z El Yapımı Kolye ve Bileklik Modelleri | En iyi Hediye Fikirleri

bileklik nasıl yapılır
Özel günlerinizde sevgiliniz için yapabileceğiniz sürprizlerin yanı sıra bu sürprizleri güzel hediyeler ile taçlandırmayı kim istemez ki. Söz konusu sevgili olunca ve özel günlerden de “Sevgililer günü” olunca yapabileceklerimizin her zaman daha fazlasını yapmak istersiniz. Çünkü hediyemizin muhatabı “Sevgilidir. “ O’ yeryüzünde en çok sevdiğimiz, âşık olduğumuz, değer verdiğimiz kişidir. Tabi ki O her şeyin en güzeline ve en iyisine layıktır. Sevgili için elimizden gelen en iyisini yapmaya her zaman hazırızdır. Elimizden geleninin en iyisi demişken gerçekten de bu sevgililer gününde sevgiliye neden “El” de yapılmış, yani “El yapımı hediye” hazırlamayalım? :) Nasılda konuyu bağladık ama öyle değil mi? Şimdiye kadar sevgilimize hatta bütün sevdiklerimize çoğumuz hep mağazalardan veya son zamanlarda moda olan internet üzerinden siparişler vererek hediyeler almadık mı? Tamam, hepsi de birbirinden güzel ve anlamlı hediyelerdi kabul, Ancak satın alabileceğimiz hediyelerden kat be kat daha kıymetli ve paha biçilemez sürpriz hediyeler hazırlamak daha güzel olmaz mı? Evet, var mısınız bu sevgililer gününde el emeği göz nuru hazırlayabileceğimizi sevgililer günü hediyemizi hazırlamaya. Kesinlikle çok daha anlamlı ve unutulmaz bir hediye olacağının garantisini verebiliriz size. Hem sevgilinin elinden hazırlanmış onun emeğinin olduğu, kokusunun sindiği, saatler harcadığı bir hediye çok daha değerli gelmez mi gözümüze. Bu bizim için böyle ise sevgilimiz içinde böyledir. El yapımı hediyelerin gücüne inanın ve bu sevgililer günüde sizde cancağızınız için ona yakışır el yapımı bir hediye hazırlayın. Bu yazımızı okuyan bazı ziyaretçilerimizin “Benim el becerim yoktur, makas bile tutamam” dediklerini duyar gibiyiz. Ama hiç kusura bakmayın öyle kaçmak yok! Biraz gayret ile yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Hadi bakalım tembellik etmek yok! Bu sevgililer gününde sevgiliye hediye olarak el yapımı hediyeler hazırlanacak!

Bu sevgililer günüden sevgiliye el yapımı hediyeler hazırlanacak gibi tehdit ve emir kokan cümlemizden sonra :) sıradaki soru “Peki nasıl bir el yapımı sürpriz yapacağız?”sorusu da haklı bir soru alarak önümüzde duruyor. Paniğe gerek yok hemen cevaplayalım. Sitemizde sevgiliye hediye olarak hazırlayabileceğiniz onlarca yüzlerce el yapımı hediye seçenekleri var. Bunların içinden biri mutlaka size ve el becerinize göredir. Yeter ki siz bu konuda niyetli olun. Ancak bu gün sizler için derlediğimiz el yapımı hediye ve sürprizler tamamen kolyeler ve bileklikler üzerine olacak. Birçok el yapımı kolye ve bilekliği sizler için derledik toparladık. Bu kolyeler ve bilekliklerin her birinin el yapımı olduklarına inanamayacaksınız. Bir ton laftan sonra umarız sizi El yapımı hediye hazırlamak konusunda ikna edebilmişizdir. Eğer cevabınız “Evet” ve “bende varım” diyorsanız hadi bakalım buyurun. Bugün Sevgiliye El yapımı Kolye ve bileklik hazırlayalım. 


1-) El yapımı Sevgiliye Puzzle metalik kolye

puzzle kolye nasıl yapılır
Sevgiliye el yapımı kolye listemize ilk olarak oldukça enteresan ve el yapımı proje ile başlayalım. Bu projemizin adı Metalik puzzle kolye. Yapımı oldukça kolay ve bu kolyeyi yapmaya niyetliyseniz sizi pekte zorlamayacak bir proje bu. Görünüm itibari ile sevgiliye verilebilecek harika son derce ilgin ç ve harika bir kolye. Sen ile bir aradayken bir bütünüm ben demenin şekle bürünmüş hali. Sevgililer gününde Sevgiliye verilebilecek en güzel mesaj
roma rakamlı bileklik
detay bilgisi
Bu olsa gerek. Sizce de öyle değil mi? Sen yokken ben bir anlamsız bir parçayım. Sen varken kendimi tamamlanmış hissediyorum da diyebiliriz. Kısacası derin anlamları olan romantik ve şık güzel bir kolye hazırlamak istiyorsanız işte buyurun nasıl yapabileceğinizi adım gösteren resimlerimiz. 

Bu proje için gerekli malzemeler;

• Puzzle parçaları
• Metalik boya
• Fırça
• Zincir
• Pense
el yapımı bileklik
Malzemelere göz attığımızda bulmak konusunda herhangi bir sıkıntı yaşayabileceğiniz bir ürün olduğunu düşünmüyoruz. Sizin en hoşunuza giden iki puzzle parçasını metalik renge boyuyor ve üzerinde kolyenin halkasını geçirebilmek için uygun büyüklükte delikler açıyorsunuz ve çok ortaya hiçbir yerde bulunamayacak ve sadece sevgiliniz ve size özel harika bir çift koyla ortaya çıkarıyorsunuz. Sevgiliniz sizin ile ne kadar gurur duysa azdır. Birkaç küçük zahmet ile bir sürü aşk bonusları kazandınız. Tebrikler…
sevgiliye el yapımı puzzle kolye

2-) Sevgili siluetli el yapımı kolye

el yapımı kolye modelleri
Sevgiliye el yapımı olarak hazırlayabileceğiniz ikinci kolye modelimiz huzurlarınızda. Bu modelimizin adı “Sevgili Siluetli Kolye”dir. Sevgili siluetli kolyenin hazırlık aşamaları bir önceki kolye modelimiz olan Sevgiliye el yapımı metalik puzzle” kolyeye göre biraz daha zahmet ve emek istemektedir. Bu baştan kabul etmemiz gereken bir gerçektir. Ancak yine de gözünüz korkmasın. Yazımıza başlarken ne demiştik yaklaşan bu sevgililer gününde sevgili için en güzel el yapımı hediye hazırlamak için adeta and içmiştik değimli? :) Biraz çaba ile bu kolyeyi de çok rahatlıkla yapabileceksiniz. Sevgili siluetli kolyenin malzemelerini temin etmekte birazcık çaba gerektirmektedir. Bunun için bujiteri mağazalarında küçük bir araştırma ile kolaylıkla malzemeleri temin edebilirsiniz. Hazırsanız bu kolyenin yapımının anlatımına geçelim.

Bu proje için gerekli malzemeler;

• Çukur kolye haznesi
• Kolye zinciri
• Asma halkaları
• Mode Podge
• Siyah beyaz kâğıt
• Pense
el yapımı kolye modelleri
Öncelikle işe sevgilinize ait yandan çekilmiş bir fotoğraf temin etmekle başlayın. Daha sonra bu fotoğrafı herhangi bir resim düzenleme programı içine atıp sadece sevgilinizin baş hatlarını ortaya çıkaracak şekilde fotoğrafı düzenleyerek arta kalan kısımlarını silin. Elde ettiğiniz görüntüyü tamamen karartarak sadece sevgilinizin baş hatlarını gösteren görüntüsü kalmış olsun. Bu görüntü sevgilinizin gölgesi gibi veya silueti şeklinde olmuş olacak. Elde ettiğiniz siluet resmi satın aldığınız çukur kolyenin iç alanına sığabilecek ölçekte küçülterek yazıcınızdan çıktısını alın. Bu işlemler tamamlandıktan sonra kolye haznesinin çukur kısmına mod Podge yapıştırıcısını sürün. Mod podgeyi sürdükten sonra sevgilinizin siluet resmini kolyenin iç haznesine yapıştırın. Kısa bir süre bekleyin yapıştırıcının kuruması için. Bu defada silüetin üzerine de yine şeffaf Mod podge uygulayın. Böylelikle kolyeniz olumsuz hava şartlarından örneğin nem gibi su gibi zarar verebilecek etkilerden korunmuş olacaktır. Eğer bu adımları geçmiş ve hala bu cümleleri okuyorsanız tebrikler ve alkışlar sinin için gelsin:) Çünkü mükemmel bir kolye daha hazırlamış oldunuz, Hadi geçmiş olsun.

3-) Sevgiliye hediye kitap kolye

kitap şeklinde kolye nasıl yapılır
Bulduğu her fırsatı kitap okuyarak değerlendirmek isteyen tabiri caizse kitap kurdu olan bir Sevgiliniz var ise bu Sevgililer Günü'nde onu en çok mutlu edebilecek El yapımı bir hediye tavsiyemiz olacak. Bu hediye de tahmin edeceğiniz üzere(Bugünkü yazımızın konusu kolye ve bileklikler olduğu için) Kitap görünümlü harika bir kolye olacak. Kolyemizin adına gelince; “Sevgiliye hediye kitap görünümlü kolye”. Günümüzde teknolojinin akıl almaz bir biçimde gelişmesi ile Kitap, gazete, dergi gibi yazılı ürünlerin okunma sayısı da oldukça düşmekte. Bu birçok bilimsel araştırmalar neticesinde tespit edilen bir durumdur. Yani insanlar artık okumuyor. Yani okumayı sevmiyoruz. Keşke daha çok okumaya vakit ayırabilsek! Tamam, okuyoruz. Ancak daha çok Facebook , Twitter ve Instagram gibi sosyal platformlarda İnsanların birbirlerine gönderdikleri mesajlar okunuyor ancak sanatsal bilimsel ve haber niteliği taşıyan Yazılı kaynaklar maalesef her geçen gün okunma oranları azalmaktadır. İşte bu Acı tespitimizden sonra Çevrenizde hala okuma alışkanlığını terk etmeyen kitap kurdu Sevdikleriniz var ise hele bu kişide sevgili ise o halde tamda sevgiliye yakışır yok bir hediye vermeye ne dersiniz? Hadi bak alım sevgiliye el yapımı kitap kolye hazırlayalım. Aslında kitap kolye olarak size bugün iki farklı model sunacağız bu modellerin ikisinin de neredeyse yapım aşamaları aynı şekilde olacak şimdi ilk modelimizin nasıl yapılacağı ile ilgili anlatımımıza geçelim.

Bu proje için gerekli malzemeler

• Minyatür Kitaplar
• Kolye zinciri
• Asma halkaları
• Karga burun pense
• Beyaz kâğıt
• Tutkal
el yapımı kolye modelleri
Sevgiliye el yapımı kitap kolye yapmak isteyen ziyaretçilerimiz daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilir Ve bu kolyenin yapımında gerekli olan malzemeler için sipariş verebilirler. 

http://blog.darice.com/jewelry/book-necklace-diy/
kitap kolye siparişi
detay bilgisi
Ancak kolyenin tamamını kendiniz yapmak istiyorsanız anlatımını yapacağımız 2. Model kitap kolyenin yapım talimatlarını takip edebilirler. Zira ilk model kitabın yapım aşamaları da iknici Model kitap kolyenin yapım aşamalarını çok benziyor. Yani “Hiç para vermem, kitabın tamamını kendim yapmak istiyorum” derseniz buyurun İkinci modelimiz olan kitap kolyemizin yapım aşamalarını inceleyin.

4-) Sevgiliye Hediye Metal Kapaklı Kitap Kolye

el yapımı kitap kolye
Kitap dostu sevgilinize bu Sevgililer Günü'nde sürpriz hediye olarak sunabileceğiniz bir diğer kitap kolye yapımından da bahs edecek olursak;. Bu kitap kolyemizin diğer kitap kolyeden farkı dış kapağının metal görünüme sahip olması, ayrıca sayfalarının da sanki çok eski bir kitapmış görünümüne kavuşturulmuş olmasıdır. Belki de birçok ziyaretçimiz bu Eskitilmiş görünümünden dolayı bu kitap kolyeyi yapmayı tercih edebilirler. Zira doğrusunu istemek gerekirse görüntü itibariyle bizi de oldukça etkileyen bir hediye projesi oldu. Bu kitap kolyeyi yaptığınızda biraz evvel anlatımını yaptığımız diğer kitap kolyenin yapımını da çok kolay bir şekilde yapmış olacaksınız. Ancak kabul etmek gerekirse eskitme görünümüne sahip Bu kitap kolyeyi yapmak biraz daha zahmetli bir iş! Dilerseniz lafı fazla uzatmadan Bu kitap kolyenin nasıl yapılacağının anlatımına geçelim. 

Bu proje için gerekli malzemeler

• Pmc kil
• Kolye zinciri
• Asma halkaları
• Karga burun pense
• Deri kumaş
• Kalın iğne
• Tutkal
• İnce kağıt
• Makas
• Kağıt havlu
• Karbonat
• Küçük Konteynır
• Balmumu kağıt
• Küçük Boya Fırçası
• Cımbız
• Maket bıçağı
el yapımı kolye modelleri
İlk olarak işe kolyenin boyutuna karar vermekle başlayın. Ne kadar büyüklükte bir kolye yapmak istiyorsanız O büyüklükte bir kitap sayfası keserek önce boynunuzda ölçerek işe başlayın. Kitap boyutuna karar verdikten sonra ilk olarak kitabın kapağını yapmayı başlayacağız. Kitabın kapağı için bir miktar kil alıp onu düz bir zemin üzerinde eserek düzleştirin. Kitabın kapak kısmı dokulu görünsün diye Örneğin bir yaprak tanesi ile kilin üzerine hafifçe baskı uygulayın. Bu şekilde kilin yüzeyinde yaprağa ait dokunun şekli geçmiş olacaktır. Bu işlemi biraz hızlı bir şekilde yapmanızda fayda var. Çünkü kilin kuruma süresi oldukça kısa. Bize iki adet kitap kapağı lazım olduğu için bu kilden iki tane yapmamız gerekiyor. Daha sonra maket bıçağı yardımı ile kilin kenarlarını düzgün bir hale sokun. Kitap kapağının kemik gibi sertleşip iyice mukavemetli olması için en az üzerinden 24 Saat geçmesine bekleyin. Şimdi kapat yapmak için hazırladığımız Çiğli bir kenara bırakıyoruz ve şimdi sayfaların üzerini kaplayacak deri kumaş parçasını keserek işleminize devam ediyoruz.
el yapımı kolye modelleri
Deri kumaşı maket bıçağı ile cetvel yardımı ile kesiyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta şu dış deri kumaş büyüklüğünü ilk sayfalardan bir miktar büyük olması gerekiyor. Buna dikkat ettikten sonra Şimdi artık iç sayfaları hazırlayabilirsiniz. Örnek resimde gördüğünüz kitabın iç sayfalarının toplam sayısı 20 adettir Siz Dilerseniz bu sayıyı arttırabilirsiniz ama 20 sayfadan daha az olmasın. Hazırladığınız sayfaları kalın bir iğne ile bütün sayfalar muntazam hizaya girmiş bir şekilde dikimini sağlıyoruz. Şimdi, dilerseniz kitap sayfalarının iç kısmını Sevgiliye ait hissettiğiniz duyguları yazabilirsiniz. Yazma işlemi için şimdi tam zamanı. Çünkü birazdan deri kumaşın üst tarafına daha önce hazırladığınız ve artık iyice kurumuş olan kili yapıştıracaksınız. Bu sebeple sevgilinize hissettiğiniz en güzel en kalbi duygularınızı Şimdi yazma zamanı:)
el yapımı kolye modelleri
detay bilgisi
Kitabın kapak kısmına da dilerseniz metalik bir sprey boya ile boyayıp daha da ortaçağ'dan fırlamış bir kitap havası katabilirsiniz. Kitabınızın adını da kil henüz hamur halindeyken yazabilirisiniz. Kuruduğunda artık değiştirilemez bir kitap ismine kavuşmuş olur. Bütün bu işlemleri gerçekten tamamladıysanız sizleri canı gönülden tebrik ediyoruz ve bir sonraki sevgiliye hediye kolye ve bileklik anlatımına geçiyoruz.

5-) Sevgiliye Hediye Kokulu Bileklik

kokulu bileklik nasıl yapılır
Sevgililer gününde sevgiliye hediye olarak sizlere ard arda birçok ilginç kolye tasarımı sunduk. Şimdi ise sevgililer günü hediyesi olarak sunulabilecek El yapımı harika bir bileklik önerimiz var. Rengi ile kokusu ile görüntüsü ile tamda sevgililer günü için hediye edilebilecek harika bir bileklik olarak öne çıkan bir bileklik bu. Bu bilekliği benzerlerinden ayıran en önemli özelliği içeriğinde kullanılan birtakım esanslar ve uçucu yağlar oluşturuyor. Bileğe takıldığı andan itibaren kişiye ferahlık ve Canlılık katan bu bileklikler adeta aromaterapi uyguluyor. Görüntü itibari ile de oldukça havalı ve şık görünün bu bileklik sevgililer günü için en iddialı hediye alternatifi gibi duruyor. Sizde bizim bu düşüncemize katılıyorsanız buyurun bu bilekliğin nasıl yapıldığınız anlatan yazımızı okumaya devam edin.

Bu proje için gerekli malzemeler

• Doğal Kendiliğinden Sertleşen beyaz Kil 
• Kürdan 
• Misina ip
• Uçucu Yağlar ve esanslar
evde bileklik nasıl yapılır
Uçucu yağlar ruh ve sağlığını olumlu yönde etkilediği klinik deneylerle ispatlanmıştır. Kokuların canlandırmaya, rahatlamaya veya kişisel yükselmeye yardımcı olduğu belirtiliyor; ayrıca baş ağrısı gibi küçük rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. 

Yapım aşamasına geçecek olursak; Hamur kıvamına getirdiğiniz baya kili muntazam bir boncuk veya top şeklinde olana kadar avucunuzun içinde döndürün. Bu minik toplardan bileklinizi için istediğiniz adette yapabilirsiniz. Henüz beyaz kil hamur kıvamındayken kürdan yardımı ile tam orta yerinden bir delik açın. Bunu bütün kil topları için yapın. Kil tamamen kuruduktan sonra misine ipi ile hepsini bağladıktan sonra bilekliğinizi nerdeyse hazır. Şimdi bu bilekliğin üzerine istediğiniz kokulardan ve esanslardan sürerek ferahlığın tadını çıkarın. Pardon biz bu bilekliği sevgili için yapmıştık değil mi? Tamam bilekliğin tadını çıkarma işini sevgiliye bırakalım.

6-) Sevgiliye Hediye İnci Taneli Bileklik;

bileklik yapımı resimli
Sevgililer gününde sevgiliye sunulabilecek ikinci bileklik modelimiz ile sizleri tanıştıralım. Resimden de anlaşılacağı üzer inci tanelerinin ard arda dizilmesi ile elde edilen yine oldukça şık ve havalı bir bileklik ile karşı karşıyayız. Gerçektende oldukça zarif bir görüntüsü var. Birçok uygun kıyafet ile harika görüneceği kesin görünen bu bilekliği yapmak ister misiniz? Bu kadar havalı bir bilekliği yapmak göründüğü kadar da zor değil üstelik. Biraz önce sizlere tanıtımı yaptığımız Sevgiliye hediye kokulu bileklikten bile yapım aşamaları daha basit. Bu bilekliğin yapım aşamasındaki en büyük zorluk şu olsa gerek; size en yakın bijuteri malzemeleri satan bir yerden beyaz veya metalik görünümlü bu inci tanelerinden temin etmek olabilir. Gerisi zaten resimlerde göreceğiniz gibi oldukça kolay. Şimdi bu projeyi gerçekleştirmeniz için gerekli malzemeleri sizler için sıralayalım.

Bu proje için gerekli malzemeler

• Beyaz veya metalik boncuk
• Ribon ip
• Misina ip
• Makas
• İğne
kolay şekilde bileklik nasıl yapılır
Öncelikle şerit kurdeleyi 30 cm uzunluğunda kesin ve tam orta yerinden bir düğüm atın. Daha sonra bu düğüm noktası sizin başlangıç noktanız olsun ve iğneyi düğüm yerinden geçirin ve ilk boncuğun içinden geçirin. Sonra sırası ile kurdelenin ve boncuk tanelerinin bir içinden bir dışından olmak üzere iğne ve ipliği geçirin. En son boncuk tanesini ekleyene kadar bu şekilde yapmaya devam edin ve bu işlemi tamamladığınızda da durun. Çünkü bitti.

Artık devam etmenize gerek kalmadı. İşte bu kadar kolay. Nasıl Harika görünüyorlar değil mi? Bu bilekliklerden istediğiniz kadar hazırlayabilirsinizi. Ama öncelik sevgiliye.:)

7-) Sevgiliye Hediye Fotoğraf Baskılı Kolye

resimli kolye
fiyat
Sevgililer gününde sevgiliye hediye olarak sunulabilecek en güzel kolye ve bileklikler yazımıza şimdide bir başka model kolye tanıtımı ile devam ediyoruz. Bu kolyeyi diğer kolyelerden ayıran en temel özelliği şüphesiz üzerinde sevgiliniz ile size ait en beğenilen fotoğraflarınızdan birinin basılı olmuş olası. İşte bu durum bu kolyeyi diğer kolyelerden daha kişisel ve anlamlı yapmış oluyor. Sizde bu sevgililer gününde veya diğer bütün özel günler için sevgilinize böylesi romantik ve kişisel bir kolye hediye sunmak istiyorsanız oldukça makul sayılacak bir fiyat ile sipariş verebilirsiniz. Çünkü bu kolyeyi evde hazırlamak bir hayli zor. 
sevgiliye hediye puzzle kolye
fiyat
Çünkü böylesi bir kolye hazırlamak için gerekli makinelerin evlerinizde olmasına imkân yok. Varsa da orası artık bir ev sayılmaz. :) Hadi bakalım böyle harika bir kolye istiyorsanız ilgili sitenin linki aşağıda yer almakta. Tıklayın ve bu kolye gibi yüzlerce sevgiliye hediye verebileceğiniz birçok kolye ve bileklik modellerini inceleyiniz. 

8-) Sevgiliye Hediye İsim Yazılı Bileklik

sevgililere özel bileklik
fiyat
Resimde görmüş olduğunuz şık bileklikte yine sevgililer gününe özel sevgiliye hediye edilebilecek harika bir ürürün olarak karşımızda duruyor. Artık takı takmak konusunda erkeklerde en az bayanlar kadar aksesuar olarak bu tarz ürünleri kullanmaktalar. Sunumunu yaptığımız bu bileklikte hem bayanlar hem de erkeklerin kullanımı için oldukça uygun bir ürün. 
kolay şekilde bileklik nasıl yapılır
fiyat
Son derece kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanan bu bilekliğin üzerine son aşamada sevgiliniz ve sizin isimleriniz Lazer teknolojisi kullanılarak yazılmakta olup uzun uzun yıllar hiç silinmeden bilekliğin üzerinde isimleriniz silinmeden kalacaktır. “Bu bilekliği evde hazırlayabiliri miyiz” sorularını ciddiye alamıyoruz. :) Bu ürün sizlerin hoşunuza gittiyse veya dikkatinizi çektiyse o halde aşağıdaki linki tıklayarak ilgili siteye cuf cuflayın ve orada yer alan diğer bileklik modellerini de inceleyin. Mutlaka ilginizi çekecek bir şeyler bulacaksınız.

Yorum Gönder

 
Top