z Arkadaşa El Yapımı Hediyeler | En iyi Hediye Fikirleri

arkadaşa el yapımı hediye fikirleri
Arkadaşlarımız bizim için hayatımızda oldukça önemlidir. Onlar sevinçlerimizi paylaşıp en güzel anlarımızda yanımızda oldukları gibi, zor zamanlarımızda da bizimle olurlar. Ayrıca yaşadığımız her güzel anıda, onlarında izleri vardır. Her şeyi beraber yapıp her yeni deneyimi beraber yaşarız. Özellikle küçük yaştaki arkadaşlıklar hiç unutulmaz ve kimileri yıllar geçmesine rağmen hala devam etmektedir. Bizim için özel olan bu kişileri her zaman hatırlamak ve kendimizi de hatırlatmak isteyebiliriz. İşte tam da bu noktada kendi emeğimizle özenerek yaptığımız hediyelerle, arkadaşımıza sevgimizi daha güzel ifade edebilir. Bu arkadaşa hediyeler aramızdaki bağı güçlendirecek ve onu mutlu edecektir. Siz de arkadaşa el yapımı hediye fikirlerimizden birini denemek isterseniz yazımızı okuyabilir herhangi birini hazırlayıp arkadaşınıza sunabilirsiniz.


    Düğme Aksesuarlı Anahtarlık

    düğmeden anahtarlık yapımı
    Anahtarlıklar her gün ihtiyacımız olan hem aksesuar hem de eşyalarımızdır. Bu eşyalarımızı hiç elimizden düşürmez sürekli kullanırız. Ancak sıradan bir anahtarlık kullanmanın aksine şık bir anahtarlık kullanmak herkesi mutlu edecektir. İşte tamda bu nedenle arkadaşınıza da kendinizi hatırlatacak bir el yapımı anahtarlık hazırlayabilirsiniz. Böylece her gün kullandığı bu eşyayı, şık bir aksesuar haline getirip her kullandığında sizi hatırlamasını sağlayabilirsiniz. Bu anahtarlıkları hazırlamak oldukça kolay. 
    arkadaş için el yapımı doğum günü hediyeleri
    Birkaç basit malzemeyle ve az masrafla anahtarlık hazırlama işini tamamlayabilirsiniz. Anahtarlığımızı hazırlamak için öncelikle bir anahtar halkasına ihtiyacımız olacak. Ayrıca çeşitli boy, şekil ve büyüklükte düğmeler, zincir ve bunları birbirine bağlamak için küçük bağlantı halkalarına ihtiyacımız olacak. Daha sonra arkadaşa el yapımı hediye için hazırlama aşamasına geçebiliriz. İlk önce düğmeleri bir arada tutmak için küçük halkalara birer tane düğme geçiriyoruz. Sonrasında bu halkaları birde zincirden geçirerek hepsini bir araya getiriyoruz. Bu aşamada zincirinizin en baştaki halkasını boş bırakmayı unutmayın. Bu halkaya ise anahtar halkasını geçireceğiz. Bu işlemle beraber anahtarlığımız arkadaşımıza vermek için hazır hale gelir.

    Resimli Kapı Süsü

    fotoğraflı kapı süsü
    Sıradaki hediyemiz, tamamen hatıra resimlerden oluşan ve hem resimlik hem de kapı süsü olarak kullanılabilecek bir hediye. Bu hediye sizin ve arkadaşınızın beraber geçirdiği zamanlardaki anılarınızı, ölümsüz hale getirecek. Arkadaşınız sizi özlediğinizde ona sizi hatırlatacak. Ayrıca arkadaşınızı çok mutlu edecek ve hayatı boyunca bu hediyeyi hatırlayacak. 
    el yapımı hediyeler yakın kız arkadaşa
    Resimli kapı süsünün yapımı ise oldukça kolay. Öncelikle kapı süsünüz için yuvarlak kesilmiş bir kartona ihtiyacınız olacak. Bu kartonun ortasının açık olması için kendinden küçük bir daire ile ortasını kesip çıkarmak gerekiyor. Sonrasında bol miktarda tahta mandal edinmelisiniz. Bunları resimleri tutturmak için kullanacağız.
    el yapımı arkadaş hediyeleri
    Tabi ki son malzemenizde sizin ve arkadaşınız beraber geçirdiğiniz güzel zamanların resimleri. Tüm bunları tamamladıktan sonra arkadaşa el yapımı hediye hazır hale gelecektir. Ayrıca bu resimli kapı süsünü kapıya sabitlemeniz için çift taraflı bant ya da bir çivi kullanabilirsiniz. 
    en yakın arkadaşa süspriz el yapımı hediyeler
    İnsanlar sevdikleri kişiler için özel hediyeler hazırlamaktan mutluluk duyarlar. Özel hediye olarak ise genellikle el yapımı hediyeler tercih edilir. Birçok kişi sevdiği kişi için özenle ve büyük bir mutluluk ile el yapımı hediyeler hazırlamakta ve sevdiği kişilere bunu vermektedir. Daha çok sevgililer için bu tarz hediyeler tercih edilmektedir. Sevgililer birbirleri için sıradan ve basit hediyeler yerine anlamlı ve onlar için değerli olacak hediyeleri tercih etmektedirler. Bu tarz hediyelerde genellikle el yapımı olmaktadır.  

    Harfli Kupa Tasarlama

    el yapımı kupa bardak
    Bu hediyemiz renkli bir hediye olmanın yanı sıra, arkadaşınızın isminin baş harfini de üzerinde taşıyarak kişiye özel bir eşya haline geliyor. Görünüm olarak oldukça şık görünen bu kupayla arkadaşınız ne zaman çayını yudumlasa hep sizi hatırlayacak. Kendi ellerinizle hazırladığınız bu arkadaşa el yapımı hediye, onun için çok şey ifade edecek. Sizde bu güzel olduğu kadar masrafsız da olan hediyeyi hazırlamak hazırlarken de eğlenmek isterseniz. Anlatımını yaptığımız adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. İlk önce tek renk bir kupa edinmelisiniz. Bu kupanın üzerine renklendirmek için, porselenlere özel silinmeyen çeşitli renkteki kalem ve arkadaşınız isminin baş harfini belirten bir adet harf kalıbına ihtiyacınız olacak. 
    arkadaşa el yapımı hediyeler
    Bu kalıbı isterseniz siz bir karton üzerine çizip keserek hazırlayabilirsiniz. Eğer harfleri küçük olarak tasarlarsanız arkadaşınız isminin tümünü de kupanın üzerine çizebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra harf kalıbını kupanın üzerine sabitleyin. Daha sonra kalemler ile istediğiniz süslemeyi harfin etrafına çizebilirsiniz. En son aşamada ise harf kalıbını çıkarın ve yazıların kupaya sabitlenmesi için kupanızı uygun sıcaklıkta fırınlayın. Fırınlama işlemini porselen kaleminin üzerinde yazan fırınlama talimatına uygun olarak yapılabilir.

    Kalıp Yardımıyla Kokulu Sabunlar 

    el yapımı kokulu sabun
    Sıradaki hediyemiz hem kokusuyla hem de verdiğiniz şekillerle arkadaşınızı mutlu edecek kokulu sabun yapımı. Bu hediye normal sabunlar gibi kullanılabilirken odanızın güzel kokması için ve güzel görünmesi için dekorasyon eşyası olarak da kullanılmaktadır. Ancak bizim hazırlayacağımız sabunlar görüntüsü nedeniyle daha çok dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Verilen şekiller itibariyle diğer dekorasyon eşyalarını aratmaz. Sabununuza istediğiniz şekli, rengi ve kokuyu verebilirsiniz. El yapımı sabunlarımızı hazırlamak için gerekli malzemeler: sabun kalıbı, sabun bazı, sabun boyası ve koku vermek için esans. 
    kız arkadaşa el yapımı hediyeler
    Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki esansınızı kalıbınıza uygun seçmelisiniz. Mesela gül şeklinde bir kalıbınız varsa yine gül kokusu içeren bir esans kullanmalısınız. Bu püf noktalara dikkat ederek malzemelerinizi tedarik edebilirsiniz. Sonrasında hazırlama işlemine geçebilirsiniz. Bunun için öncelikle sabun bazını eritmeniz gerekiyor.
    el yapımı sürpriz kutusu
    Bunu benmari usulü veya mikrodalga vasıtasıyla yapabiliriz. Ayrı bir kapta da sabun boyası ve esansı karıştırıyoruz. Eriyen sabunlarımız soğuyup tekrar katılaşmadan boya ve esansı içine karıştırıyoruz ve sabun kalıplarına boşaltıyoruz. Bu işlemi yaparken kalıpları taşırmamaya özen gösterin. Sabunlarımız 5 ila 15 dakika arasında donacaktır. Tamamen donduktan sonra arkadaşa el yapımı hediye seçeneklerinden olan dekoratif sabunlar hazır hale gelecektir.

    Düğme Tasarımlı, Harfli Duvar Aksesuarı

    el yapımı doğum günü hediyesi arkadaşa
    Sıradaki hazırlayacağımız arkadaşa el yapımı hediye fikrimiz çok renkli ve hazırlaması da bir o kadar keyifli olacak. Arkadaşınız duvarını renklendirecek bu hediye her baktığında sizi hatırlatacak. Bu el emeği hediyeyi hazırlama için bazı malzemelere ihtiyacımız var. Bunlar: renkli çok sayıda ve büyüklükte düğme, tahta malzemeden hazırlanmış harfler (yazacağınız yazıyı göre belirleyin), yapıştırmak için silikon tabancası, harfleri duvara sabitlemek için dayanıklı çift taraflı bant. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebiliriz. 
    düğmelerden harf tablo yapımı
    İlk önce düğmeleri istediğiniz şekilde sırasıyla, silikon tabancasıyla harflerin üzerine yapıştırın. Bütün harfler düğmelerle kaplandıktan sonra yazacağınız yazının düzenini koruyarak, sırayla duvara bant yardımıyla sabitleyin. İsterseniz bu işlemi arkadaşınıza hediye ettikten sonra da yapabilirsiniz. Düğme tasarımlı, harfli duvar aksesuarı arkadaşınızın duvarını süsleyen mükemmel bir aksesuar ve sizi hatırlatacak bir hediye olacak. 

    İsimli Kitap Ayracı 

    en yakın arkadaşa el yapımı doğum günü hediyesi
    Arkadaşımız için hazırlayacağımız diğer bir hediye fikri de oldukça kolay hazırlayabileceğiniz bir kitap ayracı. Ancak bu kitap ayracını, benzerlerinden ayıran özellik arkadaşınızın isminin üzerinde yazması. Bu arkadaşa el yapımı hediye tercihinizi daha özel bir hale getiriyor. İsimli kitap ayracını hazırlamak için ihtiyacımız olacak malzemeler oldukça kolay. Ayracımızı hazırlamak için renkli ve desenli kartonlar, karakteriz yazı ile hazırlanmış isim etiketi, yapıştırıcı ve kurdele. Bu malzemeleri temin ettikten sonra ayracımızı hazırlayabiliriz. 
    arkadaşa el yapımı hediyeler
    Öncelikle kartonumuzdan iki tane dikdörtgen biçimde kesiyoruz. Daha sonra üst üste gelecek şekilde yapıştırıyoruz. Ayracın üst kısmına gelecek kısmına kâğıt delici ile kurdele için delik açıyoruz. Daha sonra kurdelemizden uygun uzunlukta kesip bu delikten geçiriyoruz ve düğüm atıyoruz. Son işlem olarak arkadaşımızın isminin yazdığı isim etiketini kartonun üzerine yapıştırıyoruz. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra isimli kitap ayracımız arkadaşımıza vermek için hazır.
    arkadaş için evde yapılabilecek hediyeler
    El yapımı hediye olarak oldukça fazla fikir bulunmaktadır. Bu fikirler aynı şekilde kişilerin hayal gücüne ve el becerisine bağlı olarak geliştirilebilmektedir. El yapımı olarak sevgiliye özel resim çerçevesi, bardak tutacağı, tablo, el örgüsü atkı, kazak ve eldiven gibi eşyalar hazırlanabilir. Bunlara ek olarak oldukça fazla el yapımı hediye fikirleri bulunmaktadır. Araştırarak ve düşünülerek bunlar geliştirilebilir. El yapımı hediyeler ile karşınızdaki kişiyi ne kadar sevdiğiniz ve ona verdiğiniz değer belli edilir. Birçok kişi karşısındaki kişiyi ne kadar sevdiğini ve ona verdiği değeri göstermek için bu şekilde hediyeler hazırlamakta ve bu yolla anlatmaktadır. İnsanlar daha çok hayatlarında önemli yere sahip olan kişiler için bu şekilde uğraş vermektedir. Sıradan arkadaşlar için genellikle hazır hediyeler tercih edilir. Aynı zamanda bu şekilde hazırlanan özel hediyeler özel günlerde verilebileceği gibi sıradan günlerde de verilebilir.


    Kumaştan Defter Kılıfı

    arkadaşa kolay yapılabilecek el yapımı hediyeler
    Sıradaki hazırlayacağımız el yapımı hediyemiz bir defter kılıfı. Bu hediyeyi daha farklı ve özel hale getiren ise kumaşla kaplanması ve tabi ki el yapımı olması. Üstelik bu hediyeyi hazırlamak için ihtiyacınız olacak kumaşı kullanmadığınız bir kazağınız ya da elbisenizden yapabileceğiniz için geri dönüşüm hediye olarak ta düşünebiliriz.
    arkadaş için hediye
    Kumaşınızı temin ettikten sonra arkadaşa el yapımı hediye yapımına geçebiliriz. Bunun için öncelikle bir adet deftere ihtiyacımız olacak. Bu defteri kumaşımızın üzerine koyarak çizin ve defterinize uyacak kumaşı kesin. 
    kumaştan defter kaplama
    Kesim işlemini yaparken defterin iç kısımlarına kıvıracağınız payları hesaba katmayı unutmayın. Daha sonra yapıştırıcı yardımıyla kumaşı defterin kapak kısımlarını kaplayacak şekilde yapıştırın. Son olarak defterin yüzüne istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz. Bu süslemeler sizin fikirlerinizle şekillenebilir. Bu son dokunuşu da yaptıktan sonra kumaştan defter kılıfınız hazır.
    arkadaşa kolayca yapılabilecek hediyeler

    Fotoğraflı Hediye Kutusu

    Fotoğraflı hediye kutusu, arkadaşınızla fotoğraflarınızı içerirken aynı zamanda ona vereceğiniz hediyeleri içinde barındırıyor. Bu hediye hem bir hatıra hem de onun için her zaman kullanabileceği ürünlerden oluşuyor. Kişisel bakım ürünlerini yer alan bu hediye arkadaşınızı çok mutlu edecek. Hediyeyi hazırlamaksa oldukça kolay. Öncelikle arkadaşınız ve sizin fotoğraflarınıza ihtiyacınız olacak. Daha sonra arkadaşınız için hazırladığınız hediyeleri hazır etmelisiniz. 
    arkadaşa yapılabilecek hediyeler
    Ayrıca arkadaşınız için duygu ve düşüncelerinizi içeren bir not kâğıdı ve tüm bunları içine koymak için bir kutuya ihtiyacınız var. Daha sonra işe koyulabilirsiniz. İlk olarak kutunuzun kapağına resimleri yapıştırın. Daha sonra hediyelerinizi kutunun içine koyun. En son aşamada ise arkadaşınız için yazdığınız notu hediyelerin üzerine iliştirin. İsterseniz zevkinize göre süslemelerde ekleyebilirsiniz. Böylelikle arkadaşa el yapımı hediye hazır duruma gelmiş olur.


    Çengelli İğne İle Boncuklu Bilezik

    Çengelli İğne İle Boncuklu Bilezik
    Bu hediyemiz, hazırlarken zevk alacağınız oldukça renkli bir hediye. Bir bilezik olan hediyemiz çengelli iğnelerin bir araya getirilmesi ile oluşuyor. Ayrıca değişik renklerdeki küçük boncuklarda görünümünü daha hoş bir hale getiriyor. Hazırlayacağınız bu hediye arkadaşınızın çok hoşuna gidecek ve yanından hiç ayırmayacak. Ayrıca bu hediyeden bir tanede kendinize hazırlayıp bu hediyeyi arkadaş bileziği haline getirebilirsiniz. İşte arkadaşa el yapımı hediye bileziğimizin yapılışı: İlk olarak çok sayıda çengelli iğne edinin. Bu çengelli iğnelerin iğne kısmına renkli boncuklardan tasarladığınız düzende dizin. Burada dikkat etmeniz gereken boncukların cengelli iğnenin iğne kısmından geçecek büyüklükte olmasıdır. 
    Arkadaşa El Yapımı Hediyeler
    Daha sonra çengelli iğnenin kilit kısmını kapatıp bir lastik üzerine hem alt kısmından hem üst kısmından olmak üzere geçirin. Lastik üzerindeki çengelli iğneler kolun bilek kısmını saracak kadar olana dek bu işleme devam edin. En son bu lastikleri birbirine bağlayarak sabitleyin. Sonrasında çengelli iğneli, boncuklu bileziğiniz hazır olacaktır.

    Vanilya Ve Limonlu Dudak Kremi

    Arkadaşa El Yapımı Hediyeler
    Sıradaki fikrimiz arkadaşa el yapımı hediye olmanın yanı sıra aynı zamanda bir kişisel bakım kremi. Bu hediye arkadaşınızı mutlu ederken dudak bakımını da katkı sağlamış olacak. Sizde bu hediyeyi arkadaşınız için hazırlamak isterseniz yazımızın kalan kısmını okumanız yeterli olacaktır. Zira, bu dudak kreminin yapımı oldukça kolay. Öncelikle bu kremi içerisine koymak için şık bir krem kabı edinmelisiniz. Bu kap daha önce kullanıp biten bir krem kabınız olabilir. Böylece bu eski eşyaya, geri dönüşüm kazandırmış olursunuz. 
    Arkadaşa El Yapımı Hediyeler
    Daha sonra kreminizin içeriği için gerekli malzemeleri temin edin. Bunlar: doğal bal mumu, bir miktar arıtılmış su, jojoba yağı, bir tane E vitamini ampulü, az miktarda sıvı vanilya ve limon esansı. Öncelikle jojoba yağını ve yağın çeyreği kadar bal mumunu bir tencereye atıp balmumu eriyene kadar karıştırarak ocakta tutun. Sonrasında ateşten alın ve soğumasını bekleyin. Yağın yarısı kadar arıtılmış suyu da bu karışıma ekleyin. Geriye kalan malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın ve 15 dakika kadar bekletin sonrasında hazırladığınız kremi krem kabının içerisine dökün. Son olarak, bu krem tamamen doğal bir krem olduğu için ve içinde herhangi bir kimyasal olmadığı için kullanım süresi 1 aydır. Bunu göz önünde bulundurarak kremi 1 ay kullanabileceğiniz kadar hazırlamalısınız. Sonrasında kreminizi arkadaşına hediye edebilirsiniz.

    arkadaşa ne hediye alınır

    Yorum Gönder

     
    Top