z El Yapımı Doğum Günü Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

El yapımı doğum günü hediyeleri
Hepimizin yaşamında özel kabul ettiğimiz, önceliklerimiz içerisinde de baş köşede tuttuğumuz bazı insanlar vardır. Öyle ki bu insanlar diğer herkesten çok daha değerli; çok daha kıymetlidir. Örneğin; Eşimiz, kardeşimiz, sevgilimiz, yakın arkadaşlarımız, çocuklarımız ya da anne-babamız gibi. Her birinin bizlere yaşattığı farklı mutluluk, kalbimizde ise çok ayrı yerleri vardır. Hayatımızın tam merkezinde, geniş bir yer ayırdığımız bu özel kişilerin dünyaya geldiği gün (doğum günü) de, en az bu özel insanlar kadar değerli ve özeldir bizler için... Ve bu gün, kutlanmaya da fazlasıyla layık özel bir gündür! Söz konusu doğum günü olduğunda, bu işin en zevkli kısmı ise sevdiklerimize hediye vermek ve bu mutluluğu bir arada yaşamaktır. Gerçi doğum günü için hediye vermek, her ne kadar zevkli gibi görünse ya da kulağa hoş gelse de; doğum günü hediyesi olarak sevdiğimiz birine nasıl bir hediye alınacağı (Hangi hediyelerin seçileceği) konusu da bir o kadar zorlayıcıdır. Dahası, değer verdiğimiz kişiler için hangi hediye seçilmiş olursak olalım; o hediyeyi şık ve anlamlı bir biçimde sunmak da, başlı başına özel bir çaba gerektirir. Bir kere, yaş günü için sıradan bir hediyeyi asla sevdiğimiz birine (Mesela Sevgilimize, eşimize, arkadaşlarımıza) layık görmeyiz! İsteri ki, her ne olursa olsun, hediyemiz: özel ve herkesin hediyesinden farklı; dikkat çekici olmalıdır! Yine beğendiğimiz bir hediye, sevdiğimiz insanı özel hissettirmeli, anlamlı ve tam da gönlümüze layık bir şey olmalıdır. Doğum günü için nasıl bir hediye alacağınız; ne şekilde bir hediye paketi içerisinde sunacağınız ya da doğum günü için ne gibi sürprizler yapacağınız, kimleri partinize davet edip, kimleri çağırmayacağınız; (çilekli-kremalı-çikolatalı-frambuazlı) nasıl bir yaş günü pastası seçeceğiniz bir kenara dursun, "Neden hediyenizi kendiniz hazırlamayasınız ki?" Hem bu şekilde daha anlamlı, daha değerli ve çok daha özel bir doğum günü hediyeniz olacaktır. İçerisinde el emeğinizi barındıran, alın terinizi taşıyan ve tamamen sizin hazırlayacağınız el yapımı bir doğum günü hediyesi ile sevdiklerinize inanılmaz güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Eğer kararınız "Evet" ise ve nasıl bir hediye yapabileceğinizi kestiremiyorsanız, bu yazımız tam size göre. Çünkü bu yazımızda erkek ve bayan sevgiliye, kız-erkek arkadaşa, çiftlere, el yapımı doğum günü hediye fikirleri vereceğiz. Aşağıda beğeninize sunup paylaştığımız, adım adım resim-videolarıyla anlattığımız el yapımı hediyelerin her birinin hazırlanması ise son derece kolay! Yapımı için marketlerden, zücaciyelerden, yapı marketlerden rahatlıkla temin edebileceğiniz malzemelerden oluşan el yapımı doğum günü hediyeleri ile sevdiklerinizi çok mutlu edeceğinizi düşünüyoruz! Resim ve videolarıyla beğeninize sunduğumuz el emeği hediyeler içerisinde yıllarca unutulmayacak anılarla donatılmış romantik; sevdiklerinizin sürekli bir şekilde göz önünde bulunduracakları ya da her an işlerine yarayacak derecede kullanışlı, veya şaşırtıcı derecede ilginç el yapımı doğum günü hediyelerine bu yazımızda yer vermeye çalıştık! İstediğini beğen, kolayca kendin yap hediyeler! Gelin sevdiklerinizi doğum gününde mutlu edecek en güzel hediyeleri nasıl yapabilirsiniz adım adım öğrenelim...

Kolay Kendin Yap Doğum Günü Hediyeleri


Yaz Aksesuarları - El Yapımı Renkli Bileklikler 

El Yapımı Doğum Günü Hediyeleri
Bayan sevdiklerinize, kız arkadaşınıza veya annenize yaz dönemi için şıkır şıkır bir doğum günü hediyesi hazırlamak istiyorsanız renkli iplerle yapabileceğiniz bileklikler tam size göre. Eğer erkek arkadaşınız için bileklik yapmak istiyorsanız, Galatasaray - Fenerbahçe - Beşiktaş - Trabzonspor renklerinden bileklik yapabilirsiniz. Bu projede bir uçtan diğer uca renk değiştiren ve paraşüt ipi dişye adlandırılan özel bir ip kullanılmıştır. Siz de kendi çalışmalarınızda istediğiniz renklerde iplikler kullanarak hem göz alıcı, hem de hareketli renk geçişleri sağlayan tamamen size özel bileklikler tasarlayabilirsiniz.    
Bileklik nasıl yapılır
Adım Adım Bileklik Nasıl Yapılır? Videolu
  • Öncelikle çalışma masanıza 2 ip ters U oluşturacak şekilde yerleştiriyoruz! İplerden biri kenardaki örme uygulaması için diğeri ise sabit yani bilekliğin temel yapısını oluşturan ip olacak! 
  • Kolay bir bileklik hazırlamak için sabit eşyadan yararlanabilirsiniz. Örneğin bir kalem, cetvel ya da kapı kolundan istifade edebilirsiniz. 
  • İpleri tepe kısmından aşağı doğru olacak şekilde resimde görüldüğü gibi düğüm olarak bağlıyoruz Daha sonra bir tahta ya da kapı koluna asarak kement yapıyoruz. Şimdi örme işlemine geçebiliriz. 
  • Bu adımda dikkatli ve düzgün bir şekilde örme yapıyoruz. 
  • Kullanacağınız ipliğin rengine bağlı olarak her örme işleminden sonra, bilekliğinizin rengarenk bir görünüme ulaştığını siz de fark edeceksiniz. 
  • Örme işlemini yaptıkça ortaya çıkan bilekliğin uzunluğuna karar verin ve belirlediğiniz uzunluğa eriştikten sonra örme işlemini artık bitirebilirsiniz. 
  • Örmeyi bittikten sonra bu projeye başlarken açıkta bıraktığınız tüm ip uçlarını düğümleyebilirsiniz. 
  • Fazla şekilde uzun kalan yerleri de makasla kesip kısaltabilirsiniz. 
  • Teninizde daha daha dikkat çekici bileklikler tasarlamak için özellikle fosforlu renklerde ipler tercih etmenizde yarar var!

70 Adet Fotoğrafla Hazırlanan LED Işıklı Kalp Pano

El Yapımı Hediyeler
Yıllar ilerledikçe, doğum günleri için farklı bir hediye seçmek de zorlaşmaya başlar! Özellikle uzun süreli aşk ve evlilik ilişkisinin en sıkıntılı anları, her yıl tekrar eden hediye seçme anlarıdır! İşte bu el emeği hazırlayacağınız armağan sizi en azından bu doğum günü için kurtaracak türden! Dahası yıllar geçse de her zaman hatırlanacak bir şey! Romantizm denildiğinde akla gelen ilk şekil olan "KALP" içerisinde, Ona olan aşkınızı en iyi şekilde ifade fotoğraflarınızdan oluşan ve etrafını LED ışıklarıyla çevreleyeceğiniz bir fotoğraf Panosu! Sevgilinizin yatak odasının duvarlarına mutlulukla asacağı, yıldızları andıran ışıkları ve içerisinde yer alan size özel fotoğraflarla el yapımı bir fotoğraf Panosu! Rengarenk balonlar, akrabalar-eş-dost-arkadaşlarınız (misafirler), parti süsleri ve sürpriz bir doğum günü hazırlığı! Aklınızdan mutlu bir doğum günü partisi gerçekleştirmek için geçirdiğiniz tüm düşünceleri şimdi bir kenara koyun! Çünkü sizlere sevgiliniz/eşiniz için doğum günü için hazırlayabileceğiniz çok mükemmel bir el yapımı hediye önerimiz var; LED ışıklar altında 70 adet fotoğrafınızdan oluşan Kalp Oano ile sevgilinize inanılmaz etkileyicilikte bir doğum günü sürprizi yapabilirsiniz. Videolu El Yapımı Hediyeler için Tıklayın

Elbise Tasarımlı ve Mesajlı Şirin Origami Kartlar

El Yapımı Doğum Günü Hediyesi
Sevgilinize veya eşinize güzel bir doğum günü hediyesi aldınız ve bu hediyeyi daha şık bir şekilde Ona sunmak, mutluluğunu bir kat daha arttırmak istiyorsunuz! Peki bu nasıl olabilir? Örneğin hediye kutusunun üzerinde göz kamaştırıcı bir hediye notu olsun ister misiniz? Kağıt katlama sanatı olarak bilinen Origami ile sevdiklerinize büyüleyici güzellikte bir doğum günü kutlama mesaj kartı hazırlayabilirsiniz. Aşağıdaki resimlerde yer alan talimatları adım adım uyguladığınızda sizin de bu güzellikte bir doğum günü mesaj kartınız pek ala olabilir. İstediğiniz kağıt renklerinde, istediğiniz şekillerde hazırlayabileceğiniz El Yapımı Origami Elbise Tasarımlı Mesajlı Kartlarla sevdiklerinize muhteşem doğum günü sürprizleri yapabilirsiniz. 
doğum günü hediyeleri el yapımı
Elbise Tasarımlı Origami Kartlar Adım -1 : Üzerine dilediğiniz kutlama mesajını yazabileceğiniz bu şirin kartlarla, dikkat çekici düğün davetiyeleri bile hazırlayabilirsiniz. Biraz uğraşacaksınız ama iş bitiminde en orijinal davetiyeler sizin ki olacak!
el yapımı doğum günü hediyesi
Elbise Tasarımlı Origami Kartlar: Adım -2
el yapımı doğum günü hediyeleri
Elbise Tasarımlı Origami Kartlar: Adım -3

El Yapımı Şekerleme Doğum Günü Kavanozu

el yapımı doğum günü kavanozu
Mutfağınızdaki marmelat, turşu ya da reçel gibi kavanozlarla inanılmaz güzel doğum günü hediyeleri yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu konuda sizi ikna edebilmek için örnek olarak yukarıda kavanozla hazırlanmış iki el yapımı hediye paylaştık! Hatta sadece doğum günü için değil, diğer tüm özel günler için de kavanozla hazırlanabilecek hediyeler tasarlayabilirsiniz. Siz yeter ki kavanozunuzu, kumaş paçalarıyla, renkli ipliklerle ya da sticker'larla amacına uygun ve ne şekilde süsleyebileceğinize (sunumuna) odaklanın! Mesela sevdiğiniz birinin doğum gününde Ona bir kavanoz dolusu rengarenk Bonibon şekerler hediye edebilirsiniz. Ya da evde hazırlayacağınız minik kurabiyelerle Ona lezzetli ve son derece etkileyici bir doğum günü sürprizi yapabilirsiniz. Dilerseniz şekerlemelerin yanına ek olarak 15 veya 20 tane (dilediğiniz sayıda) el yazınızla doğum günü kutlama mesajlarınızı da kavanoz içerisinde sevdiğiniz kişiye sunabilirsiniz. Ancak en son aşamada hediye kavanozunu şık bir hediye kutusu içerisinde sunmayı da unutmayın!

Size Özel Öpücük Mesajlı Fotoğraf Çerçevesi

Erkek arkadaşa doğum günü hediyesi
Erkek Arkadaşa romantik bir El Yapımı Doğum Günü Hediyesi mi arıyorsunuz? Fotoğraflarınızla hazırlayabileceğiniz el emeği hediyeler neredeyse sınırsız sayıda! Şimdi detaylarını vereceğimiz doğum günü hediyesi de size özel fotoğraflardan hazırlanıyor! Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz anılarınızla dolu son derece romantik bir armağan! Herhangi bir mağazadan, hatta evinizde bile kolay bir şekilde erişebileceğiniz malzemelerden hazırlanan, yapımı basit romantik bir proje! Öncelikle (Bauhause, Tekzen veya Koçtaş gibi bir yapı marketten istediğiniz ebatlarda ahşap bir resim çerçevesi siparişi verin! Daha sonra bu çerçevenin içerisine beğendiğiniz vaya hoşunuza giden bir renkte karton keserek fon (backround) oluşturun! Bu işlemi maket bıçağıyla düz zemin (yemek masası gibi) bir alanda karton keserek hazırlayabilirsiniz. İşte şimdi geldik işin en eğlenceli kısmına: En beğendiğiniz fotoğrafları belli bir kompozisyon oluşturarak istediğiniz düzende resim çerçevesin yapıştırın! Örneğin sevgilinizle tanıştığınız dönemi anlatan fotoğraflarınız, birlikte geçirdiğiniz güzel bir tatil, fotoğrafları olabilir. Fotoğraflarınızı belirledikten ve çerçeve içerisine yerleştirip yapıştırdıktan sonra, bu resim çerçevesine biraz romantizm katabilirsiniz. Mesela dudak şeklinde keseceğiniz bir el işi kağıt üzerine mesajınızı yazarak çerçeve üzerine yapıştırabilirsiniz.

El Yapımı Lavanta Kokulu Mini Kalp Yastık

el yapımı doğum günü hediyeleri
Doğum gününde sevdiklerimize vereceğimiz hediyenin küçük ya da büyük bir şey olmasının ne önemi var ki? Asıl önemli olan; sevdiklerimizi hatırlamak, yaş günü mutluluğunu hep birlikte paylaşmaktır! İster binlerce lira ödeyerek satın alacağımız pahalı bir hediye, ister kendi ellerimizle hazırlayacağımız; manevi yönü ağır basan bir armağan! İşte karşınızda kendisi küçük ama eminiz ki doğum gününün diğer tüm hediyeleri içerisindeki en anlamlı hediyesi... Biraz el becerisi gerektiren ancak son derece sevgi dolu, hoş kokulu bir diğer el yapımı hediye ise, el dikimi kalp şeklinde lavanta kokulu mini kalp yastık.  Aşağıdaki resimde bu şahane armağanın adım adım yapılışını görebilirsiniz. Annenize, öğretmeninize, sevgilinize mis kokulu lavanta mini kalp yastık vererek hem mutlu olmalarını sağlayacak, hem de odalarının lavanta kokusuyla mis gibi kokmasını sağlayacaksınız.
lavanta kokulu kalp

Sevgilinize El Yapımı Romantik Harita

EL yapımımı doğum günü hediyeleri
Sizin için özel anlamlar taşıyan (Örneğin ilk tanıştığınız yer,  ilk seni seviyorum dediğiniz mekan, uzak şehirlerdeyseniz her ikinizin yaşadığı iller-ilçeler, şehirler, göller, denizler) yerleri haritadan kalp şeklinde keserek resim çerçevesi içerisine yerleştirin ve sevgilinize doğum günü hediyesi olarak romantik haritalar armağan edin! Baktığınızda yalnızca sizin anlayabileceğiniz ya da bilebileceğiniz romantik haritalarla, eşinize, sevgilinize hoş bir doğum günü sürprizi yapabilirsiniz!

Dudak şeklinde kesilmiş kağıtlarla Aşk Dolu Kavanoz

el yapımı hediyeler
Sevgilinize doğum günü için yapabileceğiniz bir diğer romantik sürpriz ise, dudak şeklinde keseceğiniz kırmızı renk kağıtlar üzerine sevgi dolu notlarınızla hazırlayacağınız Aşk Dolu Kavanoz hediyesi! Hem acayip derecede romantik, hem sevgilinizin kalbini ısıtacak el yapımı aşk dolu kavanoz ile harika bir sürpriz sevgilinizi bekliyor olacak! Bu şekilde bir kavanozu nasıl temin edebilirim diye düşünüyorsanız, süper marketlerden kolaylıkla satın alabilirsiniz! 

El Yapımı Instagram Örgü Çanta

el yapımı instagram çanta
Örgü konusunda yeteneğinize güveniyorsanız instagram logolu bu şahane çanta ile kız arkadaşlarınıza şahane bir yaş günü armağanı hazırlayabilirsiniz. Fotoğraf makinesi şeklindeki Instagram logosuyla hazırlanmış örgü çanta, tüm bayanların severek kullanacakları son derece şirin ve kullanışlı bir hediye olacaktır! 

El Yapımı Ahşap Çerçeve Üzerine El İzi Tablo

doğum günü için el yapımı hediyeler
Kendi ELLERİNİZLE Sanat eseri tasarlamaya ne dersiniz? Daldırın elinizi boya kutusuna el izinizle 3 boyutlu tablolar tasarlayın! Hazırlarken keyiften dört köşe olacağınız, sizi çocukluk yıllarınıza (Hani şu resim yaparken ortalığı berbat ettiğiniz, Annenizden azar işittiğiniz haşarı yıllar:))) ) geri götürecek sıra dışı bir el yapımı hediye önerimiz var! Sevdiklerinize, ev veya ofis duvarlarına asabilecekleri MDF Ahşap çerçeve üzerine el izi tablo çalışması yapabilirsiniz. İstediğiniz ölçülerde hazırlayabileceğiniz El İmzalı tablolar, hem dekoratif, hem de son derece anlamlı. İster annenize doğum günü hediyesi olarak, ister babanıza babalar günü için, isterseniz de evlilik yıldönümünüzde eşinize çocuklarınızın da üzerinde el izlerinin yer alacağı bu özel tablolardan yapabilirsiniz.
el yapımı doğum günü hediyeleri
El Yapımı El İzi Tablonun Hazırlanması için gerekli malzemeler Şöyle; 50 x 80  cm ölçülerinde MDF çerçeve, 3 adet 20 x 20 cm ölçülerinde kesilmiş mdf çerçeve, 3 adet 20 x 20 cm. ölçülerinde desenli kağıtlar, ahşap üzerine akrilik boya, ahşap kalemi. Evinizde bu çalışmayı yapacak iseniz, öncelikle odanızı veya halılarınızı damlayacak boya lekelerinden korumak için gerekli tedbirleri almanız gerekiyor. Uygulamayı ya balkonunuzda, ya da rahat yıkanması açısından banyonuzda yapmanızda yarar var! Eğer salonunuzda işlem  yapacaksanız halınızın üzerine genişçe bir naylon yayabilirsiniz. Şimdi başlıyoruz.
  • 50x80 cm. genişliğindeki ahşap plakayı önümüze alıyoruz. Ardından 3 adet 20x20 cm. ölçülerindeki mdf plakaları düzenli bir şekilde ve aynı hizayla ahşap zemin üzerine ahşap tutkalı ile yapıştırıyoruz.
  • Şimdi sıra desenli kağıtlar üzerinde işlem yapmaya geldi. Yapacağınız tabloda kimin el izinin olmasını istiyorsanız, işte o eller de akrilik boya kutusuna daldırılacak:) Elinizi boya kutusu içine sokup, boyanın parmaklarınızdan süzülmesini bekledikten sonra desenli kağıtların üzerine elimizi basıyoruz. Aynı işlemi çocuklarınız, eşiniz veya sevgiliniz de tekrar edecek tabi:) Ardından bu kağıtların kurumasını bekliyoruz.
  • Şimdi, ahşap kalemi ile el izi duvar tablomuza dilediğimiz mesajlarımızı yazıyoruz. Eğer sevgilinize hediye hazırlıyorsanız, romantik bir doğum günü kutlama mesajı çok iyi olacaktır. Yazılarınızı diz ve klasik yazı karakterleri ile yazmak yerine, daha sevimli yazı karakterleri ile de yazabilirsiniz. Mesela örnek tabloda olduğu gibi. 
  • Üzerinde avuç içimizin ve parmaklarımızın izi bulunan desenli kağıtların tam olarak kuruduğundan emin olduktan sonra 20x20 cm. ölçülerindeki mdf plakalar üzerine yapıştırıyoruz. 
  • Ve, muhteşem tablomuz artık hazır:) Sevdiklerinize doğum günü hediyesi olarak anlamlı bir armağan hazırlamak istiyorsanız, el izinizin yer alacağı bu tablolar kesinlikle harika!

doğum günü hediyesi

Yorum Gönder

  1. teşekkür ederim aslında bir özür hediyesi arıyodum ama bunlar da güzel fikirlermiş

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş. En çok şu bilekliklere bayıldım. Çok güzel oldular. Denemeye çalışıcam.

    YanıtlaSil
  3. ABİME DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ YAPICAM 15 KASIMDA ÖNERİELRİNİZ NELER

    YanıtlaSil
  4. ***babama doğum günü hediyesi yapacağım herhangi bir öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
  5. Muhteşemler anneme yapıcam 💖

    YanıtlaSil
  6. Ipi ne ipi ile yapıldı

    YanıtlaSil
  7. iğrenççççç

    YanıtlaSil
  8. anneme doğum günü hediyesi yapçam ne yapam

    YanıtlaSil
  9. Mükemmel harika olmuş ellerine kollarına sağlık

    YanıtlaSil

 
Top