z El Yapımı Küçük Ev Süsleri | En iyi Hediye Fikirleri

Evde yapılabilecek küçük süs eşyaları
Birçok kişi evini süslemek için dışarıdan hazır süsler alırken bazı kişiler araştırma yaparak el yapımı ev süslerini öğrenmekte ve bunlar ile kendi evlerini süslemektedir. Bu tarz el yapımı süsleri aynı zamanda hediye olarak ta verilebilmektedir. El yapımı hediyelerin ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu herkes anlamaktadır. Daha çok sevilen kişiler için bu tarz hediyeler tercih edilmektedir. El yapımı küçük ev süsleri için yüzlerce fikir bulunmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan bu tarz süsler hobi amaçlıda tercih edilmektedir. Oldukça keyifli vakit geçirmeye neden olduklarından dolayı bazı kişiler hobi amaçlıda bu işi yapmaktadır. Hatta bazıları hobilerini işe dönüştürmekte ve satış yapmaktadır. Kısaca el yapımı küçük ev süsleri her amaç için yapılabilir veya evlerde kullanılabilir.  El Yapımı Ev Süsleri Modellerini bu yazımızda resimleri ile bulabileceksiniz. El yapımı denildiğinde akla birçok şey gelebilir. İlki hediyeler ve süsler olmaktadır. Günümüzde karşımıza çıkan birçok şey elle yapılabilecek seviyede olmaktadır. Ancak seri üretimler için makineler kullanılmaktadır. El yapımı eşyalar oldukça anlamlı ve değerli olmaktadır. Üzerinde bir emek sarf edildiğinden dolayı, diğer eşyalara göre ön planda tutulmaktadır Özellikle el yapımı hediyeler, sıradan ve klişe hediyelere göre çok daha anlamlı ve sevecen olmaktadır. Bu tarz hediyeler karşıdaki insanı çok mutlu etmektedir. Bir insana verilen değerin hediye ile anlatılması bu şekilde olmaktadır. 

1. Yumurta Kabından Gül Süsleri İle Ayna Yapımı


evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
El ile yapılabilecek yüzlerce süs eşyası ve ev malzemesi bulunmaktadır. Bazı fikirler ise kırk yıl düşünülse akla gelmeyecek cinstedir. Bunlardan bir tanesi de, yumurta kabının kullanılarak ayna yapılmasıdır. Ayrıca bu ayna modeli oldukça şık gözükmektedir. Birçok kişi bu tarz malzemelerden böyle bir hediyenin nasıl çıkarıldığına fazlası ile şaşırmaktadır. 
evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Bu şekilde bir ev süs eşyası yapmak oldukça basittir. Yumurta kabının resimde görüldüğü gibi çıkık olan kısımları ayrı olarak kesilmeli ve gül şekli için ayrılmalıdır. Bunun için en gerekli araç ise makas olmaktadır. Daha sonra ise sunta ve ayna gerekli malzemeler arasında yer almaktadır. Standart boyutlarda bir sunta üzerine daha küçük boyutlarda ayna yapıştırılmadır. Ayna ile sunta arasında süs için belirli miktarda boş alan kalmalıdır. Resmi takip ederek ne denilmek istenildiği anlaşılabilir. Daha sonra gül şekli için kesilen karton parçaları istenilen renge boyanarak tek tek aynanın etrafı bunlarla çevrilebilir. Kısa zaman içerisinde bu küçük ev süs eşyası bitecektir. Bittiğinde ise çıkan sonuç karşısında gözlerinize inanamayacaksınız. 

2. İlginç Anahtarlık Tasarımları


evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Her zaman için ilginç hediyeler güzel hediyelere göre daha fazla ilgi çekmektedir. Bu nedenle ev süsleri için ilginç tasarım fikirleri ve süslemeler değerlendirilebilmektedir. Birçok kişi hediye alırken de bu taktiği kullanmaktadır. Sevdiği kişiyi hem şaşırtmak hem de mutlu etmek için ona oldukça ilginç hediyeler vermekte ve karşısındaki insanı fazlası ile bu şekilde mutlu etmektedir. 
evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Ev için küçük süs eşyaları konusunda, ikinci fikir olarak oldukça ilginç bir model bulunmaktadır. Evde bulunan veya dışarıdan temin edilebilecek eski çatal ve kaşıklardan son derece şık görünüme sahip olan modern anahtarlıklar yapılabilir. Birçok evin girişinde kapının yanında anahtarlık bulunur ve ev halkı eve girdiğinde unutmadan anahtarları buraya asarlar. Buraya asmak içinde aksesuar gereklidir. Dışarıdan almak yerine evde basit adımlar ve eğlenceli bir şekilde bu anahtarlıklar yapılabilmektedir. Öncelikle eski çatal veya kaşıklar bulunmalıdır. Kaç adet anahtarlık yapılacak ise ona göre bulunuz. Daha sonra bunların montajı için değişik şekil ve modellerde tahta parçaları elde edilmelidir. Resimde görüldüğü gibi bu tahta parçaları güzel bir şekilde boyanmalı ve istenilen kıvama getirilmelidir. Bu tamamen el yapımı süs eşyası yapan kişinin isteğine bağlı bir durumdur. İstenilen renge kolay bir şekilde getirilerek, üzerine çatal veya kaşık güzel bir şekilde resimde görüldüğü gibi yapıştırılmalıdır. 

3. Su Şişesi İle Saksı Yapımı

evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Saksı çiçekleri evi süsleyen en güzel canlılardan birisi olmaktadır. Çiçekler kadar bunların dikildiği saksılarda önemlidir. Özellikle ev içerisinde saksıda çiçek bulunuyor ise eve ve dekorasyona yakışacak tarzda oldukça fazla saksı modelleri değerlendirilmeli ve uygulanmalıdır. El yapımı küçük ev süsleri için yüzlerce fikir bulunmaktadır. 
evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Su şişesinden saksı yapımı herkesin aklına gelebilecek bir fikir değildir. Hem de bu şekilde güzel bir tasarıma sahip bir saksıdan bahsediyoruz. Güzel ve evin rengine uyumlu olan bir çiçek ve buna oldukça güzel tasarlanmış ve el ile yapılmış olan bir saksı oldukça fazla yakışacaktır. Pet şişeyi resimde görüldüğü gibi kesmeniz gerekiyor. Sonrasında ise şekil vermek istediğiniz tarzda yünlü ve biraz kalın ip ile arada boşluk bırakmadan pet şişeyi sararak pet kısımlarını kapatınız. Dilerseniz renkli ve farklı tarzda iplikler tercih edilebilir. Ya da çok farklı renklere boyanabilir. İşlem bu kadar hızlı ve basit bir şekilde gerçekleşmektedir. 

4. Rendelenmiş Mumlar 

evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Evini süslemek ve kendi zevkine göre şık bir görüntü kazandırmak isteyen kişi sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Üstelik bunları elleri ile yapmak isteyen kişilerde bulunmaktadır. Bu nedenle bu kişiler el yapımı küçük ev süsleri araştırması yapmakta ve uygulamaya çalışmaktadırlar. 
evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
El yapımı küçük süs eşyaları içerisinde ilginç fikirlerde bulunmaktadır. İlginç fikirler her zaman daha fazla dikkat çekmekte ve en çok tercih edilenlerden olmaktadır. İlginç fikirlerin arasında en dikkat çekici olanlarından biriside başlıkta yer almaktadır. Rendelenmiş mumları duyan pek olmamıştır. Renkli, kokulu ve bir o kadarda farklı tasarıma sahip mumları rendeleyerek bir bardak veya kavanozda toplayabilir ve odanıza harika bir görüntü kazandırabilirsiniz. Ev süsleri için kullanılabilecek en güzel ve en yaratıcı fikirlerden birisidir. Fakat rendelenmiş mumların güzel durması için, güzel ve şık bir bardak seçilmelidir. Sıradan ve basit su bardakları kullanmanın hiçbir anlamı yoktur. 

5. Kâğıtlar İle Duvar Süsleri

evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Bir ev için yapılabilecek en güzel ve en küçük süsler için kâğıtlar tercih edilebilir. Kâğıtlar ile oldukça kısa zaman içerisinde evinizin duvarını süsleyebilir ve çok güzel bir görüntü sağlayabilirsiniz. El yapımı küçük ev süsleri için bu tarz kâğıtlar ile yapılabilecek oldukça fazla fikir bulunmaktadır. Bununla alakalı olarak özellikle hayvan figürleri kullanılmaktadır. Çocuk odası süslemeleri ve tasarımları için bu tarz figürler fazlasıyla tercih edilmekte ve oldukça güzel sonuçlar alınmaktadır. 
evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Resimde görüldüğü gibi kuş figürleri, ağaç figürleri ve buna benzer birçok şekilde kâğıtlar ile süsler yapılabilmektedir. Hayal gücüne bağlı olarak bu fikirler geliştirilebilir ve çok daha güzel figürler elde edilebilir. Bu süslemeler doğum günü sürprizleri ve kutlamaları içinde oldukça uygun olabilmektedir. 

6. El Yapımı Tavan Süsleri

evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
El yapımı süsler hediye için oldukça güzel seçim olabilir. Birçok kişi sevdiği insanlar için bu tarz el yapımı hediyelere yaparak onları çok fazla mutlu etmeyi başarmaktadır. İnsanlar ancak çok sevdiği kişiler için bu tarz uğraşlara girmektedir. El yapımı küçük ev süsleri anneler, kız arkadaşlar veya sevilen tanıdıklar için hediye olarak verilebilir. El yapımı süs eşyalarını hediye olarak vermeyi düşünüyor iseniz ne yapacağınıza karar vermeli ve yapacağınız şeyin güzel olması için özen göstermeniz gereklidir. İlk tercihiniz tavan süsü olabilir. Resimde görüldüğü gibi bir el yapımı süs eşyası yaparak bunu sevdiğiniz kişiye hediye olarak verebilirsiniz. Bu o kişi için belki de verilebilecek en güzel hediyeler arasında yer alır. 
evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Resimde görünen tavan süsünü yapmak için ufak tefek süs eşyaları ve yumuşak top şeklinde bir sünger veya benzeri malzemeye ihtiyaç vardır. Bu malzemenin etrafına süs yapılacak ve güzel bir hale getirilecektir. Resimde kullanılan malzemelerden farklı ve daha estetik malzeme kullanılabilir. Daha değişik renkler hoşunuza gidiyor veya hediye vereceğiniz kişi daha farklı renklerden oluşuyor ise buna göre malzemeler kullanarak yapabilirsiniz. 

7. El Yapımı Kapı Süsleri

evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
El yapımı yapılabilecek oldukça güzel süslerden biriside kapılar için olanlardır. Kapı süsleri birçok evin kapısında kullanılmakta ve oldukça güzel bir görüntüye sebep vermektedir. Birçok kapı süsü el ile yapılabilir. Hatta hazır satışı yapılan süslerden çok daha güzel modeller bile el ile yapılabilir. Bunun için doğru süs seçimi ve biraz el becerisi gereklidir. Bu tarz kapı süsleri arkadaşlara hediye içinde oldukça uygun olabilir. Yakın arkadaşlar, dostlar, sevgililer ve hatta akrabalar için fazlasıyla güzel bir hediye seçeneği olacaktır. El yapımı olması hediyeyi güzel yapan en önemli özelliğidir. Bir hediyenin el ile yapılması emek verilmesi o hediyeyi ve veren kişiyi güzelleştiren en önemli ayrıntısı olmaktadır. Hediyeyi alan kişide ona ne kadar değer verildiğini bu şekilde anlar ve bu durumdan oldukça mutlu olur. 
evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
El yapımı kapı süsü sadece hediye için değil ayrıca kendi evinizde de kullanabileceğiniz oldukça güzel ve küçük bir süs eşyasıdır. Kapıyı güzelleştirmenin daha eve girmeden dikkat çekmenin en güzel yollarından birisidir kapı süsleri kullanmak. Bu kapı süsleri üzerinde istenilen şekil ve figürler tercih edilebildiği gibi aynı zamanda anlamlı yazılarda yazarak misafirlere güzel imajlar oluşturulabilir. 

8. El Yapımı Avizeler

evde küçük süs eşyaları nasıl yapılır
Evi güzelleştiren en önemli ayrıntılardan bir tanesi iç kuşkusuz avizelerdir. Avizeler son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Artık bütün evlerde bu tarz özel yapım ve güzel görüntüler sunan avizeler tercih edilmektedir. Her ne kadar hazır birçok tasarımda ve güzellikte avizeler olsa da el yapımı avizelerde oldukça tercih edilmekte ve güzel görünebilmektedir. El yapımı bir avize yapmak aslında görüldüğü kadar zor değildir ve ufak tefek yardımlar ile kolaylıkla yapılabilecek düzeydedir. 

hediye fikirleri

El yapımı avize için öncelikle yukarıda güzel bir tasarım örneği bulunmaktadır. Bunun için kavanoz veya benzeri bir şekilde cam malzeme kullanılabilir. Cam olması oldukça önemlidir. Sürekli ışık yanacağından ısıdan etkilenmeyen bir malzeme kullanılmalıdır. Gerekli malzemeler duy, elektrik kablosu, matkap ve ihtiyaç duyulan süs malzemeleri. Duy kavanozun tabanına sabitlenmeli ve kavanozun tabanından kablonun geçebilmesi için bir delik açılmalıdır. Resimde her şey net bir şekilde gözükmektedir. Birde kavanozu tavana sabitlemek için ayrı bir ip veya aparat kullanılmalıdır. Elektriğe bağlanan tel ile tavanda tutunması oldukça tehlikeli olacaktır. Tercih edilen kavanozlar istenilen şekilde veya sayıda olabilir. İhtiyaca göre boyanabilir veya değişik efektler dahi verilebilir. BU tarz el yapımı ev süsleri, evi oldukça farklı göstermekte ve bir emek olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca bu şekilde bir avizeyi dışarıdan almak oldukça zordur. Eşi benzeri olmayan ve el emeği ile yapılmış bir avizeyi kendi evinizde kullanmanın tadı oldukça başka olacaktır. 

Yorum Gönder

 
Top