z İstiridye Kabuğundan Mum Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

istiridye kabuklarından mum nasıl yapılır
Sevgilisine romantik sürpriz yapmak isteyen birinin oluşturacağı listesinin en başında ne yer alır? Sorusuna şüphesiz birçok insanın vereceği cevap eminiz ki romantik mumlar olur. Gerçekten de mumlar sevgiliyle geçirilecek romantik bir akşamın olmazsa olmazlarından biri olarak kabul edilir. Yanan bir mumun insanın içini ısıtan alevi, alevin hava ile olan raksı, ortama yaydığı loş ışığı, bu loş ışıktaki insanların dikkatlerini sadece o ortamdaki kişiler üzerine yoğunlaştırması ve en çok ta insanın içine doldurduğu huzur duygusu mumları vazgeçilmez kılmaya yetiyor da artıyor bile… Bütün mistik düşüncelerde her daim ortamın değişmeyenlerinden biridir mumlar. Çünkü mumlar odaklanmayı sağlar. İnsanın düşüncelerinin daha berraklaşmasına yardımcı olur. İşte, bu kadar insan psikolojisi üzerinde etkili olan Mumlar bugünkü yazımızın konusu olmayı hak ediyorlar. 
el yapımı istiridye kabuğundan mum
el yapımı istiridye kabuğundan mum
Evet, bugün deniz kabuklarından romantik mum nasıl yapılır? Bu konuya değineceğiz. Mumların insan psikolojisi üzerine de olumlu etkilerine kısaca değinmiştik. Bu etkiyi sevgilisi üzerinde kullanmak isteyenler bu yazımız tam size göre… Bu yazımızda sadece mum yapını anlatmayacağız, Romantik mum yapımını anlatacağız; dersek daha doğru bir ifade olacaktır. Romantik mum diyoruz çünkü deniz kabuğu gibi sevgililer üzerinde fantastik etkisi olan bir malzeme ile mum gibi romantik bir malzemeyi aynı konsept içinde kullanacağız. (Sevgililerin birlikte en çok hayal kurdukları mekân güzel bir sahilde veya kumsalda yürüyüş anı dersek abartmış olmayız. Bu manzara içinde deniz kabukları da olmazsa olmazlar arasında yer alır. İşte bu sebeple istiridye kabukları için birazcık kutsanmış dersek yanılmış olmayız. Bu durum istiridye kabuklarının aldıkları muazzam ve ilginç şekillerde sebep olmuş olabilir. Neyse konumuz bu değil:) Evet Deniz kabukları ve Mumlar… Bu iki sihirli gücü kullanarak sevgiliniz üzerinde oldukça romantik bir etki yaratabilirsiniz. Romantizm dozu yüksek bir gün için kesinlikle önereceğimiz İstiridye kabuğundan romantik Mumlar yapmaya var mısınız;? Cevabınız evet ise yazımızın devamını okumalısınız. Adım adım istiridye kabuğundan romantik mum yapımını anlatmaya başlayalım. Tabi öncelikle sevgiliye güzel sürprizi hazırlamak için gerekli malzemeleri sıralayalım.


Bu Proje için Gerekli Malzemeler;


• İstiridye kabukları
• Cezve ve Tencere
• Balmumu
• Mumlu ve kablolu çay ışığı tırnaklı fitiller
• Dekoratif kum ve küçük deniz kabukları
• Cam kâse
• Tepsi

istiridye kabuklarından romantik mum yapımı
istiridye kabuklarından romantik mum yapımı
Bu malzemeler arasında bulmakta zorlanacağız herhangi bir malzeme olduğunu düşünmüyoruz. Deniz kenarında yaşamıyorsanız deniz ürünleri satan dükkânlardan çok ucuz fiyata istiridye kabuğu satın alabilirsiniz. Mum yapımında kullanılan bal mumunu da yine yaşadığınız şehirlerde küçük araştırmalar sonucu mutlaka bulabileceğiniz bir malzemedir. Sevgili ile geçirilecek romantik bir akşam için birazcık gayret ve maliyete kim katlanmak istemez ki. Hadi baklalım tembellik etmek yok. Yaşadığınız şehri bu mazlemleri bulmak için araştırmak için dışarı çıkma vakti. Hadi aradınız taradınız bulamadınız diyelim, En kötü ihtimalle bu malzemeleri internet üzerinden de sipariş verebilirsiniz. Hangi devirde yaşıyoruz değil mi? ama diyerek ve Bu konudaki son cümlemizide yazarak İstiridye kabuğundan romantik mum nasıl yapılır yazımıza devam edelim.
istiridye kabuklarından mum nasıl yapılır
istiridye kabuklarından mum nasıl yapılır
Önce derin bir tencere içine bir miktar su koyarak kaynatmaya başlayın. Ardından yeterli büyüklükteki bir cezve içine, katı haldeki bal mumunu koyun. Sonra bu cezveyi yarısına kadar su dolu tencere içine yerleştirin ve bal mumunun kaynayan su içinde eriyene kadar bekletin. 
istiridye kabuklarından el yapımı hediyeler
istiridye kabuklarından el yapımı hediyeler
İstiridye kabuklarını genişçe bir plastik, tahta veya metal bir tepsi içine dizin. İstiridye kabuklarını seçerken içine erimiş mum dökeceğinizi düşünerek biraz daha derin isitiridye kabuklarını seçmeye gayret edin. Bu şekilde sıvı haldeki mumu döktüğünüzde kabukların yanlarından kolayca taşmayacaktır. Bu minik hatırlatmamızdan sonra devam edelim.
İstiridye Kabuğundan Mum Yapımı,
İstiridye Kabuğundan Mum Yapımı,
Erimiş haldeki sıvı mumu istiridye kabuklarının içine döktükten hemen sonra içine fitilini yerleştirmeniz gerekiyor. Bu işlemi birazcık hızlı yapmakta fayda var. Çünkü mum kısa sürede donan bir madde olduğu için elinizi çabuk tutmalısınız. Ayrıca fitili istiridye kabuğunun tam ortasına yerleştirmeyede gayret gösterin.
İstiridye Kabuğundan Mum Yapımı
İstiridye Kabuğundan Romantik Mum Yapımı
Mum kurumaya başlayınca resimde gördüğünüz gibi harika bir görüntüye kavuşacaktır. Bu arada mumları kokulu bir halde getirmek isterseniz mum eritme işlemi esnasında sevdiğiniz esansları sıvı haldeki mumun içine katabilrisiniz. Bu şekilde yanan mumlar etrafına mis gibi kokular yayacaktır. Zaten amacımız sevgili üzerinde romantik bir etki oluşturmak olduğuna göre kokulu mumları ekstra yapmanızı öneriririz. 
İstiridye Kabuğundan Mum Yapımı
Adım Adım İstiridye Kabuğundan Romantik Mum Yapımı
Sıra İstiridye kabuğu içinde donan mumları estetik bir şekilde sunumunu yapmaya geldi. İşte bunun için mini cam kâseler bu isteğimizi fazlasıyla yerine getireceklerdir. Cam kâsenizin içine bir miktar ince dekoratif kum, bir miktarda sert deniz mahsulleri ile süsleyerek inanılmaz güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Yayınladığımız örnek resim ne demek istediğimizi net bir biçimde ortaya koyuyor. İşte karşınızda Oldukça estetik ve bir o kadarda romantik Mumlar…
İstiridye Kabuğundan Mum Nasıl Yapılır
İstiridye Kabuğundan Mum Nasıl Yapılır
Sevgili ile romantik bir gece geçirmek için atılacak ilk adımınız tamamlanmış oldu. Sevgiliye sürpriz yapmak isteyenler bu yazımızda önerdiğimiz istiridye kabuğu içinde romantik mum önerimizi mutlaka denemeliler. Kesinlikle harika sonuçlar elde edeceklerdir. Bunu garanti edebiliriz. Hazırlayacağınız bu harika mumlar eşliğinde neler yaşayabileceğiniz sizin hayal gücünüze kalmış. Mumun gücünü lütfen hafife almayın. Sevgiliye Evlilik teklifi yaparken de, sevgilinize hediye sunarken de, Sevgili ile hoş sohbet yapmak isterken de veya sevgiliden bir konuda izin koparmak isterken de:) kesinlikle mum mucizesine baş vurun deriz. Elektrik icat oldu mertlik bozuldu diyerek yazımıza son verelim. Tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Yorum Gönder

 
Top