z El Yapımı Topuklu Bayan Ayakkabı | En iyi Hediye Fikirleri

Al Yapımı Topuklu Boyalı Ayakkabı
Eğer sizin de böylesine şık ve göz kamaştırıcı ayakkabılarınız olsun istiyorsanız, üzülerek belirtmeliyiz ki, bu ayakkabılar hiçbir yerde satılmıyorlar. Nedenine gelince çünkü bu ayakkabılar, boya ve çeşitli yardımcı maddeler kullanılarak evde hazırlanmış tamamen el yapımı ürünler. Şayet siz de her biri farklı renkte (birbiriyle eşleşmeyen) hazırlanmış bu rengarenk ayakkabıları çok beğendiyseniz ve daha da önemlisi el becerinize veya yeteneğinize güveniyorsanız, bu yazımızda el yapımı ayakkabıların nasıl hazırlandığından bahsedeceğiz. Hem de öyle işin kolayına kaçmadan! Anlatımımız adeta yemek tarifi yapıyormuşuz şeklinde olacak. Yani bu sıra dışı ayakkabıların ne şekilde hazırlandığını tüm detaylarıyla ve fotoğraflarıyla birlikte adım adım anlatmaya çalışacağız! Hazırlanması ve yapımı bize göre çok da zor olmayan El Yapımı Boyalı Bayan Ayakkabılarla, ayakkabı koleksiyonunuza harika bir çift ayakkabı kazandıracağınızdan eminiz. Bu işlem için ihtiyacınız olan tek şey, bir çift siyah renkte topuklu bayan ayakkabı bulmak veya satın almak! Biraz uğraş isteyen bu özel ayakkabıları ister kendiniz için hazırlayın, isterseniz de ayakkabı numarasını bildiğiniz bayan sevdiklerinize doğum günü hediyesi olarak armağan edin!

Farklı Renklerde El Yapımı Bayan Ayakkabı Hazırlanışı

El Yapımı Hediyeler
1. Adım: Ayakkabılığınızda siyah renkte deri ayakkabınız var mı? Evet işte bu iş için onu feda etmeyi göze almalısınız:) Dönüşüm sonucunda ortaya çıkacak rengarenk boyalı ve şık ayakkabılarınızı düşündüğünüzde karar vermek pek de zor olmasa gerek. Dahası, nihayet yaz geliyor. Güneşin gülümseyen yüzünü iyiden iyiye fark ettiğimiz şu günlerde yazlık ayakkabılar da kaldırıldıkları raflardan birer birer inmeye başladı bile. Peki, bu yaza damgasını vuracak, tüm dikkatleri üzerinize toplayacak, ve dahası kendi çapında trend olacak bir çift topuklu ayakkabınız olsun ister miydiniz? Eğer cevabınız "evet" ise, hadi bakalım hiç zaman kaybetmeden iş başına! Çünkü aşağıda göreceğiniz ayakkabılar biraz emek verdikten sonra tamamen sizin olacak! 
adım adım ayakkabı boyama
2. Adım: Sprey Ayakkabı Boyası/ Plastik Çöp Torbası / Boya fırçaları / Ayakkabı klipleri / Kırmızı Renk Kumaş, Papyon/ Sıcak Tutkal / Temizle Spreyi
boyalı ayakkabı hazırlama
Boyalı Topuklu Ayakkabının arkadan görüntüsü. Eğlenceli bir çift ayakkabınız olsun istiyorsanız, topuk kısımlarına istediğiniz mesajı da yazabilirsiniz. 
el yapımı ayakkabı hazırlama
3. Adım: Öncelikle halınızı ya da evinizi kirletmemesi için boyama işlemini genişçe bir karton ya da bez üzerinde yapmanızda fayda var! Ayakkabılardan sağ ya da sol tekini alıp, içini çöp poşeti ile doldurun! Ayakkabının tabanını kirletmemesi için altına da (Tabanını) sıkıca poşetle kaplayın! Mavi renk (İstediğiniz renkte tasarlayabilirsiniz) sprey boya ile ayakkabının dış yüzeyini boyayın. Boyama işleminin kalıcı olması ve ayakkabının tüm yüzeyini iyice sarması için en az bir kaç kez tekrar edin. 
el yapımı hediyeler
4. Adım: Boyama işlemini ayakkabının diğer teki için de yapın! Bu örnekte ayakkabılardan biri maviye, diğeri ise kahverengine boyandı. Siz canınız nasıl isterse o şekilde de boyayabilirsiniz:)
el yapımı ayakkabı
5. Adım: Ayakkabıları 6-7 saat kadar kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra yukarıdaki gibi şıkır şıkır bir görünüme sahip olacak. Bu haliyle bile giyilmeye uygun öyle değil mi?:) 
el yapımı hediyeler
6. Adım: İşte Şimdi de sıra ayakkabı üzerini süslemeye geldi. Yukarıda dediğimiz gibi, ayakkabıları kıyafetinizin rengine göre istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. Tasarım konusunda serbest olduğumuzdan, ayakkabı üzerine dilediğiniz geometrik desen çizebilir, istediğimiz yazıları yazabiliriz. Mesela bu örnekte ayakkabının her iki kısımına pencere figürleri çizildi, üzerine ise siyah şerit çekilerek mesaj yazıldı. Bu arada süsleme işlemi de resim fırçası uygulanarak beyaz-siyah renk akrilik boya ile yapıldı. 
el yapımı boyalı ayakkabı hazırlanışı
7. Adım: Akrilik boya ve resim fırçasıyla yardımıyla aynı süsleme işlemini ayakkabının kahverengi teki için de yapıyoruz. Topuk kısmına da istediğiniz mesajı yazabilirsiniz. El yapımı olarak hazırlanan topuklu ayakkabının bu tekine, gömlek düğmeleri figürü çizildi. Siz zevkinize göre istediğiniz tasarımları ayakkabının üzerine taşıyabilirsiniz. Birbirinden farklı ayakkabılarla havanızdan geçilmeyecek:)  
ayakkabı papyonu hazırlama
8. Adım: İşte bu adımda birazcık zorlanacağınızı düşünüyoruz. Yani, ayakkabı üzerine papyon uygulaması yapmak üzereyiz. Eğer el yatkınlığınız varsa bu işlem size eminiz ki çocuk oyuncağı gibi gelecektir. Yukarıdaki resimde adım adım papyon yapımı gösteriliyor. Kumaşı kesip katladıktan sonra papyon haline getirin ve sıcak tutkal yardımıyla Ayakkabı klipsini kumaş üzerine tutturun. 
boyalı ayakkabı yapımı
Bu başarı ve gurur tamamen size ait! Yabancı bir siteden görüp, oldukça beğendiğimiz bu ayakkabının hazırlanışını dilimiz döndüğünce sizlerle paylaşmaya çalıştık. İyi günlerde kullanmanız dileği ile. Bu arada sitemizde paylaştığımı el yapımı diğer hediyelere BU ADRESE tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top