüm yapmak istediklerinde, ‘’Kadın parfümü nasıl hazırlanır?’’ gibi kelimeler ile aramalar yapmakta ve bilgilenmektedir. Sizlere bu şekilde nasıl parfüm yapacağınızı açıklayacağız. Evde kendiniz kolay bir şekilde bu parfümü hazırlayıp kullanabilirsiniz. 

Gerekli malzemeler;

• Listemizin en başında 50ml etil alkol olmaktadır..
• 10 damla sandal ağacı yağı (daha fazlası ve azı olmaması gerekiyor)
• 3 damla gliserin (bu ölçüyü kesinlikle aşmayın)
• 5 damla bergamot yağı (bu oran sabittir fazlası ağır kokulara neden olabilir)
• Son olarak ise 3 damla kadar lavanta esansı.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz malzemelerin hepsini etik alkol içerisine katarak karıştırmalısınız. Karıştırma işlemini dikkatli ve nazik bir şekilde güzel kıvam ve koku oluşana kadar yapmalısınız. Bu karışımı tamamladıktan sonra bir parfüm şişesi içerisine dökerek bunu dolapta ve ya soğuk bir yerde 2 gün boyunca bekletmeniz gerekmektedir. Daha sonra evde parfüm yapımı tadını çıkartabilirsiniz. 

Çayların Güzel Kokusu İle Muhteşem Kokulu Deodorant Yapımı

el yapımı güzel koku
Deodorantta bir parfüm çeşidi olmaktadır. Daha çok koltuk altlarında ve terleyen kısımlarda kullanılan bir parfüm çeşidi olsa da odlukça güzel kokulara sahiptirler. Evde kadın parfümü yapmak isteyen bayanlar bu verdiğimiz tarif ile oldukça güzel kokulu deodorant parfümü yapabilir. Gelelim çayların karışımı ile hazırlanan o muhteşem tarife…

Gerekli malzemeler;

• 10 büyük yemek kaşığı kadar melisa çayı.
• 1 yemek kaşığını aşmayacak şekilde gül suyu.
• Karışım için bir miktar sıcak su.
• 4 damla kadar adaçayı yağı.
• 3 damla kadar limon yağı.
• 1 yemek kaşığını aşmayacak şekilde sade maden suyu.

Sadece melisa çayını demlemek için yeterli olacak kadar sıcak su ayarlayın. Burada melisa çayını demlerken diğer malzemeleri bir kapta karıştırarak güzel bir kıvam yakalayın. Melisa çayı demlendikten sonra soğumasını bekleyin. Hazırladığınız iki karışımı bir şişe içerisinde birleştirin. Ve kolay şekilde el yapımı parfüm bu kadar sürmektedir. Karışımı çok sıcak olmayan yerlerde biraz bekletin. Daha sonrasında doğal olan parfüm deodorantınızı gönül rahatlığı ile kullanabilişsiniz. 

Yorum Gönder

  1. Herkese merhaba, Geçen hafta çok sevdiğim bir yakınımdan parfüm yapım kiti hediye geldi. İlk defa parfüm yapım kiti diye birşey duydum. Yapmam gereken tek şeyin alkolle karıştırmam gerektiği söylendi. Bende 40 ml alkol içine 10 ml parfüm yapım kiti ekleyip çalkaladım. Kalıcılık olsun, notalar ve notalardaki geçişler olsun harika sonuç aldım. Şimdi şu marka - bu marka mevzuna girmeden sizlere sormak istediğim bir şey var. Böyle bir etkiyi verebilen parfüm kitinin içindeki bileşenler sentetik midir yoksa doğal bileşenlerle böyle sonuçlar alınabilir mi? Bahsettiğim gibi bir parfüm yapım kiti kullanan var mı? Yaptığım parfümü direk olarak cildime temastan kaçınıyorum, cilde bir zararı olur mu?

    YanıtlaSil

 
Top