z Anı Kutusu Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

sürpriz kutu
Anı kutusu evde nasıl hazırlanır? Kolay şekilde fotoğraflı anı kutusu nasıl yapabilirim? Son dönemlerin en romantik ve de en akıl almaz güzelliğindeki sürpriz kutusu, bu yazımızda bizim konumuzu oluşturuyor. Resimleri ile adım adım yapını anlatacağımız bu harika küçük hediye ile sevgilinize mesela acayip güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Fotoğrafların olmadığı bir yaşamın ne şekilde olabileceğinizi oturup kendi kendinize hiç düşündünüz mü? Sahiden de bir an gözlerinizi kapatın ve anılarımızı ifade eden fotoğrafların hiç olmadığını düşünün. O çocukluk yıllarınız, ailenizle birlikte geçirdiğiniz tatiller, doğum günleriniz veya düğününüz! Fotoğraflar olmadan, geçmişe yolculuk yapmak biraz zor olmuyor mu? Oluyor elbette. Yalnızca zihnimizde yıllar ilerledikçe zayıflayan anlık görüntüler kalıyor. Tabi seneler ilerledikçe de zihnimizde buğulanarak kalan anılarımız oluyor. Ne kadar berbat bir durum öyle değil mi? Bu perspektif ile hareket edecek olursak resimler yalnızca kâğıt üstüne basılmış bir görüntüden ibaret değil. Fotoğraf, geçmiş anılarımıza seyahat etmemizi yapmamızı sağlayan bir köprü gibidir. Güzel bir anın zihnimizde oluşması için bir kıvılcıma gereksinim duyarız ya? İşte o kıvılcım beynimizde çakan şey fotoğraftır. Bazı zamanlarda hiç gelecek için plan yapmadan çektiğimiz bir fotoğraf, çok yıllar sonra kusursuz bir hazineye de dönüşebiliyor. İşte yalnızca bu nedenle fırsat buldukça, ayrıca fırsatını kendiniz yaratarak güzel anlarınızı fotoğraflamayı unutmayın.
sürpriz kutu
Şimdi gel gelelim, bu yazımızın bel kemiğini oluşturan sürpriz anı kutusunun nasıl yapıldığını anlatmaya geçelim. Son dönemlerin trend hediyesi "fotoğraflı sürpriz anı kutusu" aşama aşama nasıl hazırlayabileceğinizi bu yazımızda sizlere anlatmaya çalışacağız. Bu sürpriz kutusu hakkında özetle bilgi verecek olursak; ahşap bir kutu içerisine akordeon şeklinde katlanarak yerleştirilen ve hediye edeceğiniz kişinin fotoğraflara bakmak istediğinde akordeonu çekerek fotoğraflarına baktığı mini bir kutudur diyebiliriz. Sandığı açan kişi, ilk etapta tek bir fotoğraf olduğunu düşünüyor. Fakat akordeon'un ipini çektikçe birçok fotoğrafın kutu içinden hiç bitmeyecekmiş gibi fışkırdığını görüyor. Dolayısıyla da bu harika sürprize bayılıyor. Özellikle de "sevgilisine sürpriz” yapmak isteyenlerin es geçmemesi gereken tarihi bir fırsat hediye diyebiliriz. Aşık olduğum kişiye ne gibi bir sürpriz yapabilirim? veya aşık olduğum kişiye hediye ne alabilirim sorusuna site site gezinip cevap bulamayanlar bu harika projjeyi hemen hayata geçirebilirler diyoruz. 

Anı Kutusu Hazırlanması İçin Gerekli Malzemler. 

  • Ahşap sandık.
  • Vernik.
  • Boya.
  • Kurdele. 
  • Resimler. 
  • Siyah karton. 

Anı Kutusu Yapmak İçin Gerekli Yardımcı Malzemler. 

  • Cetvel. 
  • Maket bıçağı.
  • Fırça.
  • Kalem. 
  • Kesme tahtası. 
  • Çift taraflı bant. 
  • Havya. 
sürpriz kutu
Gereken malzeme listemiz işte bu şekilde… Saydıklarımız içerisinde büyük bir olasılıkla en çok bulabilmekte zorluk yaşayacağınız malzeme, kutu olacaktır. Ahşap kutuyu da sıfırdan kendisi yapanları alkışlarla kutluyoruz. Fakat kendisi yapamayanlar ne yapacak? diye soranlara cevap olarak bulundukları kentlerde hobi marangozlardan rahatlıkla alabileceklerini söyleyebiliriz. Bu yöntemleri denemelerine karşın ahşap kutu tedariki yapamayanlar ise, ahşap kullanmak yerine mukavvadan da kutu hazırlayabilir. Demokrasilerde çareler tükenmez ne de olsa! Dolayısıyla anı kutusu için ahşap kutu yerine mukavva kullansanız da çok büyük problem olmaz. Esasen olayın mantığı ahşap da olsa, mukavva da olsa değişmiyor. Evet malzemelerin temin edildiğini varsayarak çalışmamızın bahsine devam edelim. 
sürpriz kutu
Ahşap kutunun daha havalı ve hatasız görünmesi için, ahşabın dışına parlatıcı vernik uygulayın. Bu biçimde ahşap kutunun uzun yıllar bozulmadan kalmasını, daha yumuşak bir his uyandırması sağlamış olursunuz. Bunun için öncelikli olarak kâğıt havlu ya da bez vasıtasıyla biraz vernik alıp kutunuzun dışına uygulayın. Kutunun her yanına elinizi kirletmemeye çaba göstererek uygulamaya başlayın. Kutunun dış bölümünü vernikleme işlemini bitirdikten sonra, kutunuzu kurumaya bırakın. Yaklaşık yarım saat içerisinde kuruma işlemi biter. Kutunuzun içini daha sonra istediğiniz renkte boyayabilirsiniz. Renk tercihi size kalmış. Boya işlemi bitince kuruması için yine ahşap kutuyu bir kenarda bekletin. 
sürpriz kutu
Sıra şimdi ahşap kutunun içine yerleştireceğiniz fotoğrafları düzenlemeye geldi. Ahşap kutunuzun ebatlarına göre içine yerleştireceğiniz siyah fon kartonunuzun enini ve boyunu önceden belirleyin . Mesela kutu ölçüleri: 10 cm x 10 cm genişliğinde ise o zaman sizlerin siyah kartonunuzun eni en çok 9 ya da 9 buçuk cm olmalı. Kaç adet fotoğraf uygulayacağınıza yönelik olarak siyah kartonun boyunu ona göre ayarlamanız ve kesmeniz gerekiyor. Karton boyu size kafi gelmediği durumda ise çift taraflı bantla boyunu uzatabilirsiniz. Kesmiş olduğunuz kartonu akordeon şeklinde hatasız bir biçimde katlaya katlaya ilerleyin. 
sürpriz kutu
Daha kusursuz bir katlama izi için ipucu: Siyah karton üstünde katlayacağınız noktaları cetvelle ölçerek çizin. Kartonu kenarları küt ve düz bir şekilde olmalıdır. Bunun için mesela bir masanın en uç noktasında çalışmayı deneyebilirsiniz. Öncesinde kurşun kalem ile çizilen ince çizgileriniz rehber çizgileriniz olsun. İşte bu çizgiler ile masanızın kenarının tam art arda geldiği noktadan önce kartonu eliniz ile hafifçe katlayın. Karton yüzeyindeki asıl katlama çizgisini ise bir cetvelle yapın. Masa kıyısında öncesinde hafif iz oluşturduğunuz kartonun üzerinden bu kez cetvelle masanın kenarına sıkıştırarak düzgün bir katlama izi oluşmasını sağlayın. Bu biçimde tüm katlama noktalarını ölçülerinize bağlı kalarak oluşturun. Ahşap kutunuzun içine sığacak kadar kartonunuzu akordeon şeklinde katlayın. 
sürpriz kutu
Şimdiki işlem adımlarınız önceki adımlara göre daha basit. Bilgisayarınızda telefonunuzda sevgilinizle bir arada ya da yalnızca sevgiliniz için olan resimleri seçiyorsunuz. Bunun için fotoğraflarınız içerisinde ufak bir tarama yapmanız gerekiyor. Projeniz için gereksinim duyacağınız sayıda fotoğraf seçtikten sonra, bu fotoğrafları projenizin gerektirdiği boyutlarda ölçümlendirerek çıktısını alın. Fotoğraf organize etme programlarından herhangi bir tanesi ile rahatlıkla resimlerinizi ölçeklendirebilir ve printer ile yazdırabilirsiniz. Burada gözden kaçırmamanız gereken en önemli nokta ise resimlerinizi yazdırırken yüksek kalitede yazdırmaya özen göstermeniz olacaktır. Esasen avuç içini geçmeyecek büyüklükte resimler basacağınız için (yani resimlerinizin boyu ufak olacağından) baskı kalitesi ne kadar güzel olursa, resimlerinizin görünürlüğü o kadar kaliteli ve net olmaktadır. 
sürpriz kutu
Yazdırdığınız fotoğrafları makasla kenarlarından kesin. Arkasından fotoğrafların arka tarafını fazla taşırmadan çift taraflı bant ile yapıştırın. Bu biçimde hazırladığınız fotoğraf kâğıtları, karton üstüne kenarlardan eşit oranda boşluklar bırakacak biçimde ilgili bir biçimde yapıştırın. Fotoğrafları yapıştırmadan önce, göz kararı doğru yapışacağından emin olun. Çift taraflı banttı hatalı yapıştırdığınızda çözmek için kağıda zarar verebilirsiniz. Bu proje için çift taraflı bant kullanmak, en basit yöntemlerden bir tanesi. Fakat siz istiyorsanız sticker yapıştırıcılar kullanarak da fotoğrafları siyah karton üstüne uygulayabilirsiniz. Tercih sizlerin. 
sürpriz kutu
Bu aşama da ise fotoğrafların akordeon kutu içinden çekmeye ya da tutmayan yarayan bölümünü yani askı noktasını birlikte yapacağız. Bu aşamada kırmızı renk bir kurdele işinizi görür diye düşünüyoruz. Bir şerit durumunda siyah kartonunuzu kestiniz akordeon şeklinde katladınız ve sırası ile resimlerinizi yapıştırdınız. Bunları tamamladığınıza göre an itibariyle en üstte görünmesini dilediğiniz fotoğrafın arka tarafını yönlendirin. İşte aynen siyah kartonunuzun bu yanına kırımızı kurdelenin bir ucunu çift taraflı bant ile yapıştırın. Kurdelenin başka ucunu da resimde göründüğü gibi öteki ucu ile art arda getirin. Bir parça siyah renkte karton kesin ve üstüne çift taraflı bant ile yapıştırın. Sonra kesmiş olduğunuz bu karton parçasını kurdelenin üzerini kapatmak ve alttaki karton şerit ile yapışmasını sağlamak için kapatın. 
sürpriz kutu
Bir iki müdahaleden sonra işimiz hemen hemen bitmiş olacak. Şimdi ise sırada hazırladığınız bütün bu fotoğrafları sandığın içine sabitlemeye ve yerleştirmeye geldi. Bunun için en alttaki resmin altındaki siyah kartonun arkasına, çift taraflı bant uygulayın. Sonra bu akordeon şeklinde hazırladığınız kartonu kutunun içine yerleştirin. Bu kısım bizce için en can alıcı kısımlarından birini oluşturuyor. 
sürpriz kutu
Ve işte kişiye özel hazırlanabilecek en özel armağanlardan bir tanesi olan sevgiliye fotoğraflı süpriz kutusunu tamamladınız. Uğraşmanıza ve zahmetinize değecek doğrusu. Sizce de şahane olmadı mı? Sevgiliye resimli sürpriz aşkı kutusu kendin yap projeleri içerisinde en orijinal ve en orijinal sürpriz olma niteliğine sahip. Bu sihirli kutunun kapağını açacak olan sevgiliniz ilk andan başlayarak bu kutuya bayılacak ve inanıyoruz ki bu kutuyu bir ömür saklayacaktır. 
sürpriz kutu
İçeriğindeki özel resimler ve üstünde sevgilinizle bir arada kendi isimlerinizin kazındığı bu duygulu kutu, tüm özel günlerinizde sevgiliye hediye edilebilecek alternatiflerden bize göre en iyisi… Bu duygulu kutu özel günlerin TOP hediyelerinden biri. Kişiye özel hazırlanmış olan “sevgiliye resimli sürpriz aşkı kutusu” ile sevgiliniz için ne kadar özel olduğunu olağanüstü biçimde hissettirmiş olacaksınız. Bu sürpriz kutunun içerisinde yalnızca siz ve hisleriniz olacaktır.
hediye fikirleri

Yorum Gönder

 
Top