z Bebek Hediye Sepeti Nasıl Hazırlanır | En iyi Hediye Fikirleri

evde bebek hediye sepeti hazırlama
Bebek duşları ya da bebeklerin doğum günleri genellikle pek çok hediyeni verildiği zamanlardır. Pek çok oyuncak, yeni bir battaniye ya da bazı giysiler verilen hediyelerden bazılarıdır. Ancak bu hediyeler zamanla herkes tarafından verildiği için oldukça sıradanlaşmıştır. Bu nedenle sürpriz ve farklı bir hediye seçmek oldukça gösterişli olacaktır. Güzel ve benzersiz bir hediye almak için neden muhteşem bir tasarıma sahip bebek hediye sepeti hazırlamıyorsunuz?
evde bebek hediye sepeti hazırlama

Sepetinizi Seçmek


1. Bir Renk Şeması Seçin: Bebek eğer kız ise çoğunlukla tercih edilen renklerden şaşmayın. Söz gelimi; pembe, mor ya da sarı kırmızı gibi uyum gösteren renkleri tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte her ne kadar erkek bebekler için daha sıklıkla tercih edilse de mavi renk oldukça güzel bir renk seçimi olabilir. Bebek eğer erkekse bu durumda beyaz, mavi, kırmızı ya da yeşil tonlarında renkleri tercih edebilirsiniz. Bu arada ailenin görüşünü de göz ardı etmemelisiniz.
evde bebek hediye sepeti hazırlama
2. Bir Sepet Teması Seçin: Sonrasında ise sepetinizin dış görünümünü farklı ve benzersiz kılacak motiflere sahip bir tema seçmelisiniz. 
bebek banyo şapkası
fiyat
Bu noktada hayvanlar, nokta desenler, şerit çizgiler, renk cümbüşleri ya da çiçekler tercih edebileceğiniz başlıca temalardır.
evde bebek hediye sepeti hazırlama
3. Bir Sepet Seç: Sepet seçiminde geleneklere uymanız sizler için daha kolay olacaktır. Bu noktada geleneksel olarak ahşap, pelüş, dokuma ya da kumaşlardan yapılmış sepetler tercih edebilirsiniz. Geleneksel bir görünüm arzu etmiyorsanız bu durumda geleneksel modellerin dışına da çıkabilirsiniz. Geleneksel sepetler için çoğu bebeğin tercih edebileceği yumuşak dokuya sahip ürünleri seçin. Tahta ve hasır benzeri sepetler için içerisinde kıymık gibi bebeğe zarar verebilecek unsurların olup olmadığını kontrol edin. Sepet boyasının ya da verniğinin pul pul dökülmediğinden emin olun.
evde bebek hediye sepeti hazırlama
4. Malzemelerini Topla: Sepetin içerisini doldurmayı düşündüğünüz hediyeleri toplayın. Bunun yanı sıra sepetin süslemesi için kullanmayı düşündüğünüz şerit veya etiket gibi süs malzemelerini de unutmayın. Tüm nesnelerin toksik olmadığından ve bebeğe zarar verebilecek herhangi bir şey barındırmadığından emin olun.

Sepeti Doldurma

evde bebek hediye sepeti hazırlama
1. Üssünüzü Oluşturun: Sepetin tabanını çok ince bir battaniye, güzel bir pelüş ya da ince bir kumaş ile örtün. Kenarlarını ise sepetin üst hizasına gelecek şekilde ayarlayın.
evde bebek hediye sepeti hazırlama
2. Annenin Doğum Sonrası Rahat Etmesi İçin Gereken Eşyaları Ekleyin: Bu noktada annenin doğum sonrası rahatını düşünerek hareket edin. Örneğin; lanolin, bez ped, göğüs pedleri ve kakao yağı yeni anne olmuş birisinin en iyi arkadaşlarıdır.
evde bebek hediye sepeti hazırlama
3. Çocuk Bezi Gibi Pratik Öğelere Yer Verin: Çocuk bezi ya da mendik hiç de güzel ve şirin gözükmemektedir, fakat hem gerekli hem de pahalıdır. Bu durumda şirin bir çocuk bezi kutusu çok takdir edilerek karşılanacaktır.
evde bebek hediye sepeti hazırlama
4. Sevimli Veya Özel Bir Nesne Eklemeye Çalışın: Unutulmamalıdır ki en iyi hediye sepetleri içerisinde özel birtakım hediyeler barındıran ve kendisini farklı kılan hediye sepetleridir. Bu noktada kendinize ait manevi değer taşıyan ya da paralel başka birtakım hediyeleri sepetinize ekleyin. Bu sayede sepetiniz hiç unutulmayacak bir anı haline dönüşecektir.
evde bebek hediye sepeti hazırlama
5. Gelenekleşmiş Öğelere Daha Az Yer Verin: Bebek sepeti içerisinde yer alan ve hemen hemen tüm insanların tercih ettiği ürünler olan gelenekselleşmiş ürünlere değil farklı ve sıra dışı ürünlere yer verin. Burası yaratıcılığınızı konuşturacağınız yer olacak.
evde bebek hediye sepeti hazırlama
6. Diğer Annelerden Yardım Al: Bir bebek sepetinin içerisini kolay ve hızlı bir şekilde doğru nesneler ile doldurmak her zaman mümkün olmayabilir. 
bebek yastığı
fiyat
Bu durumda diğer annelerden yardım alabilirsiniz. Diğer annelerin yeni doğum yaptıkları sırada aldıkları hediye sepetleri içerisinde onları en çok mutlu eden hediyelerin ne olduğunu araştırarak eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.
evde bebek hediye sepeti hazırlama
7. Bebek Kayıtlarını Kontrol Et: Bazı çiftler düğün kayıtlarına benzer doğum kayıtları tutacaktır. Bir bebek kaydı oluşturulursa şayet bu durumda sepetinize rehberlik etmek için onu kullanabilirsiniz. Onları dikkatlice işaretlediğinizden emin olun!

Sepetin Dekorasyonu

evde bebek hediye sepeti hazırlama
1. Şerit Ve Diğer Son Rötuşları Uygulayın: Güzel bir şerit ile sepetinizi sarın. Sonrasında ise kalan minik hediyelerinizi ve kullanıyorsanız tanıtıcı kısmına etiket ekleyin ve sepetinizin üstüne yapıştırın Bebeğin adını sepete yazmak için farklı kalem tercihlerini kullanabilirsiniz. Hediye kartlarınıza da dikkat etmeyi unutmayın!
evde bebek hediye sepeti hazırlama
2. Sepeti Sarın: İşinizi tamamladığınızda tüm sepeti şeffaf bir naylon ile sarın. Bunun için önceden boyutlandırılmış plastik ve şeffaf bir ambalaj torbası ya da bir selofan levha kullanılabilir.
evde bebek hediye sepeti hazırlama

3. Dış Kısmı Tekrar Dekore Edin: Sepetin dışına farklılık yaratmak ve göz alıcı bir görünüm kazandırmak için ambalaj çıkartmaları, fiyonklar veya balonlar yerleştirebilirsiniz.

Uyarılar


• Bebeğin adının doğru bir şekilde yazıldığından emin olun.
• Tüm malzemelerin toksik olmadığından ve bebeğin güvende olduğundan emin olun. 
• Etiketleri kontrol edin ve mümkünse güvenilir firmalardan satın alın.
• Hediye sepeti için kokulu ürünleri tercih etmekten kaçının. Çünkü bebeğin hassas cildi için zarar verici olabilir.
• Ebeveynler bir cinsiyet tayin ettiyse, hazırlığınızda bu cinsiyete göre renkler ve objeler belirleyin.

Bu Yazı: Wikihow.com sitesinden uyarlanmıştır.

Yorum Gönder

 
Top