z Sevgiliye El Yapımı Çikolata Buketi | En iyi Hediye Fikirleri

Sevgiliye çikolata buketi hazırlama
Çikolataya acayip derecede düşkün, çikolata yerken dünya ile bağlantısını kesen çikolata bağımlısı bir sevgiliniz mi var? Herhalde Doğum gününde, yıl dönümünde ya da sevgililer günü gibi özel günlerde, çikolata aşığı sevgilinize hediye olarak verilebilecek en etkili armağan, hiç şüphesiz ki çikolatadır... O halde hem sevgilinizi çikolata gibi tatlı ve enfes bir lezzetle ödüllendirmek, hem de gözlerinin pasını silmek için, hep beraber sevgilinize özel el yapımı çikolata buketi hazırlayalım mı? Cevabınız evet ise bizi takip edin:) Çünkü, sizlere bu yazımızda, sadece sevgilinize değil, tüm sevdiklerinize özel günlerde gönül rahatlığı ile hediye edebileceğiniz, hazırlanması son derece kolay ve anlatırken adım adım ilerleyeceğimiz romantik el yapımı çikolata buketinib nasıl hazırlandığını anlatmaya çalışacağız! Hadi o zaman hemen başlayalım!

El Yapımı Çikolata Buketi Nasıl Hazırlanır?


Sevgiliye el yapımı hediyeler
1. Adım: Sevgilimize el yapımı çikolata buketi hazırlamak için öncelikle işe, boş bir saksı bularak başlayacağız. Eğer boş bir saksı bulamıyorsanız, bu konuda hayal gücünüzü de kullanabilirsiniz. Örneğin toprak saksı yerine, cam bir vazo da, hasır bir sepette de kullanabilirsiniz. Önemli olan içerisine çikolata buketimizi yerleştirebilmemiz için kullanacağımız kabın, uygun bir derinliğe sahip olmasıdır. Boş saksıyı temin ettikten sonra içerisine dolgu malzemesi koymamız gerekiyor. Bunun için mesela ne kullanılabilir? Örneğin köpük, tuz, kum, minik çakıl taşları, deniz kumu olabilir.

sevgiliye özel çikolata hazırlama
2. Adım: Evet... Şimdi de sıra, sevgilimizin en sevdiği çikolataları seçeme geldi. Aslında en etkilisi, en romantiği veya en güzeli, sevgilinize kendi el emeğiniz ile çikolatalar hazırlamak. Daha sonra hazırladığınız çikolataları da alüminyum streçe sarıp sevgilinize hediye etmek! Eğer el yapımı çikolata hazırlamaya vaktiniz yoksa, bu romantik hediyeyi hazırlamak için, tüm marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz, ambalajlı hediye kutularında bayramlık çikolatalardan satın alabilirsiniz! Top şeklinde üzeri parlak jelatinli çikolatalar, örneğimizde göreceğiniz üzere, estetik açısından çok daha iyi sonuçlar vermektedir. Ancak çikolata buketinin hazırlanmasında kullanacağınız çikolata tercihi, tamamen size ve sevgilinizin zevklerine kalmış durumda! Sevgilinizin hem tat olarak (sütlü, bitter, fıstıklı) hem de şekil olarak en beğendiği çikolataları, bu el yapımı hediyede kullanabilirsiniz. Dediğimiz gibi önemli olan sizin hayal gücünüz!

Sevgiliye hediyelik çikolata buketi hazırlama
3. Adım: Bu adımda büyük ahşap şiş ya da büyük kürdanlardan kullanacağız! Çikolataların içerisine ahşap şişleri batıracağımız için, çikolatanın sert olmaması gerekiyor. Yani satın aldığınız çikolataları yumuşaklığını kaybetmemesi için kesinlikle buzdolabında saklamayın! Bu adımı rahatlıkla geçebilmeniz için, çikolataların oda sıcaklığında muhafaza edilmiş olması yeterli. 

Sevgiliye çikolata buketi
4. Adım: Bu adımda, çikolata buketine dekor olacak, adeta bir çiçek buketi şeklinde görünmesini sağlayacak, kırmızı kağıt ya da peçete ile gül şekli yapacağız! Kırmızı peçeteler 20x20 cm ebatlarında olabilir. Peçetenin tam ortasına ahşap kürdana saplayın ve hemen altından bükerek, tıpkı bir gelincik çiçeği ya da gül şekli vermeye çalışın.. Aşağıda bu adımda yapacağınız işleme ait görüntü yer almaktadır.

sevgilinize çikolata buketi hazırlama
Eğer yapabiliyorsanız ne ala ancak, illa da mükemmel bir çiçek şekli çıkmasına da gerek yok! Beceriniz doğrultusunda, bakıldığında bir çiçeği andırıyorsa tamamdır:) 

sevgiliye el yapımı hediyeler
5. Adım: Yavaş yavaş finale doğru geliyoruz... Bu arada kağıt peçeteleri istediğiniz renklerden seçebilirsiniz! Eğer bu çikolata buketini sevgililer günü hediyesi olarak sevgilinize vermeyi düşünüyorsanız, tamamen kırmızı olması, günün anlamına ve ruhuna uygun olacaktır. Ancak şayet sevgilinize doğum günü hediyesi olarak verecekseniz, mor, sarı, yeşil, pembe, kırmızı, beyaz renklerden adeta bir renk cümbüşü şeklinde peçeteler kuıllanabilirsiniz. Çiçek şeklinde hazırladığınız ahşap şişlerin ucuna, top çikolataları saplayın ve özenli bir şekilde saksının içerisine yerleştirin.

sevgiliye el yapımı çikolata
6. Adım: El yapımı çikolata buketimiz hazır! Nasıl? Sizce de çok romantik durmuyor mu? En son aşamada, saksıyı bir kese kağıdına sarmak, estetik açıdan göze çok daha hoş gelecektir. Hatta üzerini de kırmızı renk pamuk ipliği ile bağladığınızda ortaya kusursuz güzellikte bir armağan çıkıveriyor. Çikolata sadece sevgiliye özel bir hediye olmadığından, bu harika el yapımı çikolata buketini Anneler Gününde biricik Annenize, Öğretmenler Gününde Sevgili Öğretmeninize de hazırlayıp, sevdiklerinize şahane sürprizler yapabilirsiniz! Şimdi kendinizle gurur duyabilirsiniz artık! Gördüğünüz gibi çok fazla bir zaman almayan ve sevdiğiniz kişilere verdiğinizde etkisi acayip derecede yüksek, el yapımı çikolata buketi hazırlamak pek de zor değilmiş:) 

Bu arada sevgilinize özel hazırlayabileceğiniz diğer el yapımı hediyelere BURAYA tıklayarak göz atabilirsiniz... İyi günler diliyorum...

Lütfen Facebook sayfamızı beğenir misiniz?

Yorum Gönder

 
Top