z El Yapımı Diş Buğdayı Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

diş buğdayı hediyesi
Diş buğdayı hediyesi, ülkemizde farklı yer ve bölgelerde bebeklerin diş çıkarması, diş düşürmesi şeklinde tanımlanan, ancak genel itibariyle bebeklerin ilk dişlerini çıkarmalarının üzerine kutlanan ve bu özel gün için bebeklere hediye edilen armağanlardır. İlk diş mutluluğunu yaşayan anne ve babalar bu mutlu günlerini yakınlarıyla paylaşmak isterler. Sizde yakınlarınızın bu mutlu günlerinde yanında olabilir onları kutlayabiliriz. Bu özel günde kutlamaların yanı sıra yakınınızın bebeği için çeşitli hediyeler hazırlayabilirsiniz. Hediyelerin el yapımı olması ise daha değerli bir hediye seçeneği oluşturacaktır. Bu bağlamda diş buğdayı için el yapımı hediye fikirlerimizi değerlendirebilir yakınınızın bebeği için hazırlayabilirsiniz.


Bebeklere Özel El Yapımı İsimli Tablo

diş buğdayı hediyesi
İlk hediye fikrimiz dişi çıkan yakınınızın bebeği için adını taşıyan bir hediye olacak. Bu hediye hem süsleme hem de isim içeriyor. Bir tablo olan bu hediyeyi, kolaylıkla hazırlayıp diş buğdayı gününde hediye edebilirsiniz. Bu hediyeyi hazırlamak ise oldukça eğlenceli ve kolay olacaktır. Öncelikle bir kabinli tabloya ihtiyacınız olacaktır. Bu tablonun dışında mavi elişi kağıdı, çeşitli boyda mavi düğmeler, dört adet çeşitli renklerde büyük düğme, ip, yapıştırıcı ve isim oluşturmak için harflere ihtiyacımız olacak. 
el yapımı diş buğdayı hediyesi
incele
Tüm bu malzemeleri hazırladıktan sonra hediyenin yapımına geçebilirsiniz. Bunun için öncelikle elişi kağıdına bir fil şekli çizip kesin. Sonrasında üzerine mavi düğmeleri yapıştırın ve elişi kağıdını tablonun orta kısmına yapıştırın. Daha sonra renkli düğmelerden ipi geçirin ve iplerin ucunu filin hortum kısmına sabitleyin. Düğmeleri ve ipi sabitlerken yine yapıştırıcı kullanabilirsiniz. sonrasında harfleri yapıştırma işlemine geçebilirsiniz. Harfleri alt kısma yapıştırma işlemi de tamamlanınca isimli tablo hediyeniz hazır duruma gelecektir. 


El Yapımı Mama Önlüğü & Şekilli Önlük

bebeklere el yapımı diş buğdayı hediyesi
Önlükler bebekler için en çok kullanılan eşyalar arasındadır. Özellikle diş çıkarma sırasında bebeklerin önlüklere daha çok ihtiyacı olacaktır. Çünkü diş çıkarırken bebeklerin salyaları akar. Bu yüzden bebek önlüğü diş buğdayı hediyesi için en uygun seçeneklerden biri diyebiliriz. Bu hediyeyi hazırlamak içinse biraz dikiş bilgisine sahip olmanız yetecektir. Sonrasında şekilli önlük için hangi şekilde bir önlük dikeceğinize karar verin. Bu şekiller çilek, karpuz gibi meyve şekilleri ya da keçelerle oluşturulacak bir yazı olabilir. 
bebek mama önlüğü
incele
Sonrasında istediğiniz şekle uygun kumaş keserek işe koyulabilirsiniz. Üzerine kullanacağınız süslememeleri de şekle uygun seçmeyi unutmayın. Son aşamada ise önlüğün boyun kısmı için kurdele kullanabilirsiniz. Böylece önlüğün kullanımı daha kolay olacaktır. Tüm bu işlemlerin sonunda şekilli önlük hediye edilmek üzere hazır duruma gelecektir.


Su Şişesinden Rengarenk Oyuncak

Su Şişesinden Rengarenk Oyuncak
Sıradaki hediyemiz farklı bir hediye fikri. Bu hediye renkleriyle bebeklerin oldukça ilgisini çekecektir. Su şişesinden rengarenk oyuncak hazırlamak ise oldukça kolay. Bunun için öncelikle küçük boyda plastik bir su şişesi edinin. Sonrasında içine renkli bir görünüm kazandırmak için çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Bunlar kullanmadığınız çeşitli artık malzemeler olabilir. Küçük renkli ponponlar, renkli kurdele parçaları ya da kullanılmayan oyun zarları olabilir. Burada önemli olan bebeklerin dikkatini çekecek çeşitli renklerde olması. Daha sonra bu malzemeleri şişenin içine atın ve üzerine azına kadar su ekleyin. Sonrasında şişenin ağzını iyice kapatın. İsterseniz kapağının açılma ihtimaline karşı kapağa biraz yapıştırıcı sürüp o şekilde kapatabilirsiniz. Böylece bebek oynarken içindeki malzemenin dışarı dökülmesini engellemiş olursunuz. Sonrasında el yapımı oyuncağınız diş buğdayı için hediye edilmek üzere hazır hale gelecektir.

El Yapımı Kız Bebek Saç Bandajı

bebeklere diş çıkarma hediyesi
Saç bandajı özellikle diş buğdayı günü kutlanan kız bebekler için hediye olarak tercih edilebilir. Zira bu hediye henüz saçı yeterince büyümeyen bebekler için uygun bir hediye olacaktır. Saç bandajı hazırlama aşamaları açısından ise oldukça kolay olacaktır. Kısa sürede bir el yapımı hediye hazırlamak isterseniz bu hediye fikrini tercih edebilirsiniz. 
bebek saç tokası el yapımı
Hediyeyi hazırlamak için öncelikle bir miktar kumaş ve dantel edinin. Dantel bir bebeğin başının etrafını saracak kadar uzunlukta olmalıdır. Bunu bebek şapkalarının çapını ölçerek hazırlayabilirsiniz. Kumaş ise fiyonk yapımı için kullanılacak bu yüzden çok büyük olması gerekmiyor. Küçük bir kumaş parçası da bu işi görecektir. 
bebeklere diş çıkarma hediyesi
Daha sonra danteli ölçtüğünüz kadar kesip uçlarını iğne ve iplikle dikin. Fiyonk hazırlayacağınız kumaşı da dikdörtgen şekilde kesin ve kenarlarını dikin. Dikiş işlemini tamamlayınca dikdörtgen olan bu kumaşla bir düğüm atmalısınız. Bu düğüm tamda fiyongun ortasını oluşturacak şekilde olmalıdır. Böylece fiyonk hazır hale gelecektir. Sonrasında sadece fiyongu dantelin üzerine dikmeniz yeterli olacak. Daha sonra saç bandajı hazır olacaktır.

Diş Buğdayı Yastığı

el emeği diş buğdayı hediyeleri
Sıradaki hediyemiz tam bir diş buğdayı hediyesi özelliği taşıyor. Çünkü özellikle diş buğdayı günü için hazırlanıyor ve diş şekli veriliyor. Bu hediye aslında bebek odası için dekorasyon amaçlı kullanılan bir yastık. Ancak diş şeklinde olması ona daha özel bir görünüm kazandırıyor. Hazırlanması ise oldukça basit. Diş buğdayı yastığı için kullanacağınız malzemenin yumuşak olması için polar kumaş seçilebilir. 
el yapımı Diş Buğdayı Yastığı
Bu polar istediğiniz bir renkte olabilir. Devamında yastığınızı süslemek için desenli kumaş, gözünü yapmak için düğme ve beyaz polar kumaş, ip ve iğne yeterli olacaktır. Ayrıca yastığın içine doldurmak için bir miktar elyafta gerekecek. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra ilk olarak poların üstüne bir diş şekli çizin ve iki kat olacak şekilde kesin. Sonrasında kenarında küçük bir boşluk bırakarak dikin. Bu boşluktan elyafı doldurduktan sonra bu kısmı da dikebilirsiniz. 
bebeğe el yapımı ilk diş hediyeleri
Bu işlemleri tamamladıktan sonra yastığınızın süsleme işlemlerine geçebilirsiniz. Düğme yardımıyla istediğiniz bir bakışı yastığa verebilirsiniz. Bunun dışında kırmızı bir ip yardımıyla gülümseyen bir ağız oluşturabilirsiniz. Tüm bu süslemeleri istediğiniz gibi tasarlamanız mümkün. Sonrasında diş buğdayı yastığı hazır olacaktır.


El Yapımı Örgü ve Kumaştan Bebek Patiği 

ilk diş hediyesi
Bebek patiği, bebekler için özellikle ilk bebeklik dönemlerinde fazlaca kullanılan bir eşya. Bu yüzden diş buğdayı hediyesi olarak bu seçenekte tercih edilebilir. Çoğu örgü patiğin aksine bu patik, kumaş malzeme ile yapılmakta. Kumaştan patik yapmak isterseniz herhangi bir patiği kalıp olarak kullanabilirsiniz. Böylece işiniz daha da kolaylaşacaktır. 
el yapımı diş çıkarma hediyesi bebeğe
Kalıp işini hallettikten sonra bir kumaş edinmelisiniz. Bu kumaşın biraz esnek bir yapıda olması bebekleri için daha kolay bir kullanım sağlayacaktır. Buna uygun bir kumaş tercihi yapın. Sonrasında kumaşı kesip dikim işlemine geçebilirsiniz. 
ilk diş hediyesi
Dikim esnasında isterseniz patiğin ağız kısmına bir lastik dikebilirsiniz. Böylece patik bebeğe giydirilirken kolay kullanım sağlanmış olur. Tüm bu işlemleri tamamlamanızın ardından kumaştan bebek patiği hazır olacaktır.

El Yapımı Yumuşak Polar Oyuncak

bebeklere el yapımı hediye
Bebekler için tercih edilen oyuncakların başında yumuşak olanlar geliyor. Bunun sebebi her şeye karşı hassas olan bebeklerin korunmak istenmesi. Özellikle her şeyi ağızları ile tanıyan ve yeni çıkan dişlerini kaşımak isteyen bebekler için bu önemli bir faktör. Bu yüzden diş buğdayı için hediye seçiminde, bir oyuncak düşünüyorsanız sıradaki fikrimiz sizin için uygun demektir. Bu hediyemiz bir yumuşak polar oyuncak ve bebekleri için oldukça güvenli. Oyuncağın hazırlanma aşamaları ise oldukça kolay. 
bebekler için ilk diş buğdayı hediyesi
incele
Hediyenizi hazırlamak için çeşitli renklerde polar kumaşlar, biraz elyaf, iğne ve iplik yeterli olacaktır. Daha sonra oyuncağın baş kısmını ve ayaklarını temel alarak polar kumaş üzerine çizin ve kesin. Kumaşınızdan birde kalp kesmeyi unutmayın. Sonrasında dikme işlemine geçebilirsiniz. Dikme işlemini yaparken elyafı kumaşın içine doldurmayı unutmayın. Böylece oyuncak daha yumuşak bir hal alacaktır. Dikme işlemleri tamamlandıktan sonra iplik ve iğne yardımıyla oyuncağınız üzerine göz, ağız ve kaş yapabilirsiniz. Böylelikle diş buğdayı hediyeniz sahibine verilmek üzere hazır olacaktır. 

Büzgülü Oyuncak Çantası

ilk diş hediyesi bebeğe
Oyuncak çantası, tüm annelerin bebeklerinin oyuncaklarını koymak için ihtiyaç duyduğu bir eşya. Bu nedenle sıradaki hediye fikrimiz bebekler kadar annelerine de hitap ediyor. Ayrıca bu hediye fikri kullanışlı bir seçenek olması nedeniyle tercih edilebilir. Çünkü büzgülü oyuncak çantası bebeklerin üzerinde oynayabileceği bir oyun alanı da oluşturuyor. Bu oyuncak çantasını hazırlamak içinse birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak. Bunlar: düz ve desenli olmak üzere iki adet kumaş, kalın yapıda bir lastik, iğne ve iplik. Malzemeleri hazırladıktan sonra iki kumaşı üst üste koyup daire şeklinde kesmeniz gerekiyor. 
el yapımı oyuncak çantası
Daha sonra düz kumaşı desenli kumaşın üzerine doğru kıvırıp dikiş geçiyoruz. Ancak bu dikişi geniş bir aralıkta yapmalısınız. Zira buradan lastiğimizi geçireceğiz. Dikiş işlemini tamamlayınca lastiği içinden geçirin ve iç kısmına kaçmaması için uçlarına düğüm atın. Böylelikle oyuncak çantası hazır hale gelecektir. İstediğiniz zaman lastikleri çekerek büzebilir ve çanta haline getirebilirsiniz. 

Örgüden Prenses Elbisesi

örgü ile bebek elbisesi yapımı
Sıradaki hediyemiz bir elbise. Diğer elbiselerden farkı ise tamamen el yapımı olarak örgüden hazırlanması ve pamuk prensesin elbisesini andıran renklerde ve şekilde tasarlanması. Bu hediye daha çok örgü bilen kişiler tarafından hazırlanabilecek bir kız bebek hediye fikri. Bu nedenle öncelikle örgü bilginiz olması gerekiyor. Sonrasında örgüden prenses elbisesi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Öncelikle lacivert, bordo, sarı ve beyaz renklerde aynı kalınlıkta örgü ipi edinmelisiniz. Aynı zamanda bu iplik kalınlığına uygun kalınlıkta bir tığ da edinmelisiniz. Daha sonra örme işlemine geçebilirsiniz. Örme tekniği olarak sık iğne ve içini doldurma teknikleri kullanabilirsiniz. Önce etek kısmını daha sonra üst kısmını örüp birleştirerek elbiseyi oluşturmak mümkün olacaktır. En son olarak ta yaka kısmını örüp, örme işlemini noktalayabilirsiniz. Böylece diş buğdayı hediyeniz hazır olacaktır. 

Toplu Beşik Dönencesi

diş buğdayı hediyesi
Bebeklerin olmazsa olmaz oyuncaklarından olan dönenceler onları oyalamak ve eğlendirmek adına oldukça faydalıdır. Bu kapsamda her anne baba bir tane dönenceye ihtiyaç duyar. İşte tamda bu nokta da sizin için bir hediye fikri olarak düşündüğümüz toplu beşik dönencesi bebek için uygun olacaktır. Ancak diğer dönencelerden farklı olarak bu dönence toplardan hazırlanıyor. Bu topları hazır olarak alabileceğiniz gibi kendi ellerinizle artık malzemelerden de hazırlayabilirsiniz. Ancak bunları hazırlarken dikkat çeken renklerden olmasına dikkat etmelisiniz. Böylelikle beşik dönencesi bebeğin ilgisini daha fazla çekecektir. 
ilk diş çıkarma hediyesi
incele
Bu topları çeşitli boyutlarda hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında birde tahta çembere ihtiyacınız olacak. Bu çember yardımıyla toplarınız sabit bir görünüm kazanacaktır. Beşik dönencesini hazırlama aşamasında öncelikle topları ipe sırayla dizin. Bu şekilde yedi ya da sekiz tane hazırlayabilirsiniz. Daha sonra bunları, çemberin üzerine eşit aralıklarla ve ip yardımıyla sabit olacak şekilde bağlayın. Bu iplerin yukarıdaki uçlarını ise bir arada birleşerek asılacak kısmı oluşturmaktadır. Böylelikle toplu beşik dönencesi son halini alacaktır. 

El Emeği Bebek Uyku Tulumu

diş çıkarma hediyeleri
Bebeklerin ihtiyaç duyduğu bir diğer eşya da uyku tulumudur. Tulum içinde olan bebekler daha rahat etmekte ve soğuktan korunmaktadır. Bu yüzden bu eşya oldukça kullanışlıdır. Fermuarlı uyku tulumu ise kullanış açısından diğer uyku tulumlara göre daha fazla tercih edilebilir. Bunun nedeni kullanım kolaylığı sağlayan fermuar diyebiliriz. Bu uyku tulumunu hazırlamak ise oldukça kolay işlem aşamalarından oluşuyor. Bunun için öncelikle bir bebek kıyafetini kalıp olarak kullanabilirsiniz. Zaten kolsuz ve basit bir model olacağı için bu işlem çok kolay olacaktır. Sonrasında bebek cildini tahriş etmeyecek uygun bir kumaş edinin ve kalıbınızı üzerine koyarak kesin. 
bebeklere diş hediyesi
Bu noktada dikkat etmeniz gereken kumaşın boyunu uzun kesmeniz. Aksi taktirde bebeğin vücudu tulumun içine sığmaz. Daha hazırladığınız fermuarı ön kısmına dikin. Fermuar dikme işlemi bitince tulumun alt kısmını da dikmelisiniz. Ayrıca fermuarın bitiminden sonraki kısma isterseniz farklı renk bir kumaşla biye geçirebilirsiniz. En son boyun ve kol kısımlarını bir cm den içeri kıvırıp dikin. Böylece dikme işlemi sonlanacaktır ve uyku tulumu son halini alacaktır. 


El Yapımı Örgü Bebek Şapkası

diş hediyesi
Örgü bebek şapkası, özellikle kış ayında doğan bebekler için oldukça kullanışlı bir seçenek olabilir. Örümü itibariyle oldukça kolay olan örgü bebek şapkası, düz örgü tekniğiyle kısa zamanda hazırlanabiliyor. Bu yüzden sadece düz örgü tekniğini bilmek, bu diş buğdayı hediyesini hazırlamak için yeterli olacaktır. Başın üst kısmından başlanan örgü bebek şapkasını örmek için öncelikle bebekler için özel satılan örgü ipliği ve bir tane uygun kalınlıkta tığ edinmelisiniz. 
diş buğdayı hediyesi
Daha sonra örme işlemine geçebilirsiniz. Şapkayı örerken, isterseniz bir bebek şapkasından büyüklüğü hakkında fikir edinebilirsiniz. Böylelikle şapka bebeğin kafasına tam uyacaktır. Örgü işleminin tamamlamasıyla kalan iple bebek şapkasının ön kısmına bir büzgü yapmalısınız. Böylelikle şapka bebeğin gözünün önüne gelmeyecek ve aynı zamanda daha farklı bir görünümde olacaktır. Bunun için ipi tam öne gelen kısma bir iğne yardımıyla muntazam bir şekilde sarın. Bu işleme ip belirgin bir hal alana kadar devam etmelisiniz. Daha sonra ipi bağlayıp kopararak işlemi sonlandırabilirsiniz. Böylelikle hediyeniz hazır olacaktır.

İsimli Bebek Yastığı 

el yapımı bebek hediyesi
Sıradaki hediye fikrimiz diş buğdayı kutlanan bebeğin adını üzerinde taşıyan bir bebek yastığı. Bu yastığın üzerini bir diş şeklinde kumaş ile süsleyerek daha da özel bir hediye haline getirebilirsiniz. Böylelikle bebeğin diş buğdayı gününe daha uyumlu bir hal alacaktır. İsimli bebek yastığı aynı zamanda bebeğin günlük hayatında kullanabileceği oldukça kullanışlı bir hediye olacaktır. Bu hediyeyi hazırlamak için öncelikle bebekler için uygun olabilecek bir yumuşak kumaş edinmeniz gerekmekte. Bu kumaşı istediğiniz boyutlarda, ister dikdörtgen ister kare bir şekilde kesin. 
bebeklere el yapımı hediyeler
incele
Daha sonra üzerini süslemek için hazırlayacağınız kumaşın üzerine bir diş şekli ve ismi çizin. Dikiş makinesi yardımıyla, dişin etrafını ve yazacağınız ismi işleyin. Daha sonra yastığın kenarlarını dikebilirsiniz. Bu esnada açık bıraktığınız küçük bir kısımdan yastığa elyaf doldurun ve burayı da dikin. Böylelikle bebek yastığı hazır hale gelecektir. 

Pratik Bebek Elbisesi

diş buğdayı hediyesi
Pratik bebek elbisesi, bir geri dönüşüm hediye fikri. Aynı zamanda diş buğdayı gününde bir kız bebek için hazırlayabileceğiniz en güzel hediyelerden biri. Bunun için kullanmadığınız bir kazağınızı ya da bluzunuzu kullanabilirsiniz. Yapım aşamasında öncelikle bebeğin bir elbisesini kazağınızın üzerine koyun. Daha sonra kenarlardan dikiş payı bırakarak kesin. 
bebek hediyeleri
Kesme işlemini yaparken hem ön hem de arka kısmı bir arada kesmelisiniz. Sonrasında elbiseyi bıraktığınız dikiş paylarından elde ya da makine yardımıyla dikin. En son isterseniz boyun kısmına bir bebe lastiği geçirebilirsiniz. Bunun dışında elbisenin yakasını ya da bel kısmını süslemek için, kazağınızdan bir dikdörtgen parça kesin. Bunu orta kısmından dikiş yardımıyla büzdürerek bir fiyonk elde edin. Böylece fiyongunuz hazır olacaktır. Sonrasında fiyongu elbiseye monte edebilirsiniz. Bu son işlemle bebek elbiseniz hazır olacaktır.

Yorum Gönder

 
Top